Ο γηραιότερος προπονητής στην Super League 2

Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος έγινε ο γηραιότερος, έστω και ως υπηρεσιακός, προπονητής σε ομάδα της Β’ Εθνικής/Σούπερ Λιγκ 2, καθώς πλησιάζει τα 76 χρόνια!

Ο Απόλλων Λάρισας προσέλαβε πριν από λίγες εβδομάδες το Σταύρο Διαμαντόπουλο, καθώς είναι υποχρεωτικό να απασχολεί προπονητ΄ή με δίπλωμα, που αυτός διαθέτει.
Με την παραίτηση του Βαγγέλη Μόρα όμως πριν από λίγες μέρες, χρειάστηκε να καθίσει στον πάγκο ο κυρ Σταύρος ως υπηρεσιακός και να κοουτσάρει την ομάδα εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας. Της ομάδας που τα τελευταία χρόνια πρόσφατα “εξυπηρετούσε” με το δίπλωμά του, χωρίς βέβαια να είναι πραγματικός προπονητής της.

Σε ηλικία 75 ετών, 4 μηνών και 8 ημερών έγινε ο γηραιότερος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας της Β’ Εθνικής/Σούπερ Λιγκ 2, τουλάχιστον με τα όσα έχει καταγράψει το soccerbase.gr. Είναι απίθανο να έχει συμβεί κάτι ανάλογο και σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, αλλά και σε παλιότερα χρόνια της Β’ Εθνικής, που δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Ανεξάρτητα διοργάνωσης υπάρχει μια περίπτωση μεγαλύτερου σε ηλικία. Ο Τόζα Βεσελίνοβιτς το καλοκαίρι του 2006 είχε αναλάβει τον Αιολικό, ομάδα της τότε Γ’ Εθνικής. Στις 30 Αυγούστου 2006 ήταν στον πάγκο στον αγώνα Κυπέλλου Αιολικός Ρόδος 2-2. Ήταν εκείνη την ημέρα 75 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών, σχεδόν μισό χρόνο μεγαλύτερος από το Διαμαντόπουλο. Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε σχεδόν αμέσως τότε από τον Αιολικό, καθώς κρίθηκε λόγω ηλικίας δύσκολο να ανταποκριθεί.

Πηγή: soccerbase.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *