Ο Άγγελος Καλλινικίδης που απέκτησε ολόκληρη Αμμουδιά στην Πρέβεζα για την δημιουργία Κάμπινγκ

Ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρθηκε επίσημα εχθές για την προεδρία του Γ.Σ. Δόξας Δράμας, Άγγελος Καλλινικίδης ειναι ένας άνθρωπος με έντονη επενδυτική κίνηση και τον Φεβρουάριο του 2023 να υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πάργας για την ενοίκιαση 42.000 στρεμμάτων.

Αναλυτικά τι έγγραφε ο τύπος της Πρέβεζας στις 23 Φεβρουάριο του 2023:

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Πάργας και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας «Αγαθάγγελος Καλινικίδης» τα συμβόλαια για την ενοικίαση χώρου 41.200 τ.μ., στη θέση «Γκοριτζούλα» στην Αμμουδιά για την δημιουργία κάμπινγκ, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Φαναρίου.

M79A5053

Όπως αναφέρει ο δήμος Πάργας, με τη διαδικασία αυτή υλοποιείται η ευρύτερη στρατηγική επιλογή του Δήμου Πάργας που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός σύγχρονου κάμπινγκ, το οποίο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον θα ενισχύσει ουσιαστικά εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η ευρύτερη περιοχή με την αναβάθμιση του Κέντρου Ενημέρωσης Αμμουδιάς που θα γίνει από τον ΟΦΥΠΕΚΑ μετά την παραχώρηση του από τον Δήμο, την δεδομένη ιστορική αξία της Εφύρας με το Νεκρομαντείο στον Μεσοπόταμο, των ανασκαφών της Αρχαίας Πανδοσίας στο Καστρί και την ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών σε όλον τον Δήμο και ιδιαίτερα στις πηγές του Αχέροντα, θα δημιουργήσει ένα νέο τουριστικό προϊόν που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και θα αναδείξει τον πλούσιο υδροβιότοπο, καθώς και τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου.

M79A5070

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς ανέφερε: “Αρχικά να ευχηθώ στον κ. Καλλινικίδη μέσα από αυτή την επένδυση να εκπληρώσει τις δικές του επιθυμίες, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αυτό το όνειρο να συνδυαστεί με την περιοχή της Αμμουδιάς, εκεί που θα γίνει το κάμπινγκ το οποίο το θέλουμε για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το κάμπινγκ αυτό σε συνδυασμό με τις περιπατητικές διαδρομές, με το μυθικό Αχέροντα, με το Νεκρομαντείο είναι ένας σταθμός για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πάργας και κυρίως για τη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου. Από την άλλη η απόσταση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι 40 χιλιόμετρα και αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος ο οποίος βγαίνει από το λιμάνι και θα συναντήσει ένα οργανωμένο κάμπινγκ μετά από μισή ώρα διαδρομή, είναι ένας σταθμός για όλο το Νομό Πρέβεζας. Και το τρίτο και σημαντικό είναι ότι η περιοχή η δική μας που είναι άκρως τουριστική με ένα κάμπινγκ τέτοιου επιπέδου αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στον εναλλακτικό τουρισμό. Άρα λοιπόν με αυτή την προσπάθεια που γίνεται και με την παρουσία του κ. Καλλινικίδη θεωρούμε ότι θα ωφεληθεί τόσο ο δήμος Πάργας όσο βέβαια και ο επενδυτής ο οποίος έρχεται με όνειρα στην περιοχή μας και θεωρούμε ότι θα εκπληρώσει. Έχουμε αφήσει μια τριετία για να γίνουν τα πρώτα βήματα. Ο χρόνος αυτός δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετός διότι έχουμε δει και άλλα ακίνητα που έχουμε εκμισθώσει και χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος σε σχέση με τη γραφειοκρατία που υπάρχει στο ελληνικό δημόσιο και γενικότερα από τις αρχές που πρέπει να παρθούν αδειοδοτήσεις. Θεωρούμε ότι μετά από τον τρίτο χρόνο θα φανούν τα πρώτα δείγματα γραφής του επενδυτή”.

M79A5063

Από την πλευρά του ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: “Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι ο δήμαρχος έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Το βήμα αυτό θα φέρει προοπτική για τον τόπο σας, την όμορφη Πάργα και για την Ήπειρο. Από σήμερα που υπογράψαμε τα συμβόλαια ξεκινάει ένα έργο τόσο μεγάλο που θα έχει προοπτική να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και χρήματα. Επέλεξα την περιοχή γιατί το Ιόνιο Πέλαγος ξέρετε το ζηλεύουν πολλοί, οπότε το ζήλεψα και εγώ για να έρθω να κάνω την πρώτη επένδυση”

Πηγή: www.atpreve

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *