Λεουτσάκος: «Να ανέβουν δύο απ’ ευθείας στη Super League 1»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος φιλοξενήθηκε το Σάββατο (10/7) στο Sport-fm 94,6 και έβγαλε ειδήσεις…

Ο πρόεδρος της Ένωσης SL2-FL δήλωσε πως έγινε κουβέντα στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με την αντικατάσταση (αναπλήρωση) τυχών κενών στη νέα ενιαία Σούπερ Λίγκα 2 με ομάδες που αγωνιστικά υποβιβάσθηκαν από την Football League ή αυτών που δεν κατάφεραν να ανέβουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις (οικονομικές) του νέου αθλητικού νόμου σε σχέση με το Μετοχικό Κεφάλαιο (350.000 ευρώ) και την εγγυητική επιστολή (150.000 ευρώ).

Ο Λεουτσάκος παράλληλα τάχθηκε δημοσίως υπέρ της παρουσίας τεσσάρων ομάδων Β’ από την Σούπερ Λίγκα 1 στο νέο πρωτάθλημα, εξήγησε την κατάσταση που βρήκε στη διοργανώτρια και την εξυγίανση που έγινε επί των ημερών της διοίκησης του, ενώ μίλησε και για την εξαιρετική – ανταγωνιστική περσινή σεζόν στη δεύτερη κυρίως κατηγορία.

«Είχαμε πολλές δυσκολίες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ήταν ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, για να σας πω την αλήθεια πήγε πιο καλά και απ’ ότι το περιμέναμε! Και η Σούπερ Λίγκα 2 και Football League. Αγγίξαμε το άριστα ειδικά στην SL2.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 2 μέχρι το 70’ της τελευταίας αγωνιστικής δεν ξέραμε ποιος θα ανέβει ή θα πέσει… Το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων ήταν. Αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πολύ…».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει τώρα που οι δύο κατηγορίες θα γίνουν μία ο Λεουτσάκος κάνοντας μια αναδρομή των πεπραγμένων της διοίκησής του είπε:

«Το 2017 που έτυχε να εμπλακώ στην πρώην ΕΠΑΕ, βρέθηκα εντελώς τυχαία, όντως μέχρι τότε ως εκπρόσωπος μιας ομάδας. Έγιναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στη διοργανώτρια, δεν βρισκόταν πρόεδρος και η πρώην ΕΠΑΕ βρισκόταν σε κακό χάλι, ήταν έτοιμη να κλείσει. Ανέλαβα την προεδρία και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Πριν αναλάβω τα προηγούμενα χρόνια η διοργανώτρια είχε έσοδα από τηλεοπτικά ή και τον ΟΠΑΠ 7-8 εκατ. και εμείς βρεθήκαμε με τηλεοπτικό συμβόλαιο μόλις 800.000 εύρω, όλοι μαζί! Η διοργανώτρια είχε 24-25 άτομα προσωπικό και κόστος λειτουργικό στα 2 εκατ ευρώ ετησίως.

Αυτή τη στιγμή και με τη βοήθεια των ομάδων και με κόστος από τους ίδιους προέδρους η κατάσταση βελτιώθηκε απίστευτα. Σε διάστημα 2,5 χρόνων έχει κόστος λειτουργικό 400.000 ευρώ το χρόνο.

Εμείς έχουμε χρέη από τη Σούπερ Λίγκα από, ως παλιά ΕΠΑΕ και μας ήρθαν και χρέη 4,5 εκατ. ευρώ! Από εμάς πάντως, υπάρχει και σε εκκρεμότητα μια αγωγή που είχαμε κάνει στη Σούπερ Λίγκα 1 αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε λύση γιατί αυτά τα χρέη δεν προκλήθηκαν από εμάς».

Σε άλλο σημείο για τις τέσσερις ομάδες β’ της Σούπερ Λίγκας 1, που θα μετέχουν στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 ο Λεουτσάκος τόνισε: «Μια καινοτομία η ομάδες β’, είναι σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι θα έχουμε να πάρουμε πολλά από αυτό. Είναι τιμητικό να μας εμπιστευτούν οι μεγάλοι σύλλογοι. Θέλω να θυμίσω ότι αυτό το πλάνο υπήρχε επί Σάντος, όταν ήταν στην Εθνική. Μακάρι μέσα από τις β’ ομάδες να αναδειχθούν και νέοι παίκτες…».

Αναφορικά με τις δυσκολίες της προηγούμενης σεζόν λόγω κορωνοϊού ο πρόεδρος της διοργανώτριας επισήμανε: «Καταφέραμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα σε πανδημία και να γίνει ένα φανταστικό πρωτάθλημα. Απλά θεωρώ του χρόνου να είναι καλύτερα τα δεδομένα και με τον κόσμο στα γήπεδα να είναι πιο φυσιολογικές οι συνθήκες».

Σε σχέση με τη συζήτηση που έγινε στην Ε.Ε. της ΕΠΟ για αναπλήρωση ομάδων, ώστε να γίνουν 36 σε δύο ομίλους και τη θετική αύρα που υπάρχει για να υπάρξουν αντικαταστάσεις από ομάδες που έπεσαν από την FL ή δεν ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική είπε: «Έγινε μια κουβέντα για το ποιοι μπορεί να μπουν στην Σούπερ Λίγκα 2, αν έχουν τα κριτήρια. Σε καλή βάση είναι οι προϋποθέσεις αν και είναι αυστηρά τα κριτήρια, αλλά μπαίνει μια τάξη και έτσι θα ξέρουμε πόσοι μπορούν να μείνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Όμως έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι πολύ δυνατό όνομα, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που είναι τώρα στην ΕΠΟ. Είναι συγκυρία θετική που τον έχουμε στην κεφαλή. Ξέρει πολλά και θέλει να βοηθήσει με τη φιλοσοφία του. Και είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξουμε, μας χάρισε και τη μεγαλύτερη επιτυχία το 2004.

Τέλος για το πόσοι θα ανέβουν και πόσοι θα πέσουν στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 ο Λεουτσάκος είπε: «Θεωρώ ότι θα βρεθεί χρυσή λύση και να ανέβουν δύο απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Είναι άδικο να μην γίνει αυτό. Μόνο έτσι θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα και ενδιαφέρον, δεν γίνεται να ανεβαίνει ένας και ο δεύτερος να παίζει μπαράζ. Στους 36 είναι άδικο ένας να ανεβαίνει…».

Πηγή : mikriliga.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *