ΕΠΟ: Πέρασε ομόφωνα η ολιστική μελέτη στη ΓΣ

Η Ολιστική Μελέτη πέρασε με 65/65 ψήφους από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Η περίφημη Ολιστική Μελέτη με τις καταστατικές αλλαγές που ζητούσαν FIFA και UEFA, πέρασε τελικά από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν.

ΠΣΑΠ και Γυναικείο ποδόσφαιρο θα έχουν τελικά από δύο εκπροσώπους στη ΓΣ της Ομοσπονδίας, ενώ από έναν οι Ενώσεις Άμμου, Σάλας, Προπονητών και Διαιτητών.

Παράλληλα βρέθηκε τελικά λύση και με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Διαιτητών στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς θα ισχύσει από το 2024,, ενώ μέχρι τότε θα έχει μόνο δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου.

Σε ό,τι αφορά τον CEO της ΕΠΟ, οποιαδήποτε απόφασή του θα είναι υπό την έγκριση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Θεόδωρος Ζαγοράκης κήρυξε την έναρξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία αποτελεί συνέχιση της Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου 2021 και αφορά στην ψήφιση προτάσεων της ΕΕ/Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα ακόλουθα:

«Σας καλωσορίζω όλους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ε.Π.Ο., η οποία αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού.

Πριν ξεκινήσουμε θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις δύο ομάδες μας, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, για τις προκρίσεις που πέτυχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, ο στόχος ήταν να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ομοσπονδία όσα περιέχονται στην ολιστική μελέτη. Όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το θέμα έχουμε καταναλώσει μέρες και ώρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA.

Φτάσαμε σε ένα θετικό σημείο στις συζητήσεις με τις Ενώσεις και απευθύνομαι σε σας, τους ανθρώπους των ΕΠΣ, για να σας πω ότι είστε εκείνοι που αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα καθώς τα ζείτε και μας τα μεταφέρετε. Θεωρώ ότι το προηγούμενο διάστημα κάναμε αυτά που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από τη στιγμή που μας εκλέξατε στην Ομοσπονδία, δηλαδή να υπηρετούμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικά σας συμφέροντα, τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου.

Διανύσαμε μεγάλη απόσταση και ενώ απείχαμε χιλιόμετρα έχουμε φτάσει στα εκατοστά. Θα υποστηρίξω ό,τι κι αν αποφασίσετε γιατί γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Ωστόσο θα ήταν καλό για όλους να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, γιατί έχουν γίνει πολλές μελέτες για το καλό των Ενώσεων σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και για λειτουργικά ζητήματα, που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικά».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης ενέκριναν τις προτάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις τροποποιήσεις του Κανονισμού και του Καταστατικού της Ομοσπονδίας με βάση την ολιστική μελέτη που πρότειναν η FIFA και η UEFA, με απόλυτη πλειοψηφία 65 ψήφων υπέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *