Μείωση ομίλων στην Γ’ Εθνική από την νέα χρονιά

Το τελευταίο διάστημα αρκετά σωματεία αντέδρασαν στον αριθμό των ομάδων που υποβιβάστηκαν μετά από πρωτάθλημα ενός γύρου, με τα σωματεία του Α’ Ομίλου μάλιστα να εκδίδουν και ανακοίνωση ζητώντας την αλλαγή της προκήρυξης και την μείωση των ομάδων που τελικά θα υποβιβαστούν.

Στην ΕΠΟ όμως δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν κάτι, πόσο μάλλον τώρα που τα πρωταθλήματα στους περισσότερους ομίλους ολοκληρώθηκαν. Έτσι η υπάρχουσα κατάσταση βόλεψε την Ομοσπονδία ώστε να ξεκινήσει το πλάνο της σταδιακής μείωσης των Ομίλων της Κατηγορίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η ΕΠΟ θα οργανώσει το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σε 6 Ομίλους, όμως ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι μέχρι την σεζόν 2023-2024 η Γ’ Εθνική να διεξάγεται σε 4 Ομίλους, όπως άλλωστε γινόταν μέχρι και την σεζόν 2016-2017.

Με αυτό ως δεδομένο θα ετοιμαστεί και η προκύρηξη του πρωταθλήματος από την Ομοσπονδία με τα δεδομένα να αναμένεται να αλλάξουν αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για τον τρόπο που τα σωματεία θα κατακτούν την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Πηγή : kavalapoint.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *