Σε αναμονή διευκρινήσεων σε πρωταθλήματα και προπονήσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για αναστολή πλην των επαγγελματικών κατηγοριών

Σύγχυση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ούτε λίγες ημέρες δεν έχει που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα του αθλητισμού στην χώρα και φαίνεται να παίρνει πίσω την απόφαση, σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συνεχιστούν μόνο τα πρωταθλήματα της Super League, Super League 2, Basket League και Volley League.

Τα πρωταθλήματα δηλαδή που έχουν αρχίσει προπονήσεις έπειτα από καιρό και ενώ βρίσκονται σε αναστολή ήδη τέσσερις μήνες όπως η Α1 μπάσκετ γυναικών (το τζάμπολ είχε προγραμματιστεί για τις 7/3), η Α1 πόλο και η Α1 χάντμπολ και ήταν έτοιμα να αρχίσουν, ή αυτά που ξεκίνησαν πρόσφατα, μπαίνουν στον πάγο.

“Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η χρησιμοποίηση εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Super League και Super League 2, την Basket League και Volley League Και μόνο στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις των διεθνών Ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα τα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες,

Σε κάθε περίπτωση των παραπάνω εξαιρέσεων είναι εφικτή εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα έλεγχο με τεστ αντιγόνου για Covid19 από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται η χρήση των εγκαταστάσεων από όσους βρίσκονται στις ονομαστικές εγκαταστάσεις που εκδίδει η ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της ΕΟΕ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *