ΕΠΟ: Την Τρίτη τα σπουδαία για Κοζάνη, Μακεδονικό, Πανδραμαϊκό σε Γ’ Εθνική…

Γ’ Εθνική: Εν αναμονή διευκρινήσεων από CAS, UEFA και νομική υπηρεσία…

Διευκρινήσεις για τις αποφάσεις που θόλωσαν το τοπίο στη Γ’ Εθνική περιμένει η ΕΠΟ.
Δύο δικαστικές αποφάσεις ταλαιπωρούν την ΕΠΟ αναφορικά με το πώς θα ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική της περασμένης πια σεζόν. Ακόμα δεν γίνεται να επικυρωθεί η βαθμολογία του ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στη Super League 2, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες που προέκυψαν από δικαστικές αποφάσεις που θόλωσαν αντί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Η πρώτη υπόθεση είναι αυτή της Κοζάνης και του Μακεδονικού, η οποία έφτασε έως το CAS, αλλά η απόφαση που εκδόθηκε μπέρδεψε τους πάντες. Γι’ αυτό η ΕΠΟ ζήτησε διευκρινήσεις από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, αναφορικά με το αν μπορεί να αλλάξει τις βαθμολογίες βάσει της δικαίωσης της Κοζάνης και της Λευκίμμης.

Η δεύτερη απόφαση που προβληματίζει την ΕΠΟ είναι αυτή του Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου δικαίωσε τον Πανδραμαϊκό και τον Ορφέα Ξάνθης για το θέμα του Αθλητικού Μητρώου. Το ίδιο δικαστήριο, ωστόσο, έβγαλε άλλη απόφαση που δικαίωσε στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας σωματεία που ψήφισαν στις εκλογές, αν και δεν είχαν ενταχθεί στο Αθλητικό Μητρώο. Γι’ αυτό το θέμα έχει ζητηθεί η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, ενώ αναμένεται παρέμβαση και από τις UEFA και FIFA, καθώς ο νόμος για το Αθλητικό Μητρώο αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν έως την Τρίτη (19/7), όταν και θα συνεδριάσει τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να λάβει τις αποφάσεις για το ποιες ομάδες τελικά θα προβιβαστούν στη Super League 2.

Onsports

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *