Επιστολή ποδοσφαιριστών Γ’ Εθνικής προς Πρωθυπουργό «Θα θρηνήσουμε θύματα από από την ασιτία και την απελπισία»

Οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής έχουν φτάσει στα όρια τους, κυρίως γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το μέλλον της κατηγορίας τους από την πλευρά της Πολιτείας.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της έχει συντάξει Υγειονομικό Πρωτόκολλο για την επανεκκίνηση των προπονήσεων, όμως για να υλοποιηθεί χρειάζεται και η βοήθεια της Κυβέρνησης καθώς οικονομικά οι σύλλογοι δεν μπορούν να το στηρίξουν. Κάτι για το οποίο έχει ήδη θέσει προς συζήτηση ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στα αρμόδεια Υπουργεία.

Οι ποδοσφαιριστές της Κατηγορίας με την σειρά τους συνέταξαν και απέστειλαν μια επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας πως «αν δεν βρεθεί κάποια λύση θα θρηνήσουμε θύματα από την ασιτία ή την απελπισία και όχι από τον κορωνοϊό»

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς ως τον αρμοδιότερο στην χώρα για την διατήρηση της ζωής και της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ύπαρξη αθλητισμού, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καθώς για εμάς και τις οικογένειές μας αποτελεί ανάγκη επιβίωσης η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Ποδοσφαίρου.

Έχουμε απευθυνθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο αρμόδιο υφυπουργείο Αθλητισμού και έχουν καταρτισθεί τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε, όμως φαίνεται να υπάρχει κάποια κωλυσιεργία.

Αυτό που δεν έχουμε ίσως εξηγήσει καλά στους υπευθύνους είναι όχι ότι ο αθλητισμός αποτελεί το οξυγόνο για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας και την ασπίδα από ιώσεις και ιούς, γιατί αυτό είναι αυτονόητο και το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι, αλλά το κυριότερο, οτι περίπου 1.000 οικογένειες ποδοσφαιριστών κινδυνεύουν να πεθάνουν, όχι απο κορωνοϊο, αλλά από την ασιτία.

Και τούτο, διότι στο εν λόγω πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, αν και ερασιτεχνικό, έχει αυξημένες αθλητικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η πλειονότητα των αθλητών να έχει συμφωνήσει να τους καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης η ομάδα τους, φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό, γεγονός που δεν συμβαίνει λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

Σας παρακαλούμε να πρωτοστατήσετε ως πρώτος Υπουργός και να δώσετε λύση στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματός μας, όχι γιατί είναι άδικο, να αγωνίζονται οι μεγάλες κατηγορίες ποδοσφαίρου και εμείς όχι, που είναι, αλλά για να προλάβετε την πλειονότητα των αθλητών από την ανέχεια και την ασιτία, ίσως και τον θάνατο, καθώς είναι βέβαιο πως αν η κατάσταση της μη επανέναρξης του πρωταθλήματός μας συνεχιστεί, οτι θα θρηνήσουμε και θύματα όχι από τον κορωνοϊό, αλλά από την ασιτία ή την απελπισία.

Ευχόμενοι και πιστεύοντας επειδή και εσείς αθλείσθε, οτι θα σταθείτε στο πλευρό μας και θα επισπεύσετε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται την επανέναρξη του αθλητισμού και στο δικό μας πρωτάθλημα,

Για την Επιτροπή Ποδοσφαιριστών Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.»

Πηγή :kavalapoint.gr

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *