Σημαντική διάκριση για την FHL Κυριακίδης | Βραβεύτηκε για το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης

Μια άλλη σημαντική διάκριση κέρδισε η εταιρεία FHL I. KIRIAKIDIS MARBLES – GRANITES S.A. με την απονομή του βραβείου Pinnacle για το έργο «Νίκη της Σαμοθράκης»

Το Ινστιτούτο Φυσικής Πέτρας (NSI) ανακοίνωσε τους νικητές των Pinnacle Awards 2020. Ανάμεσά τους είναι η εταιρεία FHL I. KIRIAKIDIS MARBLES – GRANITES S.A. που έλαβε το βραβείο για τη δημιουργία αντιγράφου για το έργο τέχνης «Η Νίκη της Σαμοθράκης». Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που έχει απονεμηθεί η εταιρεία FHL I. KIRIAKIDIS MARBLES – GRANITES SA, καθώς το 2019 βραβεύτηκε για το έργο Τζαμί RAMZAN KADYROV στην πόλη Shali, στην Τσετσενία, το οποίο είναι ομοσπονδιακό θέμα Ρωσία.

Ως φόρο τιμής στους αρχαίους προγόνους μας και τη μοναδική ομορφιά που δημιούργησαν πρώτα, η εταιρεία FHL I. KIRIAKIDIS MARBLES – GRANITES S.A. είχε την τιμή να αναπαράγει το άγαλμα «Nike of Samothrace», γνωστό και ως «Winged Victory of Samothrace». Το άγαλμα θα δωρηθεί από την εταιρεία στο Δήμο Σαμοθράκης (ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ελλάδα) Το αντίγραφο θα εμφανίζεται στο τοπικό μουσείο.

Αυτό το άγαλμα είναι το δεύτερο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία FHL I. KIRIAKIDIS MARBLES – GRANITES SA, το πρώτο είχε δωριστεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης (ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ελλάδα), όπου εκτίθεται σε κάποιο σημείο στην Αλεξανδρούπολη, έναν «συμβολικό προσανατολισμό» του νησιού της Σαμοθράκης, ενώ αυτός ο δεύτερος θα «κοιτάξει» προς την κατεύθυνση του μουσείου του Λούβρου, ώστε να αποδείξει τη συνεχή απαίτηση της Ελλάδας για την επιστροφή της Νίκης στο νόμιμο σπίτι της.

Το αντίγραφο έχει επεξεργαστεί στο μάρμαρο Θάσος PRINOS, το οποίο βρίσκεται μόνο στο μικρό ελληνικό νησί της Θάσου, το οποίο είναι γνωστό εδώ και αιώνες για το αφρώδες και καθαρό λευκό μάρμαρο. Η συνειδητοποίηση αυτού του λευκού μαρμάρου ήταν δύσκολη, δεδομένου ότι οι FHL Ι. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΕΣ – ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε. Το άγαλμα υποστηρίζεται από μια μαρμάρινη βάση, η οποία έχει απομείνει από το αρχικό μπλοκ για να στηρίξει τα αγάλματα στατικά, ενώ το συνολικό βάρος είναι ~ 5,5 τόνοι. Το αντίγραφο ενός προς έναν έχει επεξεργαστεί σύμφωνα με το ομοίωμα του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, όπου το πρωτότυπο εκτίθεται από το 1884.

Έχοντας σμιλευτεί πάνω από δύο μήνες από υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα, το άγαλμα τελείωσε προσεκτικά με το χέρι και εξειδικευμένους γλύπτες, στις εγκαταστάσεις της FHL I. KIRIAKIDIS MARBLES – GRANITES S.A. στη Δράμα.

Μέσα στο 2021, αυτό το μαγευτικό γλυπτό πρόκειται να παραδοθεί στον τελικό του προορισμό, το νησί της Σαμοθράκης.

Τα βραβεία απονέμονται για έργα που διακρίνονται για την ομορφιά, τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και τη χειροτεχνία τους ως παράδειγμα επαγγελματικής ικανότητας στη χρήση της φυσικής πέτρας. Το υψηλότερο βραβείο, το Grande Pinnacle, θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στο TISE τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή : stonenews.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *