Πανδραμαίκος: Επιστολή των φορέων της Δράμας που ακόμη δεν έχει απαντηθεί

Η επιστολή των φορέων της Δράμας, που στάλθηκε πριν ενα μήνα και ακόμη δεν έχει απαντηθεί ακόμη, τυπικά ή ουσιαστικά.
Τότε δεν είχε δημοσιοποιηθεί για δεοντολογικούς λόγους.

” Ο Πανδραμαϊκός Α.Ο. στις 17-5-2022 προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου (Δ.Δ.Π.) της Ε.Π.Ο., αιτούμενος την ακύρωση της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, λόγω μη εφαρμογής των διατάξεων του αθλητικού νόμου (4714/2020) που σαφέστατα ορίζουν τα κριτήρια εισόδου των αθλητικών σωματείων στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

H προσφυγή αυτή έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις των κανόνων δικαίου της ΕΠΟ και σύμφωνα με το καταστατικό της, και ακολουθώντας την γενική αρχή της γενικής δικονομίας του Αθλητικού Δικαίου που τονίζει ότι στις αθλητικές διαφορές πρέπει πρώτα όλα τα εθνικά ένδικα μέσα να εξαντλούνται (κάτι το οποίο δεν ίσχυσε για άλλες ομάδες οι οποίες διεκδικούν τώρα άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2 μέσω ξεχωριστών διοικητικών πράξεων).

Το Δ.Δ.Π. στις 5-7-2022, με την υπ.αριθμ. 120/2022 απόφαση του, αποδέχτηκε την ανωτέρω αίτηση και ακύρωσε την απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ε.Π.Ο. , αποφάσισε επίσης την εφαρμογή της απόφασης του Δ.Δ.Π., λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις εξεχόντων και διακεκριμένων ειδικών του Αθλητικού Δικαίου (δικηγόρων και δικαστών).

Παρά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος μέχρι σήμερα (26-8-2022) η Εκτελεστική επιτροπή της Ε.Π.Ο. δεν έχει προβεί σε καμία υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων και για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη των φορέων του νομού Δράμας.

Κατόπιν των ανωτέρω, εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας της ακριτικής Δράμας, ενωμένοι και με πλήρη σύμπνοια, στηρίζουμε απολύτως το αίτημα του Πανδραμαϊκού και ζητούμε την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων και κατά συνέπεια την δικαιωματική άνοδο της Δραμινής ομάδας στην Super League 2.

Αυτή μας η έκκληση βασίζεται όχι μόνο στην συνταγματικότητα της απόφασης του Δ.Δ.Π, αλλά και στην εφαρμοζόμενη δικονομία και νομολογία του ΚΑΣ, καθώς επίσης και στις συγκεκριμένες διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας, οι οποίες και αποτέλεσαν την νομική βάση της Ένστασης του Πανδραμαικου.

Αυτές οι διατάξεις είναι δεσμευτικές για τα μέλη τις ΕΠΟ (ήτοι ομάδες), τα οποία τις έχουν αποδεχθεί ως όρο για την συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα.

Συνεπώς, η άνοδος του Πανδραμαικού στην Σούπερ Λιγκ 2 είναι νομικά και ηθικά κατοχυρωμένη, εμπεριστατωμένη και συνταγματικά ορθή και δίκαιη ” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *