Αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων σε ακαδημίες και Ερασιτεχνικά σωματεία

πιστολή στην ΕΠΟ, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε Επιτροπή ποδοσφαιρικών σωματείων και ακαδημιών ζητώντας την επανεκκίνηση των προπονήσεων.

Η επιστολή την οποία υπογράφουν πολλοί προπονητές αλλά και αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας αναφέρει τα εξής: 

«Eδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χιλιάδες αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και παιδιά από τις ακαδημίες απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα με κίνδυνο τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Στερούνται το δικαίωμα στην άθληση με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ώστε να μάθουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται, να παλεύουν για ένα κοινό σκοπό αλλά και να αναπτύσσουν τις σωματικές τους ικανότητες.

Για όσο διάστημα λειτούργησαν τα σωματεία αποδείχτηκε ότι υπάρχει πειθαρχία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε, που δεν θέλουμε να κολλήσουμε τις συνανθρώπους μας. Εμείς είμαστε που έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα την ατομική ευθύνη που ζητάει η κυβέρνηση. Αυτό που δεν έχουμε δει καθόλου είναι η κρατική ευθύνη. Ακούμε την κυβέρνηση ότι ο αθλητισμός βρίσκεται μέσα στις τέσσερις πηγές μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοιού, τη στιγμή που όλες οι ακαδημίες είναι κλειστές, τη στιγμή που λειτουργεί μόνο η «βιτρίνα» του αθλητισμού, και που βάσει επίσημων στοιχείων έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40788 τεστ στον ενεργό επαγγελματικό ή μη αθλητισμό και μόλις 168 βρέθηκαν θετικά, διασκορπισμένα από τον περασμένο Μάιο. Δικαιολογημένα είδαμε την αντίδραση των αθλητών σε όλη την Ελλάδα.

Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα, όσο αυστηρά και να είναι, για αυτό τώρα αιτούμαστε την επανέναρξη κάθε αθλητικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε αθλήματος με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους αθλητές και προπονητές με ευθύνη του κράτους.»

Την επιστολή υπογράφουν 77 φυσικά πρόσωπα από το χώρο του ποδοσφαίρου και 36 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Πηγή : Kavalapoint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *