Βουκασίν Μαντριτς: Η ακαδημία του Κ.Α.Ο.Δ. είναι σε υψηλό επίπεδο | Θεωρώ ότι στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε την άνοδο
Συνέντευξη παραχώρησε ο υπεύθυνος των αναπτυξιακών τμημάτων του Κ.Α.Ο.Δ. και βοηθός προπονητή του Νίκου Γρηγοριάδη στην ανδρική ομάδα, Βουκασίν Μαντριτς.
Ο Σέρβος τεχνικός της Δραμινής ομάδας που έχει στον ενεργητικό του μια πλούσια καριέρα ως παίκτης καθώς έχει περάσει από: Ερυθρό Αστέρα, Α.Ε.Κ., ΜΕΝΤ, Ερμής Λαγκαδά και ΑΠΟΕΛ. Ενώ σαν προπονητής έστω και σε νεαρή ηλικία έχει καταφέρει να περάσει από Ευρωπαϊκούς συλλόγους σε ότι αφορά τα αναπτυξιακά τμήματα καθώς πέρσι βρισκόταν στα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα.
Ο Σέρβος τεχνικός όντας 3 και πλέον μήνες στην Δράμα και την ομάδα του Κ.Α.Ο.Δ. έχει αρχίσει η δουλειά του να φαίνεται και να βγάζει αποτελέσματα.
Δείτε τι δήλωσε :
Αρχικά coach θέλω να σε ρωτήσω πως βλέπεις στην ζωή στην Ελλάδα και στην Δράμα;
Την Ελληνική νοοτροπία την γνωρίζω πολύ καλά καθώς έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ το κλίμα στην Ελλάδα και η ζωή στην Δράμα είναι πολύ ήσυχη και οι άνθρωποι της πολύ φιλόξενοι.
Έχεις δουλέψει ως προπονητής στο εξωτερικό, από ποιους συλλόγους έχεις περάσει;;;
Ως προπονητής εργάστηκα στα αναπτυξιακά προγράμματα ομάδων της Σερβίας.
Επίσης, εργάστηκα ως personal trainer και ασχολήθηκα με την βελτίωση
επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών στην Σερβίας και άλλων Ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών.
Την περσινή χρονιά ήμουν στα αναπτυξιακά τμήματα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ.
Είσαι υπεύθυνος για τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας, πως βλέπεις το επίπεδο της ακαδημίας του Κ.Α.Ο.Δ.;
Το επίπεδο της ακαδημίας του Κ.Α.Ο.Δ. είναι πολύ ψηλό και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η διοίκηση δίνει μεγάλη βάση στις ακαδημίες με αποτέλεσμα το δικό έργο να γίνεται πιο εύκολο καθώς ότι χρειαζόμαστε μας το προσφέρει και δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια .
Επίσης καταλαβαίνω ότι οι εγκαταστάσεις για το επίπεδο της πόλης είναι καλές και μπορούμε να δουλέψουμε σωστά.
Υπάρχουν ταλέντα στην ακαδημία του Κ.Α.Ο.Δ;
Ναι υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην ακαδημία και θεωρώ ότι αν δουλέψουν σωστά μπορούν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.
Πρόκειται για παιδιά που θέλουν να δουλέψουν και πρέπει να δουλέψουν, να γίνουν καλύτεροι και γιατί όχι να πάρουν χώρο στην ανδρική ομάδα.
Είσαι προπονητής στους εφήβους της ομάδας και προετοιμάζεις τους παίκτες για την αντρική ομάδα, υπάρχουν παίκτες που θα αποτελούν τον βασικό κορμό του ΚΑΟΔ στο μέλλον;
Ναι υπάρχουν παίκτες που μπορούν στο μέλλον να φορούν την φανέλα του Κ.Α.Ο.Δ. και αυτό που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο είναι ότι βλέπω παίκτες από το Εφηβικό να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και με την ανδρική ομάδα, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Κ.Α.Ο.Δ. και εκεί από όσο καταλαβαίνω στοχεύει και το πλάνο της διοίκησης, δηλαδή μελλοντικά τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής να αποτελούν τον βασικό κορμό του Κ.Α.Ο.Δ.
Πώς είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους προπονητές της ακαδημίας όπως ο κ. Καρατζάς,Κακατσιδης και η κυρία Μυλωνά;
Είμαστε μια ομάδα και προσπαθούμε ότι κάνουμε να το κάνουμε μαζί και έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα από τις ακαδημίες μέχρι και την ανδρική ομάδα δουλεύοντας καινοτόμα μοντέλα του σύγχρονου μπάσκετ.
Είσαι βοηθός Νίκου Γρηγοριάδη στην ανδρική ομάδα, πως βλέπεις φέτος την πορεία της ομάδας και γενικότερα το επίπεδο;
Μέχρι τώρα η πορεία της ομάδας είναι πολύ καλή, θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία δεν είναι για τον Κ.Α.Ο.Δ. καθώς πρέπει να είναι σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρίσκεται τώρα και πιστεύω ότι θα καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να κατακτήσει την άνοδο στην Β’ εθνική.
Έχεις διαπιστώσει διαφορές στη νοοτροπία του Έλληνα μπασκετμπολίστα σε σχέση με τους ξένους παίκτες;
Υπάρχει διαφορά στον τρόπο σκέψης, στην προπόνηση ή σε οτιδήποτε άλλο;;;
Στην Σερβία το μπάσκετ είναι σαν εθνικό άθλημα, βλέπεις ότι τα παιδιά ασχολούνται περισσότερες ώρες με το άθλημα.
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα τα παιδιά έχουν αρκετές δραστηριότητες πέρα από το σχολείο, με το μπάσκετ να έρχεται ως ένα συμπλήρωμα. Προσωπικά θα ήθελα στα παιδικά και εφηβικά τμήματα της ομάδα μας κάνουμε καθημερινά προπόνηση και γιατί όχι ακόμη και 2 προπονήσεις ημερησίως ώστε αυτά τα παιδιά να δουλεύουν πιο σωστά.