Σούπερ ντέρμπι στη μάχη τίτλου και παραμονής στην Α’ κατηγορία: Ορφέας Χωριστής – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου – Πανδραμαϊκός και Άρης Φωτολίβους – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα

Με την 16η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας με το ενδιαφέρον κάθε αγωνιστική να γίνεται και μεγαλύτερο τόσο στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου όσο φυσικά και για την πολυπόθητη παραμονή στην κατηγορία.

Πάμε να δούμε όπως κάθε εβδομάδα τα τελευταία νέα των ομάδων και τα 7 παιχνίδια του Σαββάτου με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 19:00:

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ – ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ

Αναμφίβολα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής με τις δύο ομάδες να έχουν παίξει την Τετάρτη και τα εξ’ αναβολής παιχνίδια τους που τα κέρδισαν και οι δύο.

Ο Ορφέας πάντα δυνατός στην έδρα του θέλει τη νίκη για να πλησιάσει την κορυφή όντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς έχοντας 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες με 23-11 τέρματα.

Σε πολύ καλό φεγγάρι η πρωτοπόρος ομάδα του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού που αν αποδράσει με διπλό από μια τόσο δύσκολη έδρα θα σταθεροποιηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στους 35 βαθμούς οι πρωτοπόροι με 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και 37-13 τέρματα.

Σπουδαίο ματς που αναμένεται να προσελκύσει καιρού επιτρέποντος αρκετούς φίλους του δραμινού ποδοσφαίρου.

Στο ματς του πρώτου γύρου Νέα Αμισός – Χωριστή 1-0.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ

Μεγάλο παιχνίδι και στο γήπεδο Αγίου Αθανασίου με τους γηπεδούχους στη 2η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς να συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την κατάκτηση του τίτλου, απέναντι στον πολύ ποιοτικό μεσοεπιθετικά Πανδραμαϊκό που έχει μείνει πίσω βαθμολογικά αλλά κάνει την προσπάθεια του στο β’ γύρο να πλησιάσει τις θέσεις της κορυφής.

Ο Μέγας έχοντας 33 βαθμούς στη 2η θέση με 10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και 28-10 τέρματα και τον Πανδραμαϊκό στην 7η θέση με 24 βαθμούς έχοντας 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες με 33-17 τέρματα.

Στο ματς του πρώτου γύρου Πανδραμαϊκός – Άγιος Αθανάσιος 0-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ

Ενδιαφέρουσα και η συγκεκριμένη αναμέτρηση όχι τόσο λόγω της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς που χωρίζει τις δύο ομάδες, όσο για το γεγονός ότι η Καλλίφυτος παρά την ήττα της την Τετάρτη με 3-0 στην Προσοτσάνη, έβγαλε χαρακτήρα και είχε καλή αγωνιστική παρουσία.

Παρόλα αυτά μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης παραμένει ο πρωταθλητής Βώλακας που με ένα παιχνίδι λιγότερο είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς έχοντας σε 14 αγώνες 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 30-9 και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη η Καλλίφυτος παραμένει στην προτελευταία θέση με 6 βαθμούς έχοντας μόλις 2 νίκες και 13 ήττες με 7-48 τέρματα και την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Στο ματς του πρώτου γύρου Βώλακας – Καλλίφυτος 4-0.

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και στο Καλαμπάκι με τους γηπεδούχους φυσικά να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και της καλύτερης πορείας μέχρι τώρα.

Φαβορί το Καλαμπάκι, αλλά ποιος μπορεί να υποτιμήσει την βαριά φανέλα της Πετρούσας που την προηγούμενη αγωνιστική στο ντεμπούτο του Ηλία Παντζαρίδη στον πάγκο έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο 2-2 με τον Ξηροπόταμο.

Στην 5η θέση το Καλαμπάκι με παιχνίδι λιγότερο μαζί με την Προσοτσάνη στους 27 βαθμούς έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μαζί με τη Νέα Αμισό στα 37 γκολ, ενώ έχει 14 τέρματα και από την άλλη σε 15 αγώνες η Πετρούσα στην 9η θέση με 20 βαθμούς έχοντας 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες με 27-25 τέρματα.

Στο ματς του πρώτου γύρου Πετρούσα – Καλαμπάκι 0-3.

Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Γ.Σ.

Μια ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο γήπεδο Κραχτίδη με τις δύο ομάδες αρκετά φιλόδοξες στο φετινό πρωτάθλημα και την Προσοτσάνη να σκέφτεται και τον τελικό κυπέλλου.

Οι Αμπελόκηποι μετά την ήττα της Τετάρτης στη Νέα Αμισό πλέον στην 8η θέση με 23 βαθμούς με 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες με 26-19 τέρματα και η Προσοτσάνη στην 5η θέση με 27 βαθμούς μαζί με το Καλαμπάκι έχοντας 9 νίκες και 6 ήττες με 28-21 τέρματα.

Στο ματς του πρώτου γύρου Προσοτσάνη – Αμπελόκηποι 0-1.

ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Πολύ σημαντικό παιχνίδι, δεν χαρακτηρίζεται άδικα από πολλούς ως εξάποντο παραμονής.

Οι γηπεδούχοι με τον πολύτιμο βαθμό την Τετάρτη από το ματς με τον Πανδραμαϊκό έπιασαν το Μικροχώρι στη 10η θέση με 15 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες με 22-29 τέρματα, απέναντι στον πολύ βελτιωμένο τις τελευταίες αγωνιστικές Ξηροπόταμο που είναι στην 12η θέση με 8 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 11 ήττες με 16-35 τέρματα.

Στο ματς του πρώτου γύρου Ξηροπόταμος – Φωτολίβος 1-2.

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ

Σημαντικό παιχνίδι και στο Μικροχώρι με τους γηπεδούχους να βλέπουν ως μονόδρομο τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι μια και έχουν μείνει αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία με 15 βαθμούς μαζί πλέον με το Φωτολίβος στην 10η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες με 17-36 τέρματα.

Από την άλλη ο ουραγός Άρης Καλαμώνα θέλει να επαναλάβει τη μοναδική νίκη που έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα που είναι απέναντι στο Μικροχώρι στον πρώτο γύρο για να ξεκολλήσει από  την τελευταία θέση.

Στους 4 βαθμούς ο Καλαμώνας με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 13 ήττες με 16-60 τέρματα έχοντας την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Στο ματς του πρώτου γύρου Καλαμώνας – Μικροχώρι 3-1.

ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *