Ορφέας Χωριστής – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού 0-4: Με σπασμένα φρένα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν σε δύσκολη έδρα και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού με σκορ 4-0 στην δύσκολη έδρα του Ορφέα Χωριστής και σε συνδυασμό με την ήττα του Αγίου Αθανασίου στην έδρα του από τον Πανδραμαϊκό βρίσκεται πλέον στο +5 από τον Άγιο Αθανάσιο και στο +6 από τον Βώλακα που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στους 38 βαθμούς πλέον η Νέα Αμισός με 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 16 αγώνες με 39-13 τέρματα.

Από την άλλη μεριά ο Ορφέας Χωριστής υποχώρησε στην 5η θέση με 28 βαθμούς μαζί με την Προσοτσάνη πλέον έχοντας 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες με 23-15 τέρματα.

Το φιλμ του αγώνα

Το ματς που διεξήχθη σε ιδανικές καιρικές συνθήκες με τις κερκίδες του γηπέδου του Ορφέα κατάμεστες από φιλάθλους των δύο ομάδων, ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος χωρίς καμία ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 34’ όμως ο Παύλος Τσιμισκίδης για ένα ακόμη ματς από τους κορυφαίους της ομάδας του έκανε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Βακιρτζή το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά από κοντά με νέο σουτ ο πρώην παίκτης του Ορφέα Χωριστής Κυριάκος Αμαραντίδης με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1.

Τρία λεπτά μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων σε σουτ του Αμανατίδη ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε σε χέρι αμυντικού πέναλτι με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Παύλος Τσιμισκίδης γράφοντας το 0-2.

Το πιο ωραίο γκολ του ματς μπήκε στο 43’ με τον Παύλο Τσιμισκίδη με καταπληκτικό τρόπο να αφήνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του, τον Αχιλλέα Μπιαζάκη να κάνει παράλληλη σέντρα και τον Βακιρτζή με καταπληκτικό τακουνάκι από κοντά να γράφει το 0-3 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ο Ορφέας βελτίωσε την απόδοση του στο β’ μέρος μπαίνοντας δυνατά και χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο σε κεφαλιά του Κοντογιάννη μόλις άουτ και σε κοντινό σουτ του πολύ καλού Θέμη Αθανασιάδη λίγο άουτ.

Από την στιγμή που δεν έγινε άμεσα η μείωση του σκορ, η Νέα Αμισός ήλεγξε τον ρυθμό του ματς και χτυπώντας στην κόντρα επίθεση βρήκε και 4ο γκολ στο 86’ με τον Γιάννη Αμανατίδη να σερβίρει και τον Πούλα με σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το τελικό 0-4.

Δίκαιη επικράτηση για τους πειστικούς για ένα ακόμη παιχνίδι φιλοξενούμενους, αδικεί πάντως η έκταση του σκορ τον Ορφέα που στο δεύτερο μέρος έκανε καλή εμφάνιση και άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Άνθιμος Καλοσίδης με βοηθούς Παναγιώτη Κουβαλάκη και Μπάμπη Αλβανίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ(Θωμάς Ματρακούκας):

Κιουμουρτζής Κώστας, Κεσίδης(46’ Μανωλεσάκης), Παπαεμμανουήλ, Παρασχίδης, Παπαδόπουλος Σάββας, Αραμπατζής(46’ Αθανασιάδης), Αθανασίου Σάββας, Καπουσούζης, Κοντογιάννης, Βουτσινάς, Ζάχαρης(72’ Ιωσηφίδης).

ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ(Γιώργος Πολυχρονίδης):

Θεοδοσιάδης, Σουμπάκης(62’ Φερσιζίδης), Ιωσηφίδης, Τζάρτζαλος, Βραμέντζαλης, Μπιαζάκης Δημήτρης(57’ Βασιλειάδης Παύλος), Αμανατίδης, Μπιαζάκης Αχιλλέας(62’ Καλλιονίδης), Τσιμισκίδης(57’ Πούλας), Βακιρτζής(75’ Προβατίδης), Αμαραντίδης.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *