ΑΡΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ. Το τέλος μιας ιστορίας

Το ιστορικό σωματείο της Πλατανιάς, διαγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες από τα μητρώα της Ε.Π.Σ. Δράμας έπειτα από 10 χρόνια που παρέμενε ανενεργό. Η τελευταία του παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους είχε ολοκληρωθεί τη σεζόν 2010-11, όταν και αγωνίστηκε στην Α1’ κατηγορία καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Η πρώτη εμφάνιση του Άρη Πλατανιάς στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Δράμας, χρονολογείται τη σεζόν 1974-75, όταν και πρωταγωνίστησε στη Γ’ κατηγορία στην οποία και παρέμεινε για 3 σεζόν. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 1976-77 τη βρήκε να κατακτάει την άνοδο στη Β’ κατηγορία ενώ ένα χρόνο μετά πέτυχε νέα άνοδο στην Α’ στην οποία συμμετείχε για 2 αγωνιστικές περιόδους.

Το 1980 υποβιβάστηκε προσωρινά, όμως ένα χρόνο μετά επέστρεψε και πάλι στην κατηγορία των μεγάλων. Ούτε αυτή τη φορά δεν κατάφερε όμως να καθιερωθεί, επιστρέφοντας στη Β’ κατηγορία όπου και συμμετείχε μέχρι το τέλος της σεζόν 1987-88, όταν και ήρθε ο υποβιβασμός στη Γ’.

Τη διετία 1989-1991 αγωνίστηκε και πάλι στη Β’ κατηγορία, αποχαιρετώντας την αυτή τη φορά για να ανέβει προς τα επάνω. Ούτε αυτή η άνοδος όμως είχε διάρκεια, καθώς ο χαρακτηρισμός ‘’ασανσέρ’’ που τον ακολουθούσε επαληθεύτηκε ακόμα μία φορά. Από το 1992 μέχρι και το τέλος του 20ου Αιώνα, ο Άρης αρκέστηκε να συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία με μόνη εξαίρεση το 1994-95 όπου ξαναδοκίμασε την τύχη του στην Α΄.

Το 2000 ακολούθησε νέος υποβιβασμός στη Γ’ με την ομάδα να μη καταφέρνει την οποιαδήποτε διάκριση μέχρι και το 2005, όταν και επανήλθε στη Β’ κατηγορία. Η σεζόν 2005-06 φέρνει στην ομάδα τον πρώτο της τίτλο, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του ομίλου της. Οι επόμενες πέντε σεζόν μέχρι το 2011, μπορεί να ήταν οι τελευταίες, αλλά ήταν και οι πιο πετυχημένες στην ιστορία του συλλόγου, καθώς αγωνίστηκε συνεχόμενα σε Α1’ και Α2’ κατηγορία, με τη μεγαλύτερη κατάταξη του ιστορικά να είναι η 2η θέση της σεζόν 2006-07, όταν και έχασε την άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες από τον Πανδραμαϊκό, με τη μεταξύ τους διαφορά πάντως να είναι 13 βαθμοί.

Τη σεζόν 2009-10 αναδείχτηκε πρωταθλητής της Α2’ κατηγορίας κατακτώντας έτσι τον δεύτερο και τελευταίο τίτλο του. Τον Σεπτέμβριο του 2011 συμμετείχε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, όμως αποσύρθηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, στο οποίο κατατάχτηκε φυσιολογικά τελευταίος.

Παρά το γεγονός ότι ο Άρης Πλατανιάς δεν κατάφερε ποτέ να χαρακτηριστεί ως φαβορί στις μεγάλες κατηγορίες, αποτέλεσε μία ιδιαίτερα συμπαθής ομάδα για το σύνολο των Δραμινών φιλάθλων και σίγουρα εκπροσώπησε με επιτυχία το χωριό στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Δράμας. Τέλος ο Άρης, είναι η 34η κατά σειρά ομάδα που έπαυσε τη λειτουργία της στις τοπικές μας κατηγορίες, και μέχρι και σήμερα αποτελεί μεγάλο πλήγμα η απουσία της για το Δραμινό ποδόσφαιρο.

Γιώργος Δάγλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *