Στολτίδης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Ντροπή, τιμωρούν το ποδόσφαιρο» 

Ο Ιεροκλής Στολτίδης φιλοξενήθηκε στον αέρα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή “Τελευταία Σελίδα” με τον Δημήτρη Μαλισιώβα και μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, τον Ολυμπιακό και την Δόξα Δράμας στην οποία ήταν προπονητής τη φετινή σεζόν.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την Δόξα Δράμας, στην οποία ήταν προπονητής την φετινή αγωνιστική περίοδο. «Θύμα του παρασκηνίου η Δόξα Δράμας, γι’ αυτό και έπεσε κατηγορία. Δυστυχώς μια ομάδα, ένας νομός, που έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα έχει ομάδα στις εθνικές κατηγορίες του χρόνου γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν. Κάντε ρεπορτάζ να δείτε τι συνέβη στον όμιλο που ήμασταν εμείς και γιατί πέσαμε. Αυτά που γίνονται στις μεγαλύτερες κατηγορίες είναι μικρά σε σχέση με αυτά που γίνονται στην Γ’ Εθνική. Τολμώ να πω ότι ήμασταν θύματα του παρασκηνίου. Εγώ πήγα αργά, ήταν ρίσκο για μένα, αλλά ήμουν στην περίφημη Δόξα Δράμας. Είχαμε πολλά προβλήματα και οικονομικά και υποδομών. Οι μόνοι οι οποίοι ήταν κοντά ήταν οι φίλαθλοι, που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια. Αν δεν έρθει ένας επιχειρηματίας η Δόξα δεν θα ξαναζήσει μεγάλες μέρες».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, ο Στολτίδης είπε: «Είναι ντροπή να διεξαχθεί τελικός χωρίς θεατές, γιατί είναι τελικός Κυπέλλου και είναι γιορτή. Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση τιμωρούν το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ένα υπέροχο άθλημα. Παίζοντας ένας ποδοσφαιριστής χωρίς κόσμο αισθάνεται να παίζει φιλικό παιχνίδι. Ένα απλό φιλικό και μετά πας σπίτι σου. Δεν υπάρχουν συναισθήματα και χωρίς συναισθήματα δεν υπάρχει ποδόσφαιρο».

Όσο για τον Ολυμπιακό, ο παλαίμαχος άσος των “ερυθρόλευκων” σχολίασε: «Οι ομάδες δεν χτίζονται σε τρεις μήνες. Ο Μεντιλίμπαρ πιστώνεται την επιτυχία να πάει την ομάδα στον τελικό, αλλά νομίζω ότι είχε και παίκτες. Πάντα ο Ολυμπιακός είχε μεγάλους παίκτες και μεγάλη δυναμική. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τα πράγματα σε τάξη, έφερε τακτική και πολύ αυτοπεποίθηση κάτι που είδαμε στα ματς με την Άστον Βίλα. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Βίλα γιατί ήταν καλύτερος και στα δύο παιχνίδια, γεγονός που αποδέχτηκε η αγγλική ομάδα. Με τη Φιορεντίνα έχει μια μοναδική ευκαιρία γιατί έκανε επίτευγμα ως ελληνική ομάδα που έφτασε σε έναν τελικό. Αν με ρωτάς τι προτιμάς, να κυνηγάς το πρωτάθλημα ή τον τελικό θα πως τελικό, γιατί πας πρώτη φορά, ενώ πρωταθλήματα έχουμε πολλά».

Σε ερώτηση για το ποιος θα κατακτήσει την φετινή Super League απάντησε: «Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι θέμα λεπτομερειών. Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά στο “Γ. Καραϊσκάκης” θα είναι δύσκολα γιατί ο Ολυμπιακός καίγεται για βαθμούς. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αλλά όλα θα παιχτούν στην λεπτομέρεια».

Κλείνοντας απάντησε στο ερώτημα Ριβάλντο ή Τζιοβάνι: «Ο Ριβάλντο ήταν παικταράς. Ο Τζιοβάνι ήταν μάγος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *