ΠΑΟΠ Νέας Αμισού – Α.Ε. Αμπελοκήπων 2-0: Ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή με ένα γκολ και σε κάθε ημίχρονο (Βίντεο)

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Πολύ σημαντική νίκη με 2-0 απέναντι στους ποιοτικούς Αμπελόκηπους πέτυχε ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού και στρογγυλοκάθισε και πάλι μόνος πρώτος στην κορυφής της βαθμολογίας με 35 βαθμούς.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε η Νέα Αμισός έπιασε στα 37 τέρματα την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος την Α.Ε. Καλαμπακίου που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο με τον Βώλακα στο οποίο ήδη έχει σκοράρει, ενώ φυσικά έχει και τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα η Νέα Αμισός 11 καθώς και 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με συνολικό συντελεστή 37-13.

Από την άλλη μεριά οι Αμπελόκηποι που πόνταραν πολύ σε αυτό το παιχνίδι για να πλησιάσουν την κορυφή, έμειναν στους 23 βαθμούς στην 8η θέση της βαθμολογίας με 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες και 26-19 τέρματα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο 25λεπτό με τους Αμπελόκηπους να δημιουργούν καταστάσεις κυρίως από αριστερά με τον Τέλο και τη Νέα Αμισό κυρίως από δεξιά με τον Τσιμισκίδη.

Χωρίς την μεγάλη ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες, από ένα στημένο όμως κόρνερ από δεξιά ο κεντρικός αμυντικός Περικλής Φερσιζίδης άνοιξε το σκορ με τον Τσερκέζο να προσπαθεί να διώξει την μπάλα προ της γραμμής, η βοηθός όμως Φόφη Νικολαϊδου έτρεξε απευθείας προς την σέντρα παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή.

Παρόμοια φάση και στο 32’ αυτή την φορά με τον Τσιμισκίδη να κάνει το σουτ βρίσκει την μπάλα ο Κανάκης που κατευθύνεται προς τα δίχτυα ο Τσερκέζος και πάλι απομακρύνει την μπάλα προ της γραμμής σύμφωνα με τον διαιτητή και την βοηθό και τώρα σειρά της Νέας Αμισού να διαμαρτυρηθεί ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Μετά το 35’ οι Αμπελόκηποι πήραν τα ηνία του ματς, πίεσαν και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές να ισοφαρίσουν στο 40’ σε κεφαλιά του Άρη Νικολαϊδη μετά από κόρνερ που έδιωξε σωτήρια ο Παύλος Μιχαηλίδης και με την λήξη του ημιχρόνου σε σουτ του Τέλο από τα πλάγια πάνω από τα δοκάρια.

Στο β’ μέρος η Νέα Αμισός ήταν φανερά καλύτερη στο ξεκίνημα του, απείλησε με τον Πούλα στο 50’, είχε δοκάρι σε σουτ του εξαιρετικού για ένα ακόμη παιχνίδι Δημήτρη Μπιαζάκη στο 57’ και βρήκε ένα καταπληκτικό 2ο γκολ σε σουτ στο γάμα της εστίας από πλάγια μέσα από την περιοχή του Γιάννη Αμανατίδη.

Παραλίγο και 3-0 ένα λεπτό μετά με σέντρα του Πούλα σουτ του Βακιρτζή που έδιωξε σωτήρια με τα πόδια ο Κανάκης στην επαναφορά πτώση του Τσιμισκίδη με τη Νέα Αμισό να ζητά πέναλτι και τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά το 65’ και με τις αλλαγές που έγιναν οι Αμπελόκηποι και πάλι όπως στο πρώτο μέρος ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν στο 73’ σε σουτ του Μίτρε που έδιωξε ο Μιχαηλίδης και στην καλύτερη ευκαιρία τους να μειώσουν το σκορ στο 76’ από σέντρα του Καραγκιοζίδη και σουτ του Λουκοβίτη από πλάγια στο δοκάρι.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Βασίλης Χορόζογλου με βοηθούς Στέργιο Ανδρέογλου και Φόφη Νικολαϊδου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ(Γιώργος Πολυχρονίδης):

Μιχαηλίδης Παύλος, Σουμπάκης, Ιωσηφίδης, Φερσιζίδης, Βραμέντζαλης, Μπιαζάκης Δημήτρης, Αμανατίδης(85’ Τζάρτζαλος), Ζαγιάκου(46’ Πούλας), Τσιμισκίδης(80’ Καλλιονίδης), Βακιρτζής(80’ Βασιλειάδης Παύλος), Αμαραντίδης(85’ Μπιαζάκης Αχιλλέας).

Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ(Ντίνος Τενξίζογλου):

Κανάκης, Βασιλειάδης(56’ Άλλα), Κυσσίδης Κώστας(75’ Μουρατίδης Πολυχρόνης), Νικολαϊφης Άρης, Τσερκέζος, Μίτρε, Τέλο(56’ Βέις), Κυσσίδης Θανάσης, Λουκοβίτης, Καραγκιοζίδης, Ηλιάδης(75’ Καραγιαννίδης Γιώργος).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *