ΕΠΣ Μακεδονίας | Λειτουργία σχολών UEFA D, 22-23 και 29-30 Μαϊου 2021

Τα Σαββατοκύριακα 22-23 και 29-30 Μαΐου 2021 θα λειτουργήσουν διαδικτυακά σχολές UEFA D με ευθύνη της Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Το πρόγραμμα της σχολής UEFA D οφείλουν να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από κάθε ποδοσφαιρική ακαδημία και ομάδα της Ε.Π.Σ.Μ.. Επιπλέον, τη σχολή UEFA D μπορούν να την παρακολουθήσουν προπονητές, γονείς και εθελοντές. Τονίζεται ότι η κατοχή πιστοποιητικού παρακολούθησης σχολής UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ε.Π.Ο.. Επίσης, η παρακολούθηση της σχολής UEFA D θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους υποψήφιους προπονητές επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάθε νέα σχολή UEFA C.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 16 ωρών Σχολών UEFA D, οι οποίες εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό της πλάνο «Μπάλα Παντού», συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων – αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Τα θέματα που θα αναπτυχτούν στη σχολή είναι ανάλυση κανονισμών αναπτυξιακών ηλικιών, προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, οργάνωση δράσεων στην ακαδημία, οργάνωση ποδοσφαιρικών δράσεων, Προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με στόχο την ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σχολή είναι 50 άτομα. Τονίζεται ότι στις ως άνω σχολές δεν δύνανται να συμμετέχουν υπεύθυνοι ακαδημιών/εκπρόσωποι σωματείων/μέλη σωματείου που έχουν ήδη παρακολουθήσει ως εκπρόσωποι, μέλη σωματείου κλπ. τη σχολή UEFA D που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2020, προκειμένου τουλάχιστον σε πρώτη φάση, όλα τα σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ.Μ. να έχουν από έναν εκπρόσωπο, μέλος κλπ. που να είναι κάτοχος πιστοποιητικού UEFA D. Επισημαίνεται ότι στο μέλλον θα λειτουργήσουν και άλλες σχολές UEFA D στη Θεσσαλονίκη για να καλυφθεί μεγαλύτερος αριθμός κατόχων του ως άνω πιστοποιητικού.

Η λειτουργία της σχολής θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (webex) μόνον με θεωρητικά μαθήματα, λόγω των κυβερνητικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωναϊού covid 19. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους υπολογιστή ή κινητό που να μπορεί να υποστηρίζει την εφαρμογή webex για την παρακολούθηση της σχολής.

Το πρακτικό μέρος της σχολής θα πραγματοποιηθεί μόλις οι υγειονομικοί κανόνες το επιτρέψουν λόγω covid-19.

Σε καθένα διήμερο θα γίνονται 8 διδακτικές ώρες, ώστε το πρόγραμμα να είναι εποικοδομητικό και ευέλικτο.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 50 άτομα, με γνώμονα την ποιότητα της λειτουργίας της σχολής.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ 17 ΜΑΙΟΥ 2021, με email)

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 14.00 οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν στην Ε.Π.Σ.Μ. με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνση info@epsm.gr και μόνον σε μορφή αρχείου pdf, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. ΄Εντυπο πράξης συναίνεσης για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής τους από την πλατφόρμα gov.gr, από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα, εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί στην Ε.Π.Σ.Μ. (να υπάρχει επισήμανση για την κατάθεση του εντύπου). Δείτε εδώ το έντυπο [DOCX][PDF]

2. Πίνακα προσωπικών πληροφοριών. [DOCX][PDF]

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 για τη συμμετοχή τους στη σχολή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής τους από την πλατφόρμα gov.gr, από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα. [DOCX][PDF]

Σε όσους επιλεγούν να παρακολουθήσουν τη σχολή θα σταλεί σύνδεσμος πρόσβασης στην πλατφόρμα webex από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της Ε.Π.Ο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *