Α.Ε. Καλαμπακίου – Δόξα Βώλακα 0-3: Επιβλητική εμφάνιση και πανάξια πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Την πρόκριση του για 4η φορά στην ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου και 2η συνεχόμενη  πέτυχε η ομάδα του Βώλακα, κερδίζοντας στο γήπεδο της Δόξας με σκορ 3-0 την κάτοχο του τροπαίου Α.Ε. Καλαμπακίου την οποία είχε κερδίσει και στο πρώτο ματς στο γήπεδο του με σκορ 2-1.

Μια πανάξια πρόκριση για τους πρωταθλητές Δράμας που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα που πέρσι κατέκτησε το τρόπαιο και φέτος ήθελε να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα.

Ένα πολύ καλό Καλαμπάκι και φέτος που τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου και να μη ξεχνάμε έχοντας στερηθεί όλη την χρονιά την φυσική του έδρα.

Το φιλμ του αγώνα

Καθοριστικό σίγουρα για την εξέλιξη του ματς ήταν το γρήγορο γκολ του Βώλακα μόλις στο 4’ με τον Γιάννη Τσαμπάζη να κερδίζει την μπάλα από τον τερματοφύλακα του Καλαμπακίου Ιορδάνη Κελετζή και σε κενή εστία από δύσκολη θέση από πλάγια να γράφει το 0-1.

Ένα γκολ που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Πουλικίδη ότι προηγήθηκε φάουλ του Τσαμπάζη πάνω στον τερματοφύλακα.

Από εκείνο το σημείο και μετά το Καλαμπάκι προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να γίνει πιο απειλητικό με την είσοδο Καπτέλη και Αγγελόπουλου στο ματς, ήταν φλύαρο όμως και ουσιαστικά απείλησε μόνο μια φορά σε όλο το πρώτο μέρος στο 45+1 σε φάουλ που εκτέλεσε ο Μαυροβασίλης, πρώτη κεφαλιά του Τζιβανάκη και δεύτερη κεφαλιά υπό πίεση του Αγγελόπουλου πάνω από τα δοκάρια.

Ο Βώλακας την καλύτερη φάση του στο πρώτο μέρος την είχε στο 24’ όταν από ωραία σέντρα του Μαρκόπουλου από πλεονεκτική θέση ο Τσαμπάζης έκανε ένα σουτ που η μπάλα πέρασε άουτ.

Κυρίαρχος ο Βώλακας στο β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος ενώ θα περίμενε κανείς το Καλαμπάκι να έχει περισσότερες δυνάμεις και τον Βώλακα πιο κουρασμένο από τα συνεχόμενα ματς με τα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ενώ αρχικά είχαν δοκάρι στο 49’ σε παράλληλη συρτή σέντρα του Καρπιτσάρη και σουτ του Γιάννη Σίγγου στο οριζόντιο δοκάρι, ουσιαστικά τελείωσαν το θέμα πρόκριση στο 56’.

Ο Κασσός έκανε μια καταπληκτική κούρσα, ο Μαρκόπουλος συνέχισε με ωραίο γύρισμα στον Σίγγο που βγήκε πλάγια και έκοψε ιδανικά την μπάλα στον Ηλία Μουζενίτοβ που με κοντινό σουτ έκανε το 0-2.

Τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του ματς, με τον Βώλακα να χάνει δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Νίκο Στάικο στο 69’ και το 86’ που εξουδετέρωσε ο Κελετζής, για να φτάσουμε στο 90’ με τον Ηλία Μουζενίτοβ να πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του τέρμα με σουτ μέσα από την περιοχή και το τελικό 0-3.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Κώστας Πουλικίδης με βοηθούς Παναγιώτη Κουβαλάκη και Στέργιο Ανδρέογλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ(Λάζαρος Μουρατίδης):

 Κελετζής, Πέτρο, Διαμαντί(35’ Καπτέλη), Κλόγκιρι, Δεμενελούδης, Ποιμενίδης(46’ Καρράς), Καλαϊτζίδης(58’ Μουζακίτης), Μαυροβασίλης, Τζιβανάκης, Προκοπίου, Ρετζέπ Ογλού(4’ Αγγελόπουλος).

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ(Λευτέρης Ροδίτης):

Παγκάκης, Μαρκόπουλος, Καρπιτσάρης(53’ Κασσός), Μποσκοψίου, Στάικος Νίκος, Βασιλειάδης Μίλτος, Χαλκίδης(18’ λ. τ. Σίγγος Γιάννης), Δράμπαλης Ντίνος(69’ Άρμεν Προκόπης), Τσαμπάζης(53’ Μουζενίτοβ), Σταμπουλής Ηλίας(69’ Σταμπουλής Θανάσης), Μαλίκης.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *