Αφιέρωμα στην Α.Ε. Καλαμπακίου: Με την σφραγίδα του Λάζαρου Μουρατίδη το Καλαμπάκι μέσα σε όλους τους στόχους: Καταπληκτικό σερί 7 νικών

Καταπληκτική πορεία στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος για την Αθλητική Ένωση Καλαμπακίου με την σφραγίδα του ικανότατου προπονητή Λάζαρου Μουρατίδη.

Ένα Καλαμπάκι που πριν από ένα μήνα τα προγνωστικά το έδιναν ακόμη και εκτός πλέιοφ, όμως με ένα αήττητο σερί και 7 συνεχόμενες νίκες τερμάτισε στην 3η θέση του πρώτου ομίλου με 31 βαθμούς και απολογισμό 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και τέρματα 28-17.

Το Καλαμπάκι είχε καταπληκτική πορεία εκτός έδρας που δεν έχασε από τους δύο πρωτοπόρους και είχε μόλις μια ήττα με απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Η πορεία προς τα πλέιοφ

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή με το Καλαμπάκι να ξεκινάει τη χρονιά με εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 στη Χωριστή(το ματς έγινε στο γήπεδο Νικοτσάρα).

Την 2η αγωνιστική είχαμε λευκή ισοπαλία εντός έδρας με το Δοξάτο και την 3η αγωνιστική ήρθε η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με 5-0 επί του Κεραυνού Αρκαδικού.

Πρώτη και μοναδική εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για το Καλαμπάκι μέσα στον Ξηροπόταμο με το ευρύ 4-1 και μάλιστα το κακό φεγγάρι για την ομάδα να συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική με νέα βαριά ήττα εντός έδρας μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-4 από τον Καστρινό.

Η εκτός έδρας επικράτηση με 1-5 στην Καλλίφυτο άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας για να ακολουθήσει η σπουδαία εντός έδρας επικράτηση με 2-1 επί του Αγίου Αθανασίου με ανατροπή στο β’ μέρος και να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος με το ισόπαλο 1-1 στο Κραχτίδη με αντίπαλο τους Αμπελόκηπους.

Ο β’ γύρος ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα με ανατροπή και γκολ στις καθυστερήσεις από τον Ορφέα Χωριστής, αλλά το Καλαμπάκι πήρε επαγγελματική νίκη 1-0 στο Δοξάτο ξεκινώντας από εκείνο το παιχνίδι μια ξέφρενη πορεία με νίκη με το ίδιο σκορ μέσα στο Αρκαδικό, νίκη με 2-1 επί του Ξηροποτάμου και σπουδαίο διπλό 0-2 στο πλαστικό της Δόξας με αντίπαλο τον Καστρινό.

Η ξέφρενη πορεία συνεχίστηκε με το εντός έδρας 3-1 επί της Καλλιφύτου και σφραγίστηκε η τετράδα με την μεγάλη νίκη 1-0 μέσα στον Άγιο Αθανάσιο και την λευκή ισοπαλία εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική με τους Αμπελόκηπους.

Να μη ξεχνάμε και την καταπληκτική πορεία της ομάδας στο κύπελλο έχοντας φτάσει στα ημιτελικά και περιμένοντας τον αντίπαλο της και αποκλείοντας μάλιστα με ανατροπή και σκορ 4-1 την πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου Δόξα Πετρούσας.

Οι παίκτες που ξεχώρισαν

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς παίκτες από την φετινή καταπληκτική πορεία του Καλαμπακίου.

Στο τέρμα σταθερή αξία ο Τάφα με τους Πέτρο και Διαμαντί αξιόπιστες λύσεις στα δύο άκρα.

Στο κέντρο της άμυνας ο νεαρός Δεμενελούδης έδεσε με τον πολύπειρο και πολύ φορμαρισμένο στα τελευταία ματς Κλόγκιρι.

Μεσοαμυντικά ο Λεονταρίδης με τον Κυριαζάκη και τον Μαυροβασίλη κάνουν πολύ δουλειά, ενώ η αποκάλυψη της χρονιάς αναμφίβολα είναι ο Καπτέλι παίκτης για μεγαλύτερη κατηγορία μαζί με τον ακραίο Θόδωρο Δημητρίου που στην καλή του μέρα είναι ικανός να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα.

Από τα βασικά στελέχη της ομάδας, δίνοντας πολλές λύσεις και στο γκολ ο Θέμης Αγγελόπουλος, ενώ πάντα έτοιμος να βοηθήσει είναι και ο Λευτέρης Τζιβανάκης μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Λύσεις από τον πάγκο συχνά δίνει ο Μίλο στις θέσεις άμυνας και με πολύ καλά στημένα και οι Σαββίδης, Ελευθεριάδης και Σαλωνίδης στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *