ΠΑΟΠ Νέας Αμισού

Ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στον Νομό Δράμας και ιδρύθηκε το 1948 από ανθρώπους Ποντιακής καταγωγής που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο. Η Νέα Αμισός έχει μεγάλη ιστορία σαν ομάδα και υποβιβάστηκε πρώτη φορά στην Β’ κατηγορία το 2011. Η ομάδα έχει 3 πρωταθλήματα ΕΠΣ Δράμας (1978, 1995, 1997) ένα Κύπελλο ΕΠΣ Δράμας (1998), 2 συμμετοχές στην Δ’ εθνική και 3 συμμετοχές στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
Μετά το πρωτάθλημα το 1978 και τρείς χρονιές στην εθνική κατηγορία, το 1985 πλησίασε σε ένα ακόμα πρωτάθλημα αλλά τελικά η Ν. Αμισός τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον Ορφέα Χωριστής. Στην συνέχεια η ομάδα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έκανε πορεία πρωταθλητισμού τερματίζοντας πάντα στην πρώτη πεντάδα.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ξεκίνησε η λαμπρή πορεία της ομάδας με πρόεδρο τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, την σεζόν 1993-94 ο ΠΑΟΠ τερμάτισε στην δεύτερη θέση έναν βαθμό πίσω από το Καλαμπάκι που κατέκτησε εκείνη την χρονιά το πρωτάθλημα, με την ομάδα τότε να κάνει μια εξαιρετική χρονιά, έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και την δεύτερη καλύτερη επίθεση.
Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΠ Νέα Αμισού τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 76 βαθμούς, έξη περισσότερους από την Ανακάλυψη κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο στην Δ’ Εθνική.
Την επόμενη χρονιά η Νέα Αμισός θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής αλλά θα τερματίσει στην 14η θέση και θα υποβιβαστεί ξανά στα τοπικά πρωταθλήματα. Την σεζόν 1996-97 ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού στην επιστροφή του στα τοπικά πρωταθλήματα κατακτά για τρίτη φορά στην ιστορία του πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στην Δ’ Εθνική.
Την σεζόν 1997-98 ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού θα συμμετάσχει κανονικά στην Δ’ Εθνική αλλά και πάλι τερματίζει στην 14η θέση και υποβιβάζεται. Εκείνη η χρονιά όμως έμεινε στην ιστορία καθώς η ομάδα κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας στην ιστορία της.
Την σεζόν 1999- 2000 η Νέα Αμισός τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια στους αγώνες μπαράζ που έγιναν τερμάτισε τελικά στην τρίτη.
Επόμενη καλή χρονιά της ομάδας ήταν η σεζόν 2003-04 όταν τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Προσοτσάνη. Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά που η Νέα Αμισός διεκδίκησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ.
Στη συνέχεια η ομάδα πραγματοποιούσε καλές χρονιές γιατί τερμάτιζε εκείνα τα χρόνια μέσα στην πρώτη εξάδα και την σεζόν 2010-11 η ομάδα τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την Α’ ΕΠΣ. Την επόμενη χρονιά στην Α2 η Νέα Αμισός δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην Β’ ΕΠΣ.
Τα «Πέτρινα χρόνια της ομάδας είχαν ξεκινήσει. Τη σεζόν 2013-14 η Νέα Αμισός κατάφερε και τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Β’ ΕΠΣ και να πάρει την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ, δεν τα κατάφερε όμως και την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε ξανά στην Β’.
Εκείνη η περίοδος όμως σημαδεύτηκε με την αναγέννηση της ομάδας καθώς ξεκίνησε να επενδύει και πάλι στις ακαδημίες της και να βγάζει δικά της παιδιά και έδωσε προτεραιότητα να αγωνίζονται παιδιά από την Νέα Αμισό και να ετοιμάζονται παίκτες για αυτό τον σκοπό. Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας ήταν οι: Θέμης Περπερίδης, Στάθης Συμεωνίδης, Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης και Κώστας Γεωργιάδης (Κανάρης).
Την σεζόν 2015-16 η Νέα Αμισός τερμάτισε στην χειρότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ, στην 7η θέση της Β’ κατηγορίας. Την σεζόν 2017-18 η Νέα Αμισός κάνει μια καλή χρονιά με παιδιά από την ακαδημία της ομάδας και με προπονητή τον Γιώργο Πολυχρονίδη. Η ομάδα τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από Κύργια και πήγε στα μπαράζ για την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ. Στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ αγώνες αντιμετώπισε τον γειτονικό Αρκαδικό κερδίζοντάς τον στην παράταση με 3-1, παίρνοντας την άνοδο στην Α΄ΕΠΣ.
Την σεζόν 2018-19 η Νέα Αμισός επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣ ανανεωμένη και με πολλές φιλοδοξίες.

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.