Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου

Ο Μέγας Αλέξανδρος Αγ. Αθανασίου ιδρύθηκε το 1945 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία στον Νομό Δράμας. Έχει κατακτήσει 4 φορές το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Δράμας και 2 φορές το κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας. Έχει επίσης 12 συμμετοχές στη Δ’ Εθνική, τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες μετά από τη Δόξα και τον Πανδραμαϊκό.
Το 1981 ο Άγιος κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα της Ένωσής μας και «ανέβηκε» στην Εθνική Ερασιτεχνική για μία μόνο χρονιά. Τις χρονιές που ακολούθησαν παρέμεινε ψηλά και το 1986 πήρε το τρόπαιο της Α’ ΕΠΣ Δράμας για δεύτερη φορά στην ιστορία του.
Στη Δ’ Εθνική έμεινε για μία χρονιά και έπειτα «έπεσε» ξανά στα τοπικά. Το 1990 προβιβάστηκε και πάλι (ως 2ος) στη Δ’ Εθνική. Παρά τον γρήγορο υποβιβασμό του στο Α’ τοπικό, την επόμενη χρονιά κατέκτησε για τρίτη φορά το πρωτάθλημα και «ανέβηκε» ξανά. Ο Μέγας κατάφερε να παραμείνει για 7 συνεχόμενες σεζόν στην τέταρτη κατηγορία της χώρας μας κάνοντας μερικές καλές πορείες (τρεις φορές 3η θέση).
Στο μεταξύ, το 1995 πήρε και το κύπελλο της πόλης μας κερδίζοντας τον Ακρίτα Ν. Κρώμνης με 1-0 στον τελικό. Το 2000 ενώ ο Άγιος κατέλαβε την 3η θέση, αντιμετώπισε στον τελικό του κυπέλλου Δράμας την Α.Ε. Κυργίων, από την οποία και ηττήθηκε με 2-3.
Δυστυχώς το 2002 ήρθε ο πρώτος υποβιβασμός στην ιστορία της ομάδας στη Β’ κατηγορία της Δράμας, έστω και προσωρινά. Μετά την επάνοδό του το 2006 ο Μέγας κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του νικώντας τη Δόξα Πετρούσας με 1-0 στον τελικό. Στη Δ’ Εθνική δεν «στέριωσε», παρόλα αυτά καταλαμβάνοντας τη 2η θέση το 2008 προβιβάστηκε για τελευταία φορά στην τέταρτη κατηγορία. Όμως, η κακή αγωνιστική πορεία της ομάδας την επανέφερε στο Α’ τοπικό.
Τις επόμενες δύο σεζόν κατέκτησε την 3η θέση. Από εκεί και πέρα ο Αγ. Αθανάσιος πραγματοποίησε μέτριες σεζόν με αποκορύφωμα τον υποβιβασμό το 2017-18.
Το 2019-20 ενώ η ομάδα είχε την καλύτερη επίθεση με 79 γκολ, η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και τα μπαράζ τής στέρησαν την άνοδο, με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο των μπαράζ. Στα μπαράζ για την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ ηττήθηκε τελικά από την Αλιστράτη.
Την επόμενη χρονιά η ομάδα ήταν ασταμάτητη και μετά την διακοπή, εξαιτίας του κορονοϊού, ανέβηκε και πάλι στην Α’ Κατηγορία. 

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.