Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου

Ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του δραμινού ποδοσφαίρου με καλές πορείες στην Α’ ΕΠΣ Δράμας.
Ο Εθνικός έχει ένα πρωτάθλημα στην Α΄ΕΠΣ Δράμα και δύο συμμετοχές στη Δ’ εθνική και ένα κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας.
Γήπεδο της είναι το Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Σιόβας, καθώς φέρει το όνομα του διεθνή ποδοσφαιριστή Δημήτριου Σιόβα που φόρεσε στο παρελθόν την φανέλα της Καλλιφύτου.
Το 1986 κερδίζει την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ και την επόμενη χρονιά έκανε μια καλή πορεία στην πρώτη κατηγορία του τοπικού μας πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 8η θέση.
Το 1989 ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία του με προπονητή τον Τάκη Στάμογλου.
Τερμάτισε λοιπόν στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς περισσότερους από τον Ακρίτα Ν. Κρώμνης κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά.
Την σεζόν 1989-90 ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου συμμετείχε στην Δ’ Εθνική κατηγορία τερματίζοντας στην 17η θέση με 23 βαθμούς αλλά λόγω αναδιάρθρωσης παρέμεινε στην κατηγορία.
Την επόμενη χρονιά όμως τερμάτισε στην 19η θέση με 32 βαθμούς και υποβιβάστηκε στα τοπικά μας πρωταθλήματα έπειτα από 2 χρόνια στην Δ΄ Εθνική.
Στην επιστροφή της στην Α’ ΕΠΣ τερμάτισε στην 10 θέση και πάλεψε για τη σωτηρία της καθώς εκείνη την χρονιά έπεφταν 4 ομάδες από την κατηγορία και ο Ξηροπόταμος που υποβιβάστηκε είχε 23 σε σχέση με την Καλλίφυτο που είχε 25 βαθμούς.
Την σεζόν 1992-93 η Καλλίφυτος τερμάτισε στην τελευταία θέση της Α’ ΕΠΣ με 5 βαθμούς και υποβιβάστηκε ύστερα από 7 χρόνια. Στην Β’ ΕΠΣ παρέμεινε για 3 χρόνια και το 1996 κέρδισε και πάλι την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ.
Στην επιστροφή της στην Α’ ΕΠΣ η Καλλίφυτος τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, κάνοντας μια καλή χρονιά.
Η Καλλίφυτος συνέχισε να κάνει καλές πορείες στην Α’ ΕΠΣ τερματίζοντας πάντα στην πρώτη εξάδα. Την σεζόν 2000-01 τερμάτισε στην 3 θέση του πρωταθλήματος κάνοντας μια καλή χρονιά διεκδικώντας μέχρι τέλος το πρωτάθλημα.
Η Καλλίφυτος συνέχιζε να κάνει καλές πορείες στην Α’ ΕΠΣ τερματίζοντας κάθε χρόνο στην πρώτη 5αδα. Για να φτάσουμε στη σεζόν 2012-13, που εκείνη την χρονιά η διοίκηση της ομάδας φέρνει βαριά ονόματα στο ρόστερ της ομάδας, με μόνο στόχο το πρωτάθλημα.
Η Καλλίφυτος συνέχιζε να κάνει καλές πορείες στην Α’ ΕΠΣ τερματίζοντας κάθε χρόνο στην πρώτη 5αδα. Για να φτάσουμε στη σεζόν 2012-13, που εκείνη την χρονιά η διοίκηση της ομάδας φέρνει βαριά ονόματα στο ρόστερ της ομάδας, με μόνο στόχο το πρωτάθλημα.
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερματίζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ενώ φτάνει στο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας χάνοντας στον τελικό από την Δόξα Πετρούσας που εκείνη την χρονιά έπαιζε στην Δ΄ Εθνική. Στα πλεϊ οφ της Α’ κατηγορίας δεν τα κατάφερε και τερμάτισε τελικά στην 4η θέση χάνοντας μια καλή ευκαιρία για το 2ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.
Την επόμενη χρονιά η Καλλίφυτος τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά έμεινε στην ιστορία καθώς εκείνη την χρονιά κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας με αντίπαλο τον Ξηροπόταμο κερδίζοντας τελικά με 2-1.
Την σεζόν 2017-18 η Καλλίφυτος ξεκίνησε την χρονιά με αρκετές φιλοδοξίες και έμοιαζε ότι δεν θα έχει πρόβλημα για την παραμονή της ενώ θα μπορούσε φυσικά να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω. Στο τέλος της χρονιάς όμως η Καλλίφυτος υποβιβάστηκε τερματίζοντας στην 12η θέση σε μια χρονιά που έπεφταν από την Α΄ΕΠΣ 5 ομάδες. Έτσι επέστρεψε στην Β’ ΕΠΣ ύστερα από 22 χρόνια. Την επόμενη σεζόν η ομάδα κατάφερε να ανέβει και πάλι στην Α’ Κατηγορία.

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.