Ακρίτας Νέας Κρώμνης

Ο Ακρίτας Νέας Κρώμνης ιδρύθηκε το 1953 και είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του νομού με πολλές επιτυχίες. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει μια πολύ καλή λειτουργία στις ακαδημίες και είναι από τις λίγες ομάδες του νομού που παράγει παίκτες.
Η ομάδα έχει 8 συμμετοχές στη Δ’ Εθνική με καλύτερη θέση την 5η, έχει 5 συμμετοχές στον τελικό κυπέλλου Δράμας με 4 κατακτήσεις και 3 πρωταθλήματα Δράμας μετά το 1984.
Το 1980-81 ο Ακρίτας κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Δράμας, όπως και το κύπελλο της Ένωσης. Από το 1982 μέχρι και το 1988 η ομάδα συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Τη σεζόν 1983-1984 ο Ακρίτας Ν. Κρώμνης τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας στη Δ’ Εθνική ολοκληρώνοντας μια καλή σεζόν. Την επόμενη σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση στη Δ’ Εθνική και κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας για δεύτερη φορά στην ιστορία του.
Τη σεζόν 1985-86 ο Ακρίτας συνέχισε τις καλές πορείες στη Δ’ Εθνική τερματίζοντας αυτή τη φορά στην 6η θέση.
Τη σεζόν 1986-87, σε μια χρονιά που από τις 19 ομάδες σώζονταν μόλις 6, ο Ακρίτας κατάφερε με πορεία πρωταθλητισμού να σώσει τη χρονιά, ενώ κατάφερε και να κατακτήσει για 3η φορά το κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας.
Την επόμενη χρονιά δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα σε μια Δ’ Εθνική όμως που ήταν πιο ανταγωνιστική, αφού είχε μόλις 4 ομίλους και περιλάμβανε ομάδες από τον Έβρο μέχρι και την Ηγουμενίτσα. Έτσι, ο Ακρίτας υποβιβάστηκε τερματίζοντας στη 13η θέση.Το 1989 η ομάδα συμμετείχε στην Α’ Ερασιτεχνική Δράμας και στην πρώτη της χρονιά στα τοπικά πρωταθλήματα τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 44 βαθμούς, 2 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Καλλίφυτο.
Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Ακρόπολη και Άγ. Αθανάσιο. Τη σεζόν 1990-91 η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση με 45 βαθμούς μαζί με την Ανακάλυψη, όμως δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια, καθώς η Ανακάλυψη υπερτερούσε στην ισοβαθμία. Μπορεί, βέβαια, να μην κατέκτησε το πρωτάθλημα, όμως κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας και να στεφθεί για 4η φορά σε μια δεκαετία Κυπελλούχος της ΕΠΣ Δράμας.
Το 1993 σε μια καταπληκτική χρονιά η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 79 βαθμούς έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 110 γκολ υπέρ και την καλύτερη άμυνα με 24.
Η ομάδα το 1994 συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αλλά δεν κατάφερε να σωθεί και έτσι ξανά υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα, στα οποία τερμάτισε στη 15η θέση με 27 βαθμούς.
Το 1998 η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα για άλλη μια φορά με μόλις 3 ήττες στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το 1999 ο Ακρίτας επέστρεψε στη Δ’ Εθνική για μια χρονιά, για να επανέλθει έπειτα στα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2000 ο Ακρίτας κατέκτησε το πρωτάθλημα για άλλη μια φορά και την άνοδο στη Δ’ Εθνική, όπου παρέμεινε για μια χρονιά.
Το 2001 ήταν και η τελευταία φορά που η ομάδα έπαιξε στις Εθνικές κατηγορίες τερματίζοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από το 2001-02 μέχρι το 2009 η ομάδα συμμετείχε στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας.
Το 2009 η ομάδα υποβιβάστηκε για πρώτη φορά από την Α’ κατηγορία στην οποία επέστρεψε το 2020.

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.