Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος ΑΚΡΙΤΑΣ, ιδρύθηκε το 1950 στο Κ. Νευροκόπι Δράμας.

Ο Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στον νομό Δράμας και είναι η ομάδα που κρατάει χρόνια το ποδόσφαιρο στο λεκανοπέδιο. Η ομάδα έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας και ένα Κύπελλο.
Ο Ακρίτας το 1982 κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Δράμας. Στη συνέχεια το Νευροκόπι έκανε δύο σεζόν στην Δ’ εθνική για να επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα το 1985. Την δεκαετία 1985-1995 το Νευροκόπι έκανε μέτριες σεζόν ενώ η ομάδα είχε φτάσει να αγωνίζεται και στην Β’ ΕΠΣ.
Την σεζόν 1994-95 ο Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β’ ΕΠΣ με 57 έχοντας την καλύτερη επίθεση (92 τέρματα) και ήταν άξια πρωταθλήματα. Το Νευροκόπι στην επιστροφή του στην Α’ ΕΠΣ πραγματοποιεί μια καλή χρονιά και τερματίζει στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος.
Την σεζόν 1997-98 η ομάδα θα βρεθεί και πάλι στην Β’ κατηγορία αλλά στο τέλος εκείνης της χρονιάς η ομάδα θα ξανακερδίσει την άνοδο στην Α ΕΠΣ. Την επόμενη χρονιά πρώτη κατηγορία το Νευροκόπι καταφέρνει να τερματίσει και πάλι στην πρώτη πεντάδα.
Την σεζόν 2011-12 το Νευροκόπι κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας, για πρώτη φορά στην ιστορία του αφού κέρδισε τον Ξηροπόταμο στον τελικό με 1-0 στο γήπεδο της Προσοτσάνης.
Ο Ακρίτας είχε καθιερωθεί στην Α’ ΕΠΣ Δράμας κάνοντας κάθε χρόνο καλές χρονιές και την σεζόν 2012-13 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ Δράμας. Εκείνη την χρονιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ακρίτας ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Καλλίφυτο αλλά στη συνέχεια στα πλεϊ οφ τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας και κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Μετά το πρωτάθλημα συνέχισε στα μπαράζ ανόδου στην Δ’ Εθνική αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια.
Το 2018 μετά από 20 συνεχόμενα χρόνια στην Α’ ΕΠΣ το Νευροκόπι θα υποβιβαστεί στην Β’ ΕΠΣ. Αλλά δεν θα κάτσει και πολύ στην Β’ ΕΠΣ αφού το 2019 θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στον Δεύτερο όμιλο της Β’ κατηγορίας και τον τίτλο του υπερπρωταθλητή αφού κέρδισε στον τελικό την Καλλίφυτο.

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.