ΑΕ Καλαμπακίου

Η Α.Ε. Καλαμπακίου ιδρύθηκε το 1952 και είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στον νομό Δράμας με καλές πορείες στα τοπικά μας πρωταθλήματα και συμμετοχές στη Δ’ Εθνική.
Η Α.Ε. Καλαμπακίου έχει 3 κύπελλα (1993, 2009 και 2018) και 4 πρωταθλήματα στην Α’ ΕΠΣ Δράμας, 3 συμμετοχές στη Δ’ εθνική και μια στη Γ’ Εθνική.
Το 1988 η Α.Ε. Καλαμπακίου κέρδισε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ Δράμας, ενώ μέχρι τότε η ομάδα περνούσε πέτρινα χρόνια. Το 1992-93 η Α.Ε. Καλαμπακίου έκανε την πρώτη της καλή πορεία στην Α’ ΕΠΣ, όταν τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Άγιο Αθανάσιο χάνοντας το πρωτάθλημα μόλις για έναν βαθμό. Εκείνη τη χρονιά όμως κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας με την ομάδα να συνεχίζει και να φτάνει στoν τελικό των ερασιτεχνών Ελλάδος χάνοντας τελικά από την Κοζάνη στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 0-0, πέναλτι 5-4).
Τη σεζόν 1993-1994 η Α.Ε. Καλαμπακίου κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Δράμας στην ιστορία της και την απευθείας άνοδο στη Δ’ Εθνική, ενώ τις δύο προηγούμενες χρονιές η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα για λίγους βαθμούς.
Μετά από έναν χρόνο στη Δ’ εθνική το Καλαμπάκι επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα και στην επιστροφή το 1996 τερματίζει δεύτερη πίσω από την Πετρούσα. Τη σεζόν 1998-1999 μετά από δύο μέτριες σεζόν υποβιβάζεται στη Β’ ΕΠΣ Δράμας μετά από 11 χρόνια. Την επόμενη χρονιά κατακτά τη δεύτερη θέση και την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ, όπου είναι μέχρι και σήμερα.
Στην επιστροφή της στην Α’ ΕΠΣ τερματίζει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα κάνοντας μια καλή χρονιά. Τη σεζόν 2005 η Α.Ε. Καλαμπακίου ανακηρύσσεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣ Δράμας και συνεχίζει προς την απευθείας άνοδο στη Δ’ Εθνική.
Μετά από μια χρονιά στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής επιστρέφει στα τοπικά μας πρωταθλήματα. Το 2009 η Α.Ε. Καλαμπακίου κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το δεύτερο κύπελλο κάνοντας το νταμπλ. Επίσης εκείνη τη χρονιά η ομάδα του Δημήτρη Βασιλειάδη είχε καταφέρει να σπάσει και το φράγμα των 100 γκολ (108 γκολ στο ενεργητικό εκείνη τη χρονιά) έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση ως πρωταθλητές της Α’ ΕΠΣ Δράμας στην ιστορία του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Την επόμενη χρονιά δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία στην τρίτη της συμμετοχή στην Δ’ εθνική και την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε ξανά. Τα επόμενα χρόνια στην Α’ ΕΠΣ η ομάδα έκανε καλές πορείες και τη σεζόν 2017-18 κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και την άνοδο στη Γ’ εθνική, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ιστορικό Πανδραμαϊκό. Επίσης εκείνη την χρονιά κατέκτησε και το Κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας κάνοντας το δεύτερη νταμπλ με τον Φώτη Χατζηκυριάκου στον πάγκο της.
Την επόμενη χρόνια στη Γ’ Εθνική η Α.Ε. Καλαμπακίου πλήρωσε το κακό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να έρθει η απομάκρυνση του Φώτη Χατζηκυριάκου. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την περσινή χρονιά που το Καλαμπάκι έπαιζε στο περιφερειακό πρωτάθλημα στην ομάδα ήρθε ο κ. Φιλίππου με την ομάδα να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, όμως δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε ξανά στα τοπικά πρωταθλήματα.

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.