Αίαντας Κεραυνού Αρκαδικού

Ο Κεραυνός Αρκαδικού ιδρύθηκε το 1977 και είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Ο Κεραυνός έχει 1 πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ, 2 πρωταθλήματα στην Β’ ΕΠΣ και 2 στην Γ’ ΕΠΣ. Όποιος έχει φορέσει την φανέλα του Κεραυνού δεν μπορεί να ξεχάσει την περίοδο που ήταν στην ομάδα και είναι ισόβια δεμένος με αυτή, καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι διοικήσεις της ομάδας επένδυσαν πιο πολύ στους χαρακτήρες και ύστερα στα ποδοσφαιρικά προσόντα.
Ο Κεραυνός το 1986 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γ’ ΕΠΣ και πήρε την άνοδο στην Β’, την επόμενη σεζόν στην Β΄ κατέκτησε την δεύτερη θέση και πήρε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Την σεζόν 1987-88 ο Κεραυνός Αρκαδικού έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας χάνοντας τελικά απο τον Γ.Σ. Δόξας Δράμας (ερασιτέχνες) του Τάκη Στάμογλου, με τον Κώστα Γεωργιάδη (Κανάρη) στον πάγκο της ομάδας του Κεραυνού.
Στην Α’ ΕΠΣ παρέμεινε για 7 χρόνια με καλές πορείες στα σαλόνια του δραμινού ποδοσφαίρου με πιο καλή την σεζόν 1990-91, χρονιά την οποία ο Κεραυνός κατέκτησε την 3η θέση στην βαθμολογία και ήταν μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Καλή χρονιά ήταν και η επόμενη, αυτή δηλαδή του 1992 όταν ο Κεραυνός Αρκαδικού κατέκτησε την 5η θέση του πρωταθλήματος κάνοντας μια καλή χρονιά στην Α’ ΕΠΣ Δράμας. Την σεζόν 1993-94 η ομάδα κατέκτησε την 12η θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε τελικά στην Β’ ΕΠΣ.
Στην Β’ ΕΠΣ την σεζόν 1994-95 ο Κεραυνός έκανε μια πολύ καλή χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στην Α’ ΕΠΣ Δράμας. Στην επιστροφή της στην Α΄ΕΠΣ όμως τερμάτισε στην 13η θέση και υποβιβάστηκε ξανά στην Β’ κατηγορία.
Στην Β’ παρέμεινε για τρία χρόνια και την σεζόν 1998-99 στην ομάδα ήρθε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου αφού με το όραμα του έκανε τον Αρκαδικό μεγάλο.
Το 1999 ο Αρκαδικός κατέκτησε της 2η θέση στην Β’ ΕΠΣ και πήρε την άνοδο στην Α κατηγορία. Το 2000 κατέκτησε την 8η θέση και την σεζόν 2000-2001 είναι η καλύτερη χρονιά του συλλόγου.
Την σεζόν 2000-2001 ο Κεραυνός Αρκαδικού κατακτά την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πίσω από την Δόξα Πετρούσας και πηγαίνει στα μπαράζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την είσοδο στα μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ εθνική.
Στα μπαράζ εκείνης της χρονιάς έφτασε στον τελικό με αντίπαλο την Δόξα Πετρούσας και κατάφερε και κέρδισε με το ευρύ 4-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Δράμας με προπονητή τον νέο τότε Γιώργο Περσιανλή. Στα μπαράζ ανόδου στην Δ’ εθνική έπεσε πάνω στον Ορφέα Ελευθερούπολης και έχασε την ευκαιρία να παίξει στις εθνικές κατηγορίες.
Μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία, για αδιευκρίνιστους λόγους ο Αρκαδικός δεν θα δηλώσει συμμετοχή την επόμενη χρονιά στην Α’ ΕΠΣ. Την σεζόν 2002-2003 στην ομάδα έρχεται ο Άρης Κοτανίδης που είναι μέχρι σήμερα πρόεδρος του Κεραυνού.
Την σεζόν 2003-04 είναι η σεζόν της αναγέννησης του Αρκαδικού αφού η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα στην Γ’ ΕΠΣ Δράμας και την άνοδο στην Β’ ΕΠΣ με τον Στέλιο Παπαδόπουλο στον πάγκο της ομάδας. Την σεζόν 2005-06 ο Κεραυνός Αρκαδικού κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β’ ΕΠΣ και την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ Δράμας.
Την σεζόν 2006-07 η ομάδα κατέκτησε την 15η θέση και υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία που δημιουργήθηκε εκείνη την χρονιά. Την σεζόν 2008-09 ο Κεραυνός Αρκαδικού έβαλε ως στόχο την άνοδο στην Α1 με τον Γιώργο Παπουτσή στην ομάδα, φέρνοντας ονόματα όπως: Σάκης Λιμνέος, Γιώργος Σαμπελίδης, Μπάμπης Σαμπελίδης, Νίκος Αρνής, Γιάννης Παπεγνατίου, Γιώργος Λαζάρου, Τόνδρι, με την ομάδα τελικά όχι μόνο να μην παίρνει την άνοδο στην Α1 αλλά να παίζει τελικά στην δεύτερη εξάδα και να κατακτά την 7η θέση στην τελική βαθμολογία και να παλεύει για την σωτηρία.
Την επόμενη χρονιά ο Κεραυνός Αρκαδικού κατακτά την 12η θέση στην Α2 και υποβιβάζεται στην Β’ ΕΠΣ.
Την σεζόν 2010-11 ο Άρης Κοτανίδης δίνει την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο της ομάδας που τίμησε την φανέλα του Αρκαδικού τον Νίκο Αρνή. Ο νέος τότε τεχνικός της ομάδας έκανε μια νέα αρχή στην ομάδα φέρνοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα και παίκτες οι οποίοι φορούσαν την φανέλα του Αρκαδικού στο παρελθόν και αποχώρισαν για διάφορους λόγους.
Η ομάδα μπορεί να μην έκανε καλή αρχή αφού στις πρώτες αγωνιστικές ήταν μέχρι και στην 10η θέση αλλά στο δεύτερο γύρο έκανε μια καλή πορεία έχοντας μια ομάδα πρότυπο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και με καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την 4η θέση στην βαθμολογία και αφού δεν είχε δηλώσει συμμετοχή εκείνη την χρονιά ο Άρης Πλατανιάς πήρε την άνοδο στην Α2.
Στην επιστροφή της ομάδας στην Α2 ο Κεραυνός Αρκαδικούς λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων είχε χάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την ομάδα με αποτέλεσμα την σεζόν 2011-12 να τερματίσει στην τελευταία θέση και να υποβιβαστεί ξανά στην Β’ ΕΠΣ.
Ο Κεραυνός Αρκαδικού πέρασε δύσκολες χρονιές και το καλοκαίρι του 2015 ο Κεραυνός κινδύνεψε με να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά τελικά ο ισχυρός άνδρας του Αρκαδικού άλλαξε γνώμη και από το πουθενά έκανε ξανά ομάδα και έφερε στην ομάδα αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνιζόντουσαν στον παρελθόν στην ομάδα και είχαν όλοι ως κοινό σημείο τις χρονιές 2010-12 με προπονητή ποιον άλλον, μα τον Νίκο Αρνή.
Την σεζόν λοιπόν 2015-16 ο Κεραυνός Αρκαδικού ξεκίνησε το πρωτάθλημα πολύ καλά και κατάφερε να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο του στα μπαράζ για την Α’ ΕΠΣ. Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Κεραυνός ήταν στην 4η θέση 4 βαθμούς πίσω από την Κ. Βρύση που πήγαινε στα μπαράζ. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες με στο γήπεδο του Αρκαδικού με τον Κεραυνό να έχει ως μόνο στόχο την νίκη για να πλησιάσει την Κ. Βρύση και οι φιλοξενούμενη για να διευρύνουν την διαφορά τους και να κλειδώσουν την είσοδο τους στα μπαράζ, τελικά η Κ. Βρύση πήρε το διπλό με ένα γκολ του Μιτσηγιώργη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Αρκαδικός χωρίς στόχους τερμάτισε στην 8η θέση.
Την σεζόν 2016-17 ο Κεραυνός Αρκαδικού ξεκίνησε συνεργασία με την ακαδημία Αίαντας Δράμας και ξεκίνησε να επενδύει και πάλι στα νέα παιδιά και να εξυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις του. Την σεζόν 2017-18 ο Αρκαδικός πήγε στα μπαράζ για την άνοδο στην Α΄ΕΠΣ και έπεσε πάνω στο εμπόδιο της Νέας Αμισού και ηττήθηκε τελικά στην παράταση με 3-1.
Την επόμενη χρονιά η ομάδα μετά από μία μεγάλη πορεία κατάφερε να πάρει στο τέλος την άνοδο για την Α’ Κατηγορία.
Στην πρώτη της σεζόν στην Α’ δεν τα πήγε καλά καθώς ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ο κορονοϊός ουσιαστικά «έσωσε» την ομάδα από τον υποβιβασμό.
Το 2020/21 η ομάδα είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά πετυχαίνοντας την 4η θέση με ισοβαθμία, πρώτου ο κορονοϊός διακόψει και πάλι το πρωτάθλημα.

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.