Γ’ Εθνική: Πρόταση για 8 ομίλους |Η πρόταση που έφερε άπειρα ερωτηματικά

Επαναφορά 8 ομίλων στην Γ’ Εθνική έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση αυτή προκάλεσε μεγάλες απορίες.

Πρόταση για Γ’ Εθνική με 8 ομίλους από τη σεζόν 2025-2026 κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Την έριξε στο τραπέζι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος -Πλούταρχος- Κουτεντάκης που είναι και σε επιτροπές της ΕΠΟ.

Στο άκουσμα της αύξησης των ομίλων από 4 σε 8 γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά αλλά και απορίες. Αντέχει άραγε η Γ’ Εθνική περισσότερες ομάδες;

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό από τις 71 ομάδες που κατάφεραν να δηλώσουν συμμετοχή φέτος, η τρίτη εθνική κατηγορία θα πάει στις 112 τη νέα σεζόν εάν περάσει η πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Γνωρίζει κάτι που δεν ξέρουμε η ΕΠΟ; Υπάρχει στο κάδρο νέα επιδότηση ή αύξηση της χρηματοδότησης από το στοίχημα; Το 2024 κάθε ομάδα έβαλε στα ταμεία της 9.635,13 ευρώ. Ποσό που ασφαλώς δεν εξασφαλίζει πολλά πράγματα.

Θυμίζουμε ότι στις δηλώσεις συμμετοχής για τη φετινή σεζόν υπήρξαν αρκετές απώλειες από ομάδες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν κυρίως λόγω εξόδων.

Την ώρα που οι αρκετοί σύλλογοι δήλωσαν αδυναμία, έρχεται στο προσκήνιο μια πρόταση για 8 ομίλους. Με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα δίχως να καταρρεύσει στα… μισά;

Η ΕΠΟ καλείται να δώσει απαντήσεις και να εξηγήσει πως θα προχωρήσει, εάν προχωρήσει, το συγκεκριμένο πλάνο.

Και κάτι ακόμα: Στην πρόταση Κουτεντάκη υπάρχει ενδεχόμενο και κρητικού ομίλου; Αν θυμόμαστε καλά οι ίδιες οι κρητικές ομάδες είχαν απορρίψει ένα τέτοιο σενάριο όταν η Γ’ Εθνική μπήκε στο μοντέλο των 4 ομίλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *