Ολυμπιακός – Λουντοκόρετς : Το σχόλιο του Βούλτσεφ – Πολύ δύσκολη ομάδα !!!

Την Τρίτη ανήμερα του αγώνα του Ολυμπιακό απέναντι στην Λουντοκόρετς, μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας Μίκαελ Βουλτσεφ για το παιχνίδι του Θρύλου απέναντι στην ομάδα της Βουλγαρίας. Η Dramasport σας παρουσιάζει αναλυτικά όλοι την συνέντευξη του Μίκαελ Βούλτσεφ όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΦΩΣ” και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την “Θρυλική” εφημερίδα και τον δημοσιογράφου Θέμη Σινάνογλου για αυτό το άρθρο!!!

Αναλυτικά :

Ένας από τους καλύτερους Βούλγαρους που έχουν παίξει ποτέ στην Ελλάδα. 

Για την Λουντογκόρετς στο ΦΩΣ ο κορυφαίος ξένος στην ιστορία της Δόξας Δράμας μαζί με τον Μπαρζόφ, Μίκαελ Βούλτσεφ.

“Πολύ δύσκολη ομάδα”!



‘Ήθελα να βγάλω έναν Βούλγαρο που να έχει παίξει στην Ελλάδα, να μου μιλήσει για την Λουντογκόρετς, την αντίπαλο του Ολυμπιακού. Το μυαλό μου πήγε στην Δόξα Δράμας και αναζήτησα τον Μπαρζόφ. Ο καλύτερος δημοσιογράφος στη Δράμα με ιστορία πολλών δεκαετιών είναι ο Σάββας Ποσταντζόγλου, τον είχα βγάλει προ καιρού σε συνέντευξη, ήταν και ανταποκριτής στο ΦΩΣ για δεκαετίες. Αυτός λοιπόν μου είπε ότι ο Μπαρζόφ έχει αλλάξει τηλέφωνο και με βοήθησε να βρω το τηλέφωνο του Βούλτσεφ ο οποίος ήταν για τη Δόξα Δράμας ισάξιος του Μπαρζόφ.



Αφού μίλησα με τον Βούλτσεφ, ξαναπήρα τον Σάββα για να επιβεβαιώσω κάποια πράγματα και μου είπε με απολαυστικό τρόπο: 

“Ο Βούλτσεφ ήταν ντουλάπα. Δεν του έπαιρνες τη μπάλα από τα πόδια μέσα στην περιοχή, τη σκέπαζε. Αυτό που σου είπε για τον Αναστόπουλο και ότι ήταν ο Βούλγαρος στον α’ γύρο πρώτος σκόρερ, το θυμάμαι γιατί είχαμε ζήσει κάτι κωμικό: Δεν υπήρχε ίντερνετ τότε, θέλαμε να τον βγάλουμε στην Αθλητική Κυριακή στην ΕΡΤ ως πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, και ανοίξαμε ένα επιπλάδικο Κυριακή βράδυ ενός οπαδού της Δόξας για να γίνει η σύνδεση σε μέρος με ησυχία”!

“Ο Βούλτσεφ είχε μεγαλύτερη διάρκεια από τον Μπαρζόφ, έπαιξε πριν τον Μπαρζόφ στη Δόξα. Βέβαια ο Μπαρζόφ μάς έμαθε εδώ τα φάουλ- μπανάνα. Ήταν μεγάλοι παίκτες αυτοί στη Βουλγαρία και ήρθαν εδώ σε προχωρημένη ηλικία γιατί τότε δεν μπορούσαν να βγουν εκτός Βουλγαρίας. Δεν τους άφηναν. Η Δόξα Δράμας ήταν κοντά στη Βουλγαρία και είχε βρει άκρη- καταλαβαίνεις…- με την βουλγάρικη ομοσπονδία και έφερνε τους Βούλγαρους. Θυμάμαι είχαμε πάει για προετοιμασία της Δόξας στη Βουλγαρία, ήταν όλα σε εξευτελιστικές τιμές και μας έλεγε ο Βούλτσεφ που να πάμε να ψωνίσουμε ρούχα, παπούτσια, τα πάντα. Τον είχαν σαν Θεό, έλυνε και έδενε.



Με τον “Μιχάλη” είχαμε γίνει φίλοι όταν έπαιζε στη Δράμα. Διότι δεν είχε φίλους, γύριζαν τα παιδιά από τη Βουλγαρία στην πόλη με πασατέμπο στα χέρια. Και ήταν κύριος, δεν ήταν σαν άλλους από τη χώρα του. Πηγαίναμε στα γραφεία της Δόξας τότε απέναντι από το γήπεδο, παραγγέλναμε καφέ και ήθελε να πληρώνει αλλά εμείς τον κερνούσαμε. Φεύγοντας μάς έλεγε πού είχε κρύψει τα λεφτά για τον καφέ, τη μία στην γλάστρα, την άλλη κάτω από το γραφείο, γιατί δεν δεχόμασταν να πληρώσει. 

Μια φορά είχα κάνει κριτική στον Πρόκοπ τον προπονητή- ο οποίος πέθανε- γιατί δεν έβαλε τον Βούλτσεφ εκτός έδρας. Πάω να ανοίξω το προποτζήδικο που είχα και με περίμενε έξω ο Πρόκοπ μαζί με τον Βούλτσεφ! Μου ζήτησε να πάμε για καφέ να λύσουμε την παρεξήγηση και να μου εξηγήσει το πλάνο του για τα εκτός έδρας. 



Το περιστατικό που σου είπε για το διπλό στο ΠΡΟ-ΠΟ, το έζησα, εγώ είχα βάλει τον τίτλο στην εφημερίδα! Ο προποτζής ρουφιάνεψε τους παίκτες στον Μάρκοβιτς ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου αλλά δεν του πέρασε γιατί η Δόξα στηριζόταν στους Βούλαρους τότε. Ο πρόεδρος είπε “οι Βούλγαροι θα παίξουν”. Και μπήκε ο Βούλτσεφ στο γήπεδο και τα γ… όλα”!

Πάμε τώρα στη συνέντευξη με τον Μίκαελ Βούλτσεφ.

~ Μιλάς ελληνικά μου είπανε.

Παλιότερα μίλαγα πολύ πιο καλά. 

~ Βρε μια χαρά σε ακούω. Πόσα χρόνια έπαιξες στην Ελλάδα;

4 χρόνια. Από το 1986 ως το 1990. Στον α’ γύρο ήμουν πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική και πίσω μου ήταν ο Αναστόπουλος. Και έλεγε “από αυτόν τον Βούλγαρο δεν μπορώ να κοιμηθώ”!

~ Σου άρεσε ο Αναστόπουλος;

Μεγάλος παίκτης.

~ Από ποιον χρόνο έμαθες ελληνικά εδώ;

Όχι από τον πρώτο χρόνο γιατί είχε Βούλγαρο προπονητή η Δόξα Δράμας και δεν χρειαζόταν να μάθω ελληνικά. Μετά όμως έπρεπε να μάθω αφού δεν ήξερα ούτε αγγλικά. Τα έμαθα τα ελληνικά. Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και οι ντόπιοι.

~ Πού έπαιζες πριν την Δόξα Δράμας η οποία είχε τότε τα “κονέ” με την Βουλγαρία;

5 χρόνια στην Λέφτσκι. Μεγάλη ομάδα στη Βουλγαρία, η πιο δημοφιλής.

~ Ποια είναι η σειρά σε κόσμο;

Πρώτη η Λέφτσκι, μετά η ΤΣΣΚΑ. 

– Η Λουντογκόρετς που παίζει τώρα ο Ολυμπιακός; 

Δεν έχει κόσμο. Αλλά τα τελευταία χρόνια παίρνει συνεχώς το πρωτάθλημα! Ήμουν και πρώτος σκόρερ στη Βουλγαρία. Έχω παίξει 14 ματς με την Εθνική Βουλγαρίας, σε φιλικά έπαιξα με αντίπαλους Μαραντόνα, Πασαρέλα στην Αργεντινή, και Ζίκο, Σώκρατες στη Βραζιλία.

~ Πόσο χρονών είσαι τώρα;

64.

~ Πες μου για την Λουντογκόρετς.

Είναι πολύ καλή ομάδα, αυτός ο πρόεδρος έχει βάλει πολλά λεφτά και πήρε καλούς παίκτες. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Αν ο Ολυμπιακός πιστέψει ότι μόνο λόγω ονόματος θα αποκλείσει την Λουντογκόρετς, θα έχει εκπλήξεις…

~ Ποια είναι τα ατού αυτής της ομάδας;



Έχει καλό σέντερ φορ, τον Σωτηρίου. Είναι πολύ δυνατή στις πτέρυγες, με τον δεξί εξτρέμ Ντεσπόντοφ και τον αριστερό μπακ Νεντιάλκοφ. Ο Ντεσπόντοφ ήρθε με μεταγραφή από την Κάλιαρι, είναι φωτιά, τεχνίτης, γρήγορος, καλό σουτ. Και ο Νεντιάλκοφ βγαίνει πολύ καλά μπροστά και δίνει ορμή στις επιθέσεις από την πλευρά του. Επίσης έχει καλά χαφ αυτή η ομάδα.

~ Πού πονάει;

Η άμυνα δεν είναι τόσο δυνατή όσο η επίθεση. Όμως είναι πονηρή ομάδα, παίζει γρήγορα, δεν κάνουν πολλές πάσες, όταν παίρνουν τη μπάλα πάνε γρήγορα στην επίθεση. Αυτή η ομάδα έχει επικρατήσει τα τελευταία 10 χρόνια στη Βουλγαρία, ούτε η Λέφτσκι ούτε η ΤΣΣΚΑ μπορούν να κάνουν τίποτα. Ομάδα με 2.000-3.000 κόσμο στο γήπεδο, είναι από μία πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

~ Έχει πολλούς μουσουλμάνους νομίζω προς τα εκεί. Βούλγαρους υπήκοους. Όπως εμείς στη Θράκη.

Ναι, έχει. Η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό.

~ Εσύ τι ομάδα είσαι;

Λέφτσκι. Δεν είναι μόνο ότι έπαιζα στη Λέφτσκι, ήμουν και προπονητής στη Λέφτσκι, πήρα το Κύπελλο και μάλιστα σε τελικό με την ΤΣΣΚΑ που τη νικήσαμε 5-0! Καταλαβαίνεις τι πράγμα ήταν αυτό.

~ Σε αγαπάνε και σε θυμούνται στη Δράμα. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το ατού σου;

Θωρηκτό με έλεγαν! Δυνατός αλλά είχα και καλή τεχνική, έδινα ασίστ, δεν έβαζα μόνο γκολ. Έχω και γιο που παίζει στη Λέφτσκι, είναι 13 χρονών και είναι καλός.

~ Τι θέση παίζει;

Πίσω από τον σέντερ φορ.

~ Τι σου άρεσε πιο πολύ στην Ελλάδα;

Όλα είναι ωραία στην Ελλάδα. Ο καιρός, η θάλασσα, πηγαίναμε για μπάνιο στην Καβάλα. Ωραίο φαγητό. Και στα μπουζούκια λίγες φορές με τα πιάτα που σπάγαμε!

~ Γυναίκες;

(γελάει). Ωραίες φίλε. Αλλά τότε εμείς ήμασταν σπίτι, δεν έπρεπε να γυρνάμε…

~ Αξέχαστο περιστατικό;

Θα σου πω μια παράξενη ιστορία που είναι αληθινή. Είχαμε προπονητή τον Μάρκοβιτς στη Δόξα και θα παίζαμε με τον ΟΦΗ. Ήμασταν στην Καβάλα εγώ και ο συμπαίκτης μου ο Τσβέτκοφ, Βούλγαρος κι αυτός, και παίξαμε ένα ΠΡΟ-ΠΟ όπου βάλαμε για πλάκα τον αγώνα μας “διπλό”. Ότι δηλαδή θα μας κέρδιζε ο ΟΦΗ. Το έμαθαν και έγινε μεγάλος ντόρος, πήγε ο προπονητής στον πρόεδρο τον Χαραλαμπίδη και είπε “ή αυτοί ή εγώ”! Τελικά όμως παίξαμε και νικήσαμε 2-0 με 2 γκολ δικά μου! Και βγήκε εφημερίδα με τίτλο “στο ΠΡΟ-ΠΟ 2, στο γήπεδο άσος”!

Γράφει ο Θέμης Σινανόγλου εφημερίδα ΦΩΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *