«Καυτή» πατάτα η αναδιάρθρωση – Έτσι οδηγηθήκαμε στο «όχι» της Super League 2

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναδιάρθρωση που προωθεί το υφυπουργείο Αθλητισμού – Όλο το παρασκήνιο για την αρνητική στάση της Super League 2.

Στον «αέρα» είναι η αναδιάρθρωση με την ενοποίηση της Super League 2 και της Football League τη νέα σεζόν. Η SL2 κατά πλειοψηφία εμφανίστηκε αρνητική στο πλάνο που προωθεί το υφυπουργείο Αθλητισμού, επιμένει στη διατήρηση τριών κατηγοριών και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και πλέον η καυτή «πατάτα» είναι στα χέρια του Λευτέρη Αυγενάκη.

Πως φτάσαμε όμως στο «όχι» του ΔΣ της SL2-FL; Οι αντιστάσεις ήρθαν κυρίως από τον Λεβαδειακό και τα Χανιά (είχαν μπλοκάρει την αρχική αναδιάρθρωση με δικαστική απόφαση το καλοκαίρι) που εξέφρασαν την άρνησή τους στην αναδιάρθρωση κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν και οι άλλες ΠΑΕ. Ακολούθησε ντόμινο καθώς μετά τον Καραϊσκάκη και οι υπόλοιπες ομάδες τάχθηκαν εν τέλει κατά της ενοποίησης της SL2-FL, με τους τρεις εκπροσώπους της Football League να διαφωνούν!

Αντιδρά η FL

Μοιάζει μπερδεμένο αλλά είναι ξεκάθαρο. Το ΔΣ της Ένωσης ενώ είναι ενιαίο, εκπροσωπεί δύο κατηγορίες και προφανώς η Football League που έχει το δικό της ΔΣ όχι μόνο είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης αλλά ετοιμάζει και τις δικές της κινήσεις κόντρα στην απόφαση των ομάδων της SL. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται τόσο έκτακτο ΔΣ των δύο ομίλων όσο και αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και σχετικές ανακοινώσεις.

Θα εξαντληθούν εκ μέρους της FL όλα τα περιθώρια για την αναδιάρθρωση, η οποία τέθηκε τον Φλεβάρη σε δημόσια διαβούλευση και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης. Προκαλούνται απορίες και δικαιολογημένα για το γεγονός ότι κατά πλειοψηφία η SL2 δε θέλει αναδιάρθρωση, ενώ η διοργανώτρια δεν παίρνει θέση και είναι στη μέση, καθώς πάγια τακτική της είναι να περιμένει τις αποφάσεις των ομάδων.

Την ώρα λοιπόν που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ – απόντος του Λεωνίδα Λεουτσάκου – «ζητούσε» πέρυσι το καλοκαίρι αναδιάρθρωση και έδινε το «Ok» για την κατάργηση της FL, εφόσον αυτή έρθει με κυβερνητική απόφαση (όπως και έγινε), οι ΠΑΕ της Super League 2 σφύριζαν αδιάφορα. Εκείνη την περίοδο, μέσα προς τέλος Αυγούστου, η SL2 προετοίμαζε την έναρξη του δικού της πρωταθλήματος και όπως αποδεικνύεται δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτό που… ερχόταν.

Η εξήγηση και το αδιέξοδο

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προχώρησε όμως και προκύπτει ότι οι αντιδράσεις, που θα κορυφωθούν δεδομένα από πλευράς FL, έχουν κοινή συνισταμένη από τους 12: για παράδειγμα μια ΠΑΕ της SL2 που βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού, όπως ο Καραϊσκάκης, με την αναδιάρθρωση θα πάψει να είναι ΠΑΕ καθώς η αμέσως επόμενη κατηγορία θα είναι η Γ’ Εθνική. Είναι αυτονόητο πως έτσι θα χαθούν προνόμια και μέρος από την πίτα (τηλεοπτικά κτλ) και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε σε όσα έγιναν στο ΔΣ της Πέμπτης (22/4).

Πλέον αναμένεται και η αντίδραση της ΕΠΟ, που έχει νέα διοίκηση υπό τον Θοδωρή Ζαγοράκη, επί του θέματος καθώς δική της ήταν η τελευταία εισήγηση, αλλά και το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Σε κάθε περίπτωση η αναδιάρθρωση που ήταν «δεμένη», βρίσκεται σε αδιέξοδο λίγο πριν την υλοποίησή της και θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή : Mikriliga

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *