Ιωαννίδης: «Νίκη σαν ήττα για την Λευκίμμη και την Κοζάνη» | Τι λέει για Πανδραμαϊκό

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Ο Διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου μίλησε αναφορικά με την υπόθεση της δικαίωσης του Μακεδονικού στο CAS, με τον έγκριτο νομικό να σημειώνει πως δικαίως κερδίζει την άνοδο ο Μακεδονικός στη Superleague 2, ενώ υπογράμμισε τα σημαντικά σημεία στην υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε:«Μείναμε όλοι έκπληκτοι με την απόφαση και δεν συμφωνούμε με την ουσία της απόφασης, όπου δικαιώνει τις δύο ομάδες γιατί δείχνει ότι είναι οκέυ να προπηλακίζεις, να απειλείς και να ξυλοκοπείς έναν διαιτητή. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στη Λευκίμμη και την Κοζάνη ωστόσο γιατί το δικαστήριο δέχθηκε τα επιχειρήματα τους και όχι τα δικά μας. Σε ότι αφορά την εκδίκαση της απόφασης, που είναι το σημαντικό, δεν αλλάζει την απόφαση γιατί έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Το CAS δεν παίρνει απόφαση για να αλλάξει η βαθμολογία και κρίνει τις αιτήσεις των ομάδων για αλλαγή της βαθμολογίας και την αποβολή του Μακεδονικού, ως απαράδεκτη. 

Εμείς δεν έχουμε δει το σκεπτικό αλλά είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι συμφωνεί το CAS για τα αιτήματα μας και συμφωνεί με το σκεπτικό μας γιατί οι ομάδες δεν είχαν προσβάλλει τη βαθμολογία και αυτό γύρισε εις βάρος τους. Όταν υπάρχει ένταση, θα πρέπει να τελεσιδικήσει η απόφαση, στην περίπτωση του Μακεδονικού, η απόφαση της επιτροπής εφέσεων που δικαιώνει την ομάδα κοινοποιήθηκε στις 10 Μαΐου και η επικύρωση έλαβε δύο ημέρες αργότερα. Οι δύο ομάδες είχαν τη δυνατότητα σε δύο ημέρες να προσβάλλουν την απόφαση και δεν το έκαναν. Αυτό το έλαβε υπόψιν του ο Ισπανός είναι πως περίμεναν 14 ημέρες για να καταθέσουν έφεση στο CAS».

Στη συνέχεια πρόσθεσε«Εμείς είχαμε πει ότι άδικα μπήκαν στην διαδικασία να απευθυνθούν στο CAS, γιατί με νίκη στην ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει κάτι για τη Λευκίμμη και την Κοζάνη, αλλά η νίκη ήταν σαν ήττα. Η  ΕΠΟ θα κρίνει με τους ισχύοντες κανόνες και για την βαθμολογία των μπαράζ και νομίζω θα τον προβληματίζει η υπόθεση του Πανδραμαϊκό και όχι για τον Μακεδονικό. Αναφορικά με την ομάδα της Δράμας, θα πρέπει να δούμε τα πραγματικά περιστατικά και τα διάφορα στοιχεία και όπως ξέρω ο Πανδραμαίκός έκανε την έφεση του μέσα στο χρονικό όριο που μπορούσε και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στις δύο υποθέσεις. Θα πρέπει οι ομάδες που θα αγωνιστούν στη Superleague 2 να τακτοποιήσουν το μετοχικό κεφάλαιο και τις άδειες από τα αρμόδια υπουργεία».

Ενώ υπογράμμισε: «Ένα σημαντικό στοιχεία είναι ότι το CAS δεν μπορεί να συζητήσει κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί στην Ελλάδα σε πρώτο βαθμό, γιατί ακόμα και δίκιο να είχαν για την βαθμολογία, θα κατέρριπτε ως απαράδεκτη και δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έκαναν, γιατί θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και η Λευκίμμη με την Κοζάνη αν είχαν προσβάλει την βαθμολογία της κανονικής διάρκειας πριν τα μπαράζ τα οποία δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και τα παιχνίδια. Δεν έκαναν προσβολή της βαθμολογίας και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι με βάση και τα όσα έγιναν με την υπόθεση της Ρωσίας, όπου είχαν ολοκληρωθεί τα παιχνίδια. Για να το ξεκαθαρίσουμε, είναι μία ξεχωριστή διαδικασία για το CAS».

Ακούστε ότι είπε εδώ

Πηγή: Metrosport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *