Ιεράπετρα – Δόξα 2-3 : Πρώτη νίκη με καλή εμφάνιση παρά τις βασικές απουσίες

Επιτέλους νίκη και χαμόγελα αισιοδοξίας στους μαυραετούς.Παρά τις τρεις βασικές απουσίες του Βραζιλιάνου αμυντικού Άντερσον και των δύο χαφ Χάμοντ και Μπελεβώνης, η Δόξα έδειξε αποφασιστικότητα και πανηγύρισε σε μια δύσκολη έδρα επί του ΟΦ Ιεράπετρας με σκορ 2-3, έχοντας προβάδισμα δύο φορές δύο τερμάτων κατά την διάρκεια του αγώνα.Μια νίκη ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης για την δύσκολη συνέχεια.
Η καλή μέρα λένε από το πρωί φαίνεται και αυτό ισχύει για την Δόξα που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς με την καταπληκτική ατομική προσπάθεια και το 0-1 από τον Μαυρία μόλις στο 3′.Οι μαυραετοί πήραν την ψυχολογία του ματς και κατάφεραν στο 21′ στην ανοιχτή άμυνα του αντιπάλου με τον Βραζιλιάνο Βάντερσον να φτάσουν στο 0-2.Η Ιεράπετρα με την αλλαγή του νεαρού Χατζηπιρπιρίδη πήρε ενέργεια στο ματς και με γκολ του Λεμονή άρχισε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.Η Δόξα μπήκε δυνατά και στο β μέρος και με τον πολύ καλό για ένα ακόμη ματς Αγγελόπουλο έκανε το 1-3.Παρά την νέα αντίδραση και το 2-3 με τον Γκίνι για τους γηπεδούχους, η Δόξα κράτησε εύκολα τον αντίπαλο μακριά από την εστία της, ενώ βοήθησαν πολύ και οι στοχευμένες αλλαγές που έκανε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3’ μετά από διώξιμο του Ηλιάδη ύστερα από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον χώρο του κέντρου και στον Μαυρίας ο οποίο διέσχισε το μισό γήπεδο πέρασε 3 παίκτες βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα κάνοντας το 0-1 για τους Μαυραετούς.

Στην συνέχεια η Ιεράπετρα ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, σε μια ανυποψίαστη φάση στο 21’ ύστερα από γέμισμα του Μενσά η μπάλα έφτασε στον Βάντερσον προλαβαίνοντας την έξοδο του Παπαδόπουλου κάνοντας το 0-2.

Στο 32’ η Ιεράπετρα κατάφερε και μείωσε το παιχνίδι όταν ο Λεμονής μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2 από δύσκολη γωνία. Το γκολ αυτό έδωσε ζωντάνια στους γηπεδούχους που προσπάθησαν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι χωρίς αποτέλεσμα με το 1-2 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Δόξα μπήκε καλύτερα και έψαξε το γκολ που θα κλείδωνε την νίκη και το βρίκε όταν στο 52’ ο Βάντερσον έβγαλε κάθετη πάσα στον Αγγελόπουλο κάνοντας το 1-3, για την Δόξα.

Στο 66’ η Ιεράπετρα ξανά μπήκε στο παιχνίδι όταν κατάφερε και ισοφάρισε με γκολ του Γκίνη για το 2-3. Στην συνέχεια η Ιεράπετρα πίεσε για την ισοφάριση με την Δόξα να κάνει σωστή διαχείριση και παίρνει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 3 βαθμούς σκαρφαλώνοντας στην 9η θέση

Από την Δόξα ξεχώρισαν οι: Βάντερσον, Μαυρίας, Αγγελόπουλος, Κουκόλης και Μένσα, χωρίς να υστερήσει κανείς.

Φάσεις της αναμέτρησης
3’ Προσωπική ενέργεια του Μαυρία τετ α τετ και 0-1 για την Δόξα

21’ Γέμισμα του Μενσα προς τα δεξιά ο Βάντερσον θα προλάβει την έξοδα του Παπαδόπουλου ο οποίος θα μπει κυριολεκτικά με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2

32’ Ο Χατζηπιρπιρίδης κάνει ατομική προσπάθεια και στρώνει στο Λεμονή που από δεξιά σουτάρει και νικάει τον Ηλιάδη.

41’ Κίτρινη στον Βάντερσον

52′ Κάθετη πάσα του Βάντερσον στον Αγγελόπουλο οποίος θα κάνει το σουτ και 1-3

61′ Κόρνερ από δεξιά με τον Κούστα και ο Γκίνι εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι χάνει την ευκαιρία να κάνει γκολ.

66′ Ψηλοκρεμαστό σουτ του Γκίνι ο οποίος θα κάνει το 2-3.

71′ Μακρινό σουτ του Βάντερσον η μπάλα άουτ

82′ Πλασέ του Χατζηπιρπιρίδης σε φάση διαρκείας με το Ηλιάδη να αποκρούει σωτήρια και να κρατά του αποτέλεσμα.

87’ Ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Μαυρία η μπάλα ελάχιστα άουτ

Τα στοιχεία της αναμέτρησης:

ΟΦΙ (Καβακάς): Παπαδόπουλος, Καψάλης, Αρναούτογλου, Μασουέρο, Σμίλτος, Ζήσης, Βογιατζής, Γκίνη, Λεμονής, Μπαράτα, Ντάλα Κόστα.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κολιτσιδάκης): Ηλιάδης, Μπολάκης, Μαρινάκης(89’ Παπαϊωάννου), Παπαργυρίου, Κουκόλης, Αγιώτης, Αγγελόπουλος, Μενσά(75’ Πινδώνης), Βάντερσον, Μαυριάς(89΄Φυτόπουλος), Βουγιάκλιγια(75’ Σαμπανίδης).

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθήνας) Βοηθοί: Παγουρτζής (Πειραιά), Γουρνιάς (Αν. Αττικής)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *