Η ΕΠΟ δημοσίευσε την προκήρυξη του Κυπέλλου με τη συμμετοχή των ομάδων της Γ Εθνικής

Η Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2021/2022.

Όπως και πέρσι, στον θεσμό θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ Εθνικής, με μειωμένο ωστόσο παράβολο (300€ αντί 500€), όμως η δήλωση είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται πρόστιμο 300€.

Για την 1η και την 2η Φάση του Κυπέλλου, που αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, τα γήπεδα πρέπει να είναι προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής. Για την 3η και 4η φάση, οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών ανώτερης κατηγορίας.

Από την 5η φάση και εντεύθεν οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών Super League 2/ Super League, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται. Αν προκριθούν ομάδες που αγωνίζονται σε κατώτερες κατηγορίες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως και να λάβουν την παραχώρηση χρήσης γηπέδου αντιστοίχων προδιαγραφών. Οι προδιαγραφές, ανά κατηγορία αναφέρονται στο άρθρο 8 του ΚΑΠ και συμπληρώνονται από τις προκηρύξεις των κατηγοριών.

Για τις ομάδες της Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα ισχύσουν οι προδιαγραφές που ορίζονται στις προκηρύξεις τους.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των παικτών, προβλέπεται η αναγραφή στο φύλλο Αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών στην 20άδα για τις ομάδες της Super League, Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2001 και εντεύθεν

Σύστημα διεξαγωγής

1η φάση
Θα λάβουν μέρος οι ογδόντα δύο (82) Ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Μετά από κλήρωση δεκατέσσερεις ομάδες (14) θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες εξήντα οκτώ (68) αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν τριάντα τέσσερα (34) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν τριάντα τέσσερεις (34) νικήτριες Ομάδες.

Σύνολο αγώνων : 34
Προκρίνονται 34 ομάδες

Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

2η φάση
Θα συμμετέχουν οι τριάντα τέσσερεις (34) νικήτριες ομάδες από την 1η φάση και οι δεκατέσσερεις (14) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Σύνολο σαράντα οκτώ (48) ομάδες. Οι σαράντα οκτώ (48) ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα σχηματιστούν είκοσι τέσσερα (24) ζευγάρια, και θα προκύψουν είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες.

Σύνολο αγώνων : 24
Προκρίνονται 24 ομάδες

3η φάση
Θα συμμετέχουν οι είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και οι τριάντα δύο (32) ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων πενήντα έξι (56). Μετά από κλήρωση δημιουργούνται είκοσι οκτώ (28) ζευγάρια και θα προκύψουν είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής, τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.

Σύνολο αγώνων 28
Προκρίνονται 28 ομάδες

4η φάση
Συμμετέχουν οι είκοσι οκτώ (28) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δέκα τέσσερα (14) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.

Σύνολο αγώνων 14
Προκρίνονται 14 ομάδες

5η φάση
Συμμετέχουν οι δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης και οι 10 ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Σύνολο αγώνων 12
Προκρίνονται 12 ομάδες

6η φάση
Συμμετέχουν οι δώδεκα νικήτριες (12) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τέσσερις (4) ομάδες του πρωταθλήματος Super League (ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ). Σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι διπλοί.

Σύνολο αγώνων 16
Προκρίνονται 8 ομάδες

Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η φάση (προημιτελική) και 8η φάση (ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού. Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί. Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Τελικός Αγώνας Κυπέλλου
Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 21/05/2022. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο OAKA

sportsup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *