Ζητάει το 2+1 η SL2 | Ίδια δικαιώματα οι Β’ Ομάδες

Η διοργανώτρια αρχή της Superleague 2 ζητά την αύξηση των ομάδων που θα προβιβάζονται στην Superleague από την νέα χρονιά καθώς και οι ομάδες που συμμετέχουν στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία, ουσιαστικά τριπλασιάζονται σε σχέση με την φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή αιτείται την απευθείας άνοδο δυο ομάδων ενώ η τρίτη καλύτερη ομάδα να δίνει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα κατακτά την 12η θέση στην Superleague. Προαπαιτούμενο όλου του εγχειρήματος είναι να αποδεχθεί η Superleague δια της προκήρυξής της να υποβιβάζονται δυο ομάδες από το πρωτάθλημά της απευθείας στην SL2 και η τρίτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα της Super League 2.

Όσον αφορά την παρουσία των Β’ ομάδων στην συγκεκριμένη κατηγορία, η διοργανώτρια αρχή ζήτησε οι συγκεκριμένες ομάδες να μην θεωρούνται μέλη του Συνεταιρισμού. Να μετέχουν στο Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου και δίχως να έχουν συμμετοχή στα έσοδα (χορηγών ή τηλεοπτικά).

Επίσης οι Β’ ομάδες να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Play Off, αλλά να μετέχουν στα Play out.

Τέλος η Superleague 2 ζητά από την ΕΠΟ να επιτρέπει σε Β’ ομάδες της κατηγορίας την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (έως και 4).

Παρ’ όλα αυτά με τροπολογία στο αθλητικό νομοσχέδιο ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει στις Β’ ομάδες τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες της Super League 2 παρά το γεγονός ότι η Super League 2 έθεσε τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Ειδικότερα στην τροπολογία προβλέπονται τα παρακάτω:

  1. Οι Β’ ομάδες που μετέχουν στη SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
  2. Απαγορεύεται η άνοδος των Β’ ομάδων στη SL1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ)
  3. Αν υποβιβαστεί από τη SL1 ομάδα της οποίας η Β ομάδα αγωνίζεται στην SL2 τότε η Β ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
  4. Για τις Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στην SL2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πηγή: kavalapoint.gr

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *