Υπογράφηκε η δαπάνη για την κατασκευή των έργων αναβάθμισης του σταδίου Αλέκος Φρούσιος

Την έγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους συνολικού ποσού 5.871.400 ευρώ για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ», το οποίο κατανέμεται στα έτη 2023, 2024 και 2025 υπέγραψε με απόφασή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Σύμφωνα με την κατανομή του ποσού, το 2023 θα διατεθούν 500.000 ευρώ, το έτος 2024 θα διατεθούν 4.500.000 ευρώ και το 2025 θα διατεθούν 871.400 ευρώ. Το έργο είναι το πρώτο κύριο υποέργο του συνολικού έργου με τίτλο «Αναβάθμιση Εκσυγχρονισμός Υποδομών Δήμου Δράμας» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Όπως έγραψαν τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η διακήρυξη για τον διαγωνισμού του έργου που αφορά την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, στην οποία περιλαμβάνονται και οι νέες κερκίδες, που θα δώσουν τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αφορά τους αθλητές, τις ομάδες αλλά και τους φιλάθλους είναι θέμα ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο των κερκίδων είναι τμήμα μιας συνολικότερης πρότασης που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά δύο έργα υποδομών για τον Δήμο Δράμας, ύψους 10.374.361 ευρώ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του νέου χώρου εκγύμνασης κάτω από αυτές, ενώ το δεύτερο έργο αφορά τη συνολική ανάπλαση του περιφερειακού δρόμου του Κορυλόβου.
Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία του Δήμου Δράμας, ετοιμάζει τη διακηρύξεις των δύο έργων που εκδοθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο, τόνισε πριν από λίγες ημέρες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή πρόταση χρηματοδότησης του έργου έγινε χάρη στη δωρεά του προέδρου της ΚΥΚΛΩΨ κ. Άρη Θεοδωρίδη που ανέλαβε τη μελέτη για το έργο του Δημοτικού Σταδίου και τη μελέτη του έργου ανάπλασης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου την οποία ανέλαβε ο κ. Κώστας Αποστολίδης με την Raycap. Οι μελέτες των δυο έργων ήταν σημαντικός παράγοντας για την πρόταση ένταξής τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πιο αναλυτικά τα δύο έργα
Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό) Δράμας» αποτελείται από την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων κερκίδων, χώρους αποδυτηρίων με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ και βοηθητικούς χώρους όπως ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρος ελέγχου Doping, χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία τους. Επίσης περιλαμβάνεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κυρίως προς την οδό Λούρου απ’ όπου και θα υπάρχουν οι κύριες είσοδοι των εγκαταστάσεων, καθώς και η καθαίρεση των υφιστάμενων κερκίδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 5.871.400,00€ με Φ.Π.Α.
Το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση περιμετρικής δημοτικής οδού Κορυλόβου», θα υλοποιηθεί στην περιμετρική δημοτική οδό πλησίον του περιαστικού Δάσους του Κορυλόβου και θα περιλαμβάνει την προτεινόμενη διαμόρφωση που αφορά τη δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς. Πιο αναλυτικά προτείνονται: πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμος, jogging trail, χώροι στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότεροι χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 4.472.000,00€ με Φ.Π.Α.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βαγγέλης Ψωμάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *