ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ Ο ΜΠΕΛΜΑΝΙ!

Μετά από 6 χρόνια στα βυσσινί, ο Ίαμ Μπελμάνι αποτελεί παρελθόν

Χθες 28 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Πανδραμαϊκού με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος  συνδέθηκε άρρηκτα με τους Βυσσινί, όντας μάλιστα ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας.

Ο Ίαμ ήρθε στον Πανδραμαϊκό στην αρχή της σεζόν 2016-17 και έκανε το ντεμπούτο του στις 29/10/2016 στην ήττα με 1-0 από τη Δόξα Αντώνης Καστρινός στα πλαίσια της 5ης Αγωνιστικής, ενώ σημείωσε το πρώτο εκ των 43 τερμάτων του με την ομάδα δύο αγώνες μετά, στην ήττα με 3-1 από τη Δόξα Βώλακα. Την πρώτη του σεζόν την ολοκλήρωσε με 24 συμμετοχές και 9 τέρματα.

Η πρώτη του θητεία ολοκληρώθηκε στα μέσα της επόμενης περιόδου όταν και μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της AC Bastia, ενώ μέχρι τότε πρόλαβε να προσθέσει στο ενεργητικό του ακόμη 12 συμμετοχές και 6 γκολ.

Την 1η Ιουλίου του 2018 ο Ίαμ επέστρεψε σπίτι του, για να πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του καθώς εκτός των 27 συμμετοχών και 16 τερμάτων που σημείωσε, κατέκτησε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup, σε μια σεζόν που ο Πανδραμαϊκός ήταν απλησίαστος καθώς σε σύνολο 37 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 32 νίκες, 4 ισοπαλίες και γνώρισε μόλις μία ήττα ενώ κατέκτησε και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πέτυχε και το πρώτο του τέρμα σε εθνική κατηγορία απέναντι στο Νέστο Χρυσούπολης, κάνοντας το 2-1 για τον Πανδραμαϊκό (Τελικό σκορ 3-1). Πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική σεζόν, την οποία και ολοκλήρωσε με 20 συμμετοχές και 11 τέρματα, όντας δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Γιώργο Μπερούκα.

Στο χτυπημένο από τον covid πρωτάθλημα του 2020-21, αποτέλεσε και πάλι βασικό στέλεχος της ομάδας συμμετέχοντας στους 11 από τους 14 συνολικά αγώνες, ενώ πέτυχε και το τελευταίο του τέρμα με τη φανέλα του Πανδραμαϊκού, και πάλι απέναντι στο Νέστο Χρυσούπολης ισοφαρίζοντας στο 88’ προσωρινά σε 1-1 (Στο 97’ η Δραμινή ομάδα ολοκλήρωσε την ανατροπή).

Στο φετινό πρωτάθλημα τέλος, συμμετείχε σε 14 αγώνες από τους συνολικά 20 που έδωσε η ομάδα και αποτέλεσε και πάλι βασικό στέλεχος, παρά τους τραυματισμούς που του στέρησαν τη συμμετοχή σε 3 ακόμα αναμετρήσεις. Στις 12/12/2021 μάλιστα και στη νίκη με 3-0 απέναντι στον Θερμαϊκό, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έχουν συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τα χρώματα του Πανδραμαϊκού.

Συνολικά σε 6 σεζόν, αγωνίστηκε σε 108 αγώνες πρωταθλήματος (Α’ ΕΠΣ Δράμας & Γ’ Εθνικής),17 κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας, 4 Κυπέλλου Ελλάδας και 1 Super Cup, σημείωσε 43 τέρματα στο πρωτάθλημα, 8 στο κύπελλο ΕΠΣ Δράμας, κατέκτησε 1 Πρωτάθλημα, 1 κύπελλο και 1 Super Cup, ενώ μπήκε στις καρδιές των φιλάθλων του Πανδραμαϊκού, αποτελώντας ένα σημαντικό γρανάζι στη μετάβαση των βυσσινί από τα πέτρινα χρόνια του τοπικού, στην κορυφή της Γ’ Εθνικής.

Κλείνοντας, η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην Δ’ κατηγορία της Βραζιλίας με τα χρώματα της Betim.

Ίαμ, καλή συνέχεια στην καριέρα σου. Είναι σίγουρο ότι θα λείψεις από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία της Δράμας. Εις το επανιδείν!

Γιώργος Δάγλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *