Συνέντευξη του Κυριάκου Κετσιμενίδη – «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Δόξα»… Το project της ομάδας είναι αυτό που με ώθησε να πω το ναι(Φωτο&Βιντεο)

Στην Dramasport μίλησε ο μέχρι πρότινος προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης και νέος προπονητής της Δόξας Δράμας, Κυριάκος Κετσιμενίδης.
Ο Ξανθιώτης προπονητής με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του και με καλή πορεία με τον κυρίως με τον Νέστο Χρυσούπολης είπε πριν από περίπου ένα μήνα το ναι στην διοίκηση της Δόξας.


Ο σχεδιασμός των Μαυραετών έχει ξεκινήσει και ήδη οραματίζεται την δική του Δόξα Δράμας.


Δεν έκρυψε ότι η Δόξα αποτελεί ένα κίνητρο για αυτόν και με αρκετή δουλειά η Δραμινή ομάδα να είναι ανταγωνιστική την νέα αγωνιστική περίοδο.


Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης μίλησε στον Δημήτρη Μπουτζέκη και την Dramasport για όλα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ανέλυσε τι ήταν αυτό που τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση της Δόξας, πως οραματίζεται την δική του Δόξα Δράμας, μίλησε για τον φίλαθλο κόσμο της Δόξας, όπως επίσης για την ομάδα που τον μάθαμε όλοι τον Νέστο Χρυσούπολης.


Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

1: Coach αρχικά να σας ευχηθώ καλή αρχή στην τεχνική ηγεσία της Δόξας Δράμας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πως είναι να συναισθήματα σας που θα βρίσκεστε την νέα χρονιά στον πάγκο των Μαυραετών;

Τα συναισθήματα που βρίσκομαι στο τιμόνι της Δόξας Δράμας είναι ανάμικτα, αρχικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Δόξα Δράμας είναι ένα κίνητρο γιατί είναι ένα κίνητρο για όλους τους προπονητές να βρίσκονται σε μια τόσο ιστορική ομάδα.
Από την άλλη μεριά υπάρχει σίγουρα μεγάλη πίεση γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι πρέπει να πετύχουμε φέτος για να βγάλουμε την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο που ήτανε το προηγούμενο διάστημα που κινδύνεψε μέχρι και με υποβιβασμό.

2 Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόταση της Δόξας Δράμας;

Το project της ομάδας και της διοίκησης για να αναγεννηθεί η Δόξα Δράμας και να γίνει μια δομημένη καλή προσπάθεια από την αρχή ήταν αυτό που με έκανε να πω το ΝΑΙ στην πρόταση του Δημήτρη Περσίδη. Σίγουρα είναι λίγοι οι προπονητές πανελλαδικά που θα αρνιόντουσαν μια πρόταση από μια τόσο ιστορική ομάδα και τον βάρος αυτού του συλλόγου με ώθησαν να πω το ναι για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει.

3 Έχετε εμπειρία από την Γ’ Εθνική, με πολλές επιτυχίες κυρίως με τον Νέστο Χρυσούπολης, το πρωτάθλημα ξέρουμε όλοι ότι θα είναι δύσκολο, θεωρείτε ότι η Δόξα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία;

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι προπονητής στην Γ’ εθνική έχω μάθει να μην έχω και τις καλύτερες ομάδες με τα ακριβά μπατζετ, αλλα να χτίζω ομάδες οι οποίες θα κερδίζουν τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία και οποιοδήποτε αντίπαλο. Ακόμα κι αν η Δόξα δεν είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας να γνωρίζουν οι φίλαθλοι μας ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα παίζει για την νίκη και οι αντίπαλοι

4 Η Δόξα όταν ήταν στην πρώτη εθνική και μεσουρανούσε βασιζόταν στα δικά της παιδιά και στους ντόπιους ποδοσφαιριστές, φυσικά το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά από τότε, θεωρείτε ότι ένα καλό κράμα του Δραμινού ταλέντου με κάποιες προσθήκες είναι το κλειδί για να ξανά δούμε την Δόξα σε εθνικές κατηγορίες;

Έχει αλλάξει αρκετά το ποδόσφαιρο είναι η αλήθεια, αυτό το αντιλαμβάνομαι όλα αυτά τα χρόνια. Ξέροντας ότι η Δόξα μεσουρανούσε εκείνα τα χρόνια, αλλα ήταν άλλη η δομή της κοινωνίας. Μπορεί να έχουμε παιδιά 15 και 16 χρονών και να δουλεύουμε πάνω σε αυτά και να χτίζουμε και να τα υπολογίζουμε, βλέπεις όταν πάνε 18 ετών πολλά από αυτά πρέπει α φύγουν σε άλλες πόλης για να σπουδάσουν, φυσικά όλοι έχουμε δικαίωμα στην μόρφωση και είμαι υπέρ στο να μορφώνεται ένας άνθρωπος. Αυτό το γεγονός φέρνει μια έξτρα δυσκολία στις ομάδες γιατί όταν έχει επενδύσει σε ένα παιδί ξαφνικά σου λέει ότι πρέπει να πάει να σπουδάσει, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο για την Δράμα αλλα για τους περισσότερους επαρχιακούς νομούς στην Ελλάδα.

  1. Ξέρουμε ότι θέλετε να μείνει ένας ικανοποιητικός κορμός από την περσινή ομάδα της Δόξας και να γίνουν κάποιες προσθήκες ακόμη, έχετε βρει το προφίλ των ποδοσφαιριστών που θα ταιριάζουν στο τρόπο παιχνιδιού της νέας Δόξας;

Εγώ είμαι ο πρώτος που ζήτησα από την διοίκηση να μην φύγει κανένα παιδί που είναι Δραμινό, να το φέρουμε στην προετοιμασία να το αξιολογήσουμε σωστά, να του δώσουμε την ευκαιρία να μας αποδείξει ότι δίκαια είναι στην Δόξα Δράμας και πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται. Από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες πινελιές για να δώσουν ώθηση στην ομάδα για το κάτι παραπάνω ώστε να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να ξεχωρίσουν. Σίγουρα το προφίλ των ποδοσφαιριστών θα είναι σύμφωνα με μια φιλοσοφία που έχω και δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό δουλεύουμε παρά πολύ σκληρά και οι κινήσεις που κάνουμε είναι πολύ προσεκτικές

6.Ένα μεγάλο κομμάτι της προπονητικής σας καριέρας είναι ο Νέστος Χρυσούπολης, τι είναι για εσάς η ομάδα της Χρυσούπολης και αν θεωρείται ότι θα βρει γρήγορα τον δρόμο της και θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες;

Ο Νέστος Χρυσούπολης θα είναι πάντα στην καρδιά μου, είναι μια ομάδα που αγάπησα πάρα πολύ, είναι ομάδα που έζησα όμορφες στιγμές όπως άνοδο στην Football League, άσχετα αν η ομάδα δεν δήλωσε συμμετοχή, την επόμενη χρονιά ήμασταν πρώτοι για μεγάλο διάστημα μπροστά από τον Πανσερραϊκό, πήραμε το κύπελλο. Είμαστε η ομάδα που είχαμε το ρεκόρ ως αήττητοι στην Γ’ εθνική σπάζοντας και το σερί του Άρη καθώς ήμασταν για 23 αγωνιστικές αήττητοί στην κατηγορία και ένα ποσοστό νικών τα χρόνια που ήμουν που άγγιζε τον 80%. Φέτος πήγα στα μέσα της σεζόν με την ομάδα να είναι τελειωμένη αγωνιστικά προσπάθησα πάρα πολύ να την βγάλω από τον βούρκο, τα κατάφερα μαζί με τους ποδοσφαιριστές, αλλά δύστυχος τα οικονομικά προβλήματα της ομάδος και κάποια πράγματα που έγιναν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, εγκληματικά για εμένα, ώθησαν την ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα κάτι που αγωνιστικά δεν άξιζε. Ο Νέστος Χρυσούπολης είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και εύχομαι σύντομα να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.

7. Από την εικόνα που έχετε θα δοθούν ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σήμερα στον Καστρινό, ή σε κάποια ομάδα του τοπικού μας πρωταθλήματος, ή θέλετε ποδοσφαιριστές έμπειρους και πιο έτοιμους;

Σίγουρα θα γίνει ένα mix ποδοσφαιριστών και με νέα παιδιά και με πιο έμπειρα διότι χρειάζεται αυτό σε μια ομάδα γιατί τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν δίπλα του ποδοσφαιριστές που θα τους δώσουν μια αγωνιστική βοήθεια για να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν .

8. Πως βλέπετε την κατάσταση στο περιφερειακό ποδόσφαιρο και στους γύρο νομούς;

Φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όλες τις ομάδες η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει επηρεάσει αρνητικά τους επαγγελματίες από τις τοπικές αγορές, εκείνοι δηλαδή που προσφέρουν οικονομική στήριξη στις ομάδες. Για αυτό θα πρέπει όλες οι ομάδες να είναι μαζεμένες και να καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές ότι η εποχή με τις «Παχιές Αγελάδες» έχουν τελειώσει  και η βιωσιμότητα των ομάδων είναι η πιο σημαντική.

9. Φέτος έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Γ’ εθνική, θεωρείτε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών;

Όταν υπάρχουν 12 ομάδες στην κατηγορία από τις οποίες οι 5 υποβιβάζονται, θέλοντας και μη πρέπει να πρωταγωνιστήσεις για να σωθείς, ταυτόχρονα γίνεται το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Κινδύνεψαν ιστορικές ομάδες με τον υποβιβασμό και αυτό δεν αφορά μόνο την αγωνιστική τους εικόνα, αλλα το ότι ήταν ένα τουρνουά καθώς για εμένα 22 αγνωστικές τουρνουά θεωρείται και το ότι αν κάνεις μια ήττα ή  γενικά ένα ατυχές αποτέλεσμα δύσκολα μπορείς να ανακάμψεις καθώς γίνεται ένα πρωτάθλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

10. Οι φίλαθλοι μιας ομάδας είναι η δύναμη της και η Δόξα έχει αρκετούς, είναι ένα στοίχημα για εσάς να επιστρέψει ο Δοξαίο στο γήπεδο και να παρακολουθεί την ομάδα στενά όπως στο παρελθόν ;

Η Δόξα Δράμας θεωρώ ότι έχει ποδοσφαιρικό παλμό σαν ομάδα για αυτό και οι φίλαθλοι της είναι πιστοί και την ακολουθούν παντού. Ξέρω ότι είναι απαιτητικοί, ξέρω ότι την Δόξα την θέλουν να μεσουρανεί και να παίζει όμορφο και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Θέλουν την Δόξα στο υψηλότερο σκαλί που μπορεί να πατήσει μια ομάδα και αυτό είναι ένα κίνητρο για όλους μας για να μπορέσουμε να δώσουμε την ικανοποίηση σε αυτό τον κόσμο, ξέρουμε ότι είναι αυστηρός κριτής και αυτός μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο.

11. Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω πως βλέπετε την ομάδα στο τέλος της επόμενης σεζόν και φυσικά  σε βάθος χρόνου;

Σίγουρα δεν μπορώ να προβλέψω πως θα είναι η ομάδα μετά το τέλος της φετινής σεζόν, όμως μπορώ να προβλέψω ότι έτσι όπως κινούμαστε τώρα χωρίς να κάνουμε επικίνδυνα άλματα θα είναι βιώσιμη και θα αξιόπιστη   στο  ποδοσφαιρικό κοινό.

Θυμηθείτε την συνέντευξη τύπου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *