ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΟΔΟΥ

Θετικό πρόσημο για τον Πανδραμαϊκό

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πανδραμαϊκό, ο οποίος αποχαιρέτησε το 2021 όντας πρωταθλητής χειμώνα, και στα προημιτελικά του κυπέλλου Ε.Π.Σ. Δράμας. Το σύνολο του Μπάμπη Καζεπίδη πέτυχε επιδόσεις άλλων δεκαετιών, και δικαίως οι φίλοι του Πανδραμαϊκού κάνουν όνειρα για το 2022. Πάμε να δούμε τους 6 βασικούς πυλώνες της φετινής παρουσίας της ομάδας.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ

Ο Πανδραμαϊκός στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έδειξε ότι έχει μέσα του τη νοοτροπία του νικητή. Κέρδισε τους 5 από τους 9 αγώνες που αγωνίστηκε, και στάθηκε άτυχος στους υπόλοιπους με εξαίρεση τον αγώνα με τον Σοχό, όπου η τύχη του χαμογέλασε και κέρδισε τον βαθμό στις καθυστερήσεις. Ακόμα και σε εκείνο τον αγώνα όμως η παρουσία του ήταν πολύ καλή. Στο ντέρμπι με τη Δόξα έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κολιοφούκα, με τον Άρη Αβάτου δέχτηκε την ισοφάριση στη μοναδική στιγμή αδράνειας σε ολόκληρη τη συνάντηση, ενώ στον Εύοσμο εκτός του Αγροτικού Αστέρα, είχε να αντιμετωπίσει και μια τουλάχιστον εχθρική διαιτησία που δεν του επέτρεψε να κάνει γιορτές όντας μόνος πρώτος.

ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Επιθετικά, οι ‘’βυσσινί’’ βελτιώθηκαν αισθητά σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Ο Μπερούκας συνεχίζει να αποτελεί εγγύηση έχοντας ήδη 4 γκολ σε 8 συμμετοχές, ενώ ο Παυλίδης επέστρεψε φουριόζος όντας ήδη πρώτος σκόρερ της ομάδας με 6 τέρματα σε 9 αγώνες. Στην τριάδα των σκόρερ προστίθεται και ένας μέσος, ο Θανάσης Πινδώνης ο οποίος μετρά ήδη 3 τέρματα σε 7 συμμετοχές πιάνοντας υψηλή απόδοση σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Από τους υπολοίπους, 2 γκολ έχει ο Τζελίδης και από 1 οι Αχαλινόπουλος και Γιαννόπουλος.

ΑΜΥΝΑ ΓΡΑΝΙΤΗΣ

Τα μόλις 3 τέρματα παθητικό σε 9 αγώνες δεν αποτελούν τυχαίο γεγονός. Έχει γίνει πολύ σωστή προσέγγιση και στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα ο κάθε αντίπαλος να ματώνει προκειμένου να πετύχει γκολ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Β’ ημίχρονο στον Εύοσμο, όπου επί 45 λεπτά ο Αγροτικός Αστέρας πίεζε ασφυκτικά από παντού, παρ όλα αυτά δεν κατάφερε να δημιουργήσει την τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί. Η απώλεια του Καζαντζίδη σίγουρα είναι σημαντική για τον Πανδραμαϊκό, αλλά το κενό καλύφθηκε άμεσα με την απόκτηση του Ρεβυθόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός για την ποιότητα του, από το πέρασμα του μεταξύ άλλων και από τη Δόξα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΥΣΙΑΣ

Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο η πλειοψηφία των παικτών που προστέθηκαν στην ομάδα δικαιολόγησαν απόλυτα την απόκτηση τους. Παυλίδης, Τουμανίδης, Καζαντζίδης, Τζελίδης, Γιαννόπουλος και Πινδώνης εκτός από το ότι κέρδισαν τη φανέλα του βασικού, ανέβασαν αισθητά την ποιότητα της ομάδας και το είδαμε για τα καλά και στο γήπεδο. Ο Σωτηράκης έδωσε βοήθειες όπου χρειάστηκε, ο Καγγελίδης έδωσε την πρόκριση στον μοναδικό αγώνα που αγωνίστηκε στο κύπελλο, ενώ οι Καπουσούζης, Τουλκέρης, Κόφφας και Σιδηρόπουλος αγωνίστηκαν ελάχιστα έως καθόλου, αλλά το νεαρό της ηλικίας τους, τους αφήνει πολλά περιθώρια για το μέλλον. Για τον Βραζιλιάνο De Carvalho δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική γιατί αποχώρησε πριν προλάβει να αγωνιστεί. Στην τωρινή μεταγραφική περίοδο εκτός του Ρεβυθόπουλου, αποκτήθηκε και ο Stefan Andric, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και αυτός την ομάδα. Τέλος, αποχώρησαν από το ρόστερ οι Καζαντζίδης και Σωτηράκης.

ΙΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για την φετινή εικόνα που βλέπουμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο, το δικό της μερίδιο έχει η διοίκηση του Πανδραμαϊκού. Ο  Κώστας Καϊρης, δεν είναι τυχαίος στο χώρο του Δραμινού ποδοσφαίρου και δη στον Πανδραμαϊκό. Η ασφάλεια που εμπνέει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επιτρέπει στους πάντες να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με ότι συμβαίνει εντός των τεσσάρων γραμμών. Είτε με σωστές, είτε με λάθος επιλογές, είναι γεγονός πως διαθέτει την εμπειρία να υποστηρίξει την φετινή προσπάθεια και αυτό είναι ένα εξτρά συν για τους βυσσινί.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Δεν περιμέναμε την φετινή χρονιά για να κρίνουμε τις ικανότητες του Μπάμπη Καζεπίδη και του Κώστα Χαλβατζή. Απλά φέτος, το πρότζεκτ που τρέχουν τα τελευταία χρόνια, άρχισε να αποδίδει καρπούς για τα καλά. Η δουλειά που γίνεται από μέρους τους έρχεται να δέσει με την ποιότητα του ρόστερ που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, και το σύνολο αυτό δείχνει ότι ίσως ήρθε η ώρα ο Πανδραμαϊκός να επιστρέψει στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά μετά από 41 ολόκληρα χρόνια.

Γιώργος Δάγλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *