Ορφέας Ξάνθης – Πανδραμαϊκός 1-0: Έχασε στα σημεία

Ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, και το δικαίωμα συμμετοχής στο μπαράζ ανόδου, έκανε ο Ορφέας Ξάνθης που κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής τον Πανδραμαϊκό με 1-0.

Το “χρυσό” τέρμα για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή σημείωσε ο τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος, Αλέξης Μελισσόπουλος που στο 70′ με δυνατό σουτ μετά απο φάση διαρκείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κιουμουρτζή σημειώνοντας το 7ο προσωπικό τέρμα και ένα ιδιαίτερα καθοριστικό για την μάχη του τίτλου. Πλέον ο Ορφέας είναι στο +6 απο τους Δραμινούς και με 3 αγωνιστικές για το φινάλε πιθανόν να του αρκεί έστω και μία νίκη ενώ με 4 θα είναι δεδομένα πρωταθλητής χωρίς να τον ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι.

Το ματς ήταν αρκετά αμφίρροπο με τους δύο διεκδικητές της πρωτιάς να παρουσιάζονται αρκετά προσεκτικοί στο πρώτο μέρος με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 59′ με το σου του Διαμαντίδη να αποκρούει εντυπωσιακά ο Μανιάς. Στο 70′ και μετά απο φάση διαρκείας ο Μελισσόπουλος με οβίδα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Ξάνθης άγγιξε και δεύτερο γκολ με το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Πασχαλάκη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο κίπερ των Δραμινών. Στο 85′ ο Πανδραμαϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν μετά απο φάση διαρκείας εντός των καρέ του Ορφέα ο Φουστέρης έκανε το σουτ με τον Κατρανίτσα με υπερπροσπάθεια να απομακρύνει πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Στα τελευταία λεπτά οι Δραμινοί προσπάθησαν με στημένες μπάλες να απειλήσουν χωρίς όμως να το καταφέρουν, και έτσι με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Ορφέα ξέσπασαν σε έξαλλα πανηγύρια για ακόμη μια νίκη σε ντέρμπι φέτος που φέρνει τον σύλλογο της Ξάνθης αγκαλιά με τον τίτλο.

Την μπάλα χαμηλά ζήτησε ο Μπάμπης Χατζημεστής που ξέρει πόσο σημαντικά είναι τα δύο κομβικά παιχνίδια που έρχονται, την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη και την Κυριακή στο ΑΟΞ με Νέστο Χρυσούπολης εκεί οπού οι ξανθιώτες θα αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή συγκομιδή ώστε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Αναγέννηση με την Θαλασσιά να έχει εορταστικό χαρακτήρα. Απο την άλλη ο Πανδραμαϊκός για να έχει μαθηματικές ελπίδες πρέπει να κερδίσει τα τρία ματς που ακολουθούν με Σάπες εντός, Μέγα Αλέξανδρο εκτός και Απόλλων Παραλιμνίου εκτός.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Μανιάς, Χασάνογλου, Κατρανίτσας, Χακή Τζαμπάζ, Παπαδόπουλος Λ., Μαυρόπουλος, Τορομανίδης, Γκασιμπαγιαζίδης(89′ Βουλγαρίδης), Χαλίλ Ιμπράμ(92′ Μελισσόπουλος Ν.), Μελισσόπουλος Αλ., Πασχαλάκης(92′ Σουκρήογλου)

ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ(Μπ. Καζεπίδης): Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς(73′ Τζάρτζαλος), Κονταξής, Αϊβάζης, Αναστασιάδης(73′ Αχαλινόπουλος), Πατένταλης, Μπελμάνι(82′ Κωνσταντάρας), Θεοδωρίδης, Μουδούρογλου, Διαμαντίδης, Μπερούκας(78′ Φουστέρης)

Πηγή : sportsaddict.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *