Αφιέρωμα στη φετινή πορεία της Α.Ε. Αμπελοκήπων

Η Α.Ε. Αμπελοκήπων ήταν η καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν και θα τολμήσουμε να πούμε ότι ήταν και η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας έχοντας ποιοτικούς παίκτες και ήταν μέσα σε όλους της τους στόχους. Υπενθυμίζω ότι κατάφερε και κοίταξε στα μάτια φέτος ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας όπως για παράδειγμα τον Ορφέα Ξάνθης στην περίοδο της προετοιμασίας.

Το σύνολο του Γιάννη Ιωαννίδη δεν χωρούσε καθόλου αμφιβολία ότι είναι η καλύτερη ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος καθώς είχε την καλύτερη επίθεση με 57 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 10 γκολ σε 19 αγωνιστικές, εκεί δηλαδή που σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού.


Η ομάδα έκανε ένα μέτριο ξεκίνημα καθώς την 3η αγωνιστική σκόνταψε στην Χωριστή απέναντι στον τοπικό Ορφέα, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2. Νέα γκέλα την 5η αγωνιστική με αντίπαλο το Καλαμπάκι με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη έκανε μια καλή πορεία κερδίζοντας 6 συνεχόμενα παιχνίδια με απέναντι καλούς αντιπάλους και σε δύσκολες έδρες, με αποκορύφωμα την νίκη στην τελευταία φάση με αντίπαλο την Προσοτσάνη και το μεγάλο διπλό μέσα στον Βώλακα με 1-3.

Φώτο Γιώργος Μίρκου


Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στην Φτελιά με αντίπαλο τα Κύργια οι Αμπελόκηποι δυσκολεύτηκαν αρκετά με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς κέρδισε εύκολα την Κ. Βρύση με 4-0, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο μια αγωνιστική μετά στην τελευταία του πρώτου γύρου με αντίπαλο το Νευροκόπι, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες.

Α.Ε. Αμπελοκήπων (φωτο Oragiasport-dramas.gr Σπύρος Πελέχρας)


Με την έναρξη του δεύτερου γύρου η ομάδα των Αμπελοκήπων έδειχνε ότι έβρισκε την ταυτοτητά της παίζοντας πολύ όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο ενώ το σύνολο του Γιάννη Ιωαννίδη έδειχνε ότι έχει πλέον χημεία κάτι που έλειπε στην αρχές του πρωταθλήματος.
Στα 6 παιχνίδια του δεύτερου γύρου οι Αμπελόκηποι κέρδισαν και τα 6 με πιο ηχηρές νίκες αυτή στην Πετρούσα με 0-3 και αυτή στο Καλαμπάκι με 1-2.
Στον πρώτο γύρο η ομάδα των Αμπελοκήπων πέτυχε 32 τέρματα και δέχτηκε 9, ενώ στο δεύτερο γύρο στις 6 αγωνιστικές που παίχτηκαν πέτυχαν 25 τέρματα και δέχτηκαν μόλις ένα τέρμα. Φανερό ότι η ομάδα ήταν πλήρως φορμαρισμένη και θα έφτανε εύκολα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Προπονητής της ομάδα ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης με βοηθό τον Ηλία Παντζαρίδη, ενώ τεχνικός διευθυντής ο Ανέστης Ζαμανόπουλος. Πρόεδρος ο Νίκος Καλονικίδης.
Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κάνεις στο πλούσιο ρόστερ των Αμπελοκήπων.
Εκπληκτική χρονιά για τον τερματοφύλακα Στέφανο Λαζόγλου, ηγέτης στην άμυνα ο Δημήτρης Τσερκέζος, εξαιρετικοί σε πολλές θέσεις δίνοντας λύσεις στον προπονητή τους Σάκη και Κώστα Κυσσίδη.
Στο κέντρο όλα τα λεφτά η ποιότητα του Τόπι, άτυχος ο Στεργιανός με τον τραυματισμό του, ενώ ποιότητα στο κέντρο από τον εγκέφαλο της ομάδας Περσίδη.


Όσο για την επίθεση ο πλουραλισμός τα λέει όλα. 8 γκολ ο Σαϊνίδης, 8 γκολ ο Κουμπρόγλου, 8 γκολ και οι Ουζούνης – Τόπι με τον πολύπειρο Μύγα να δίνει λύσεις από τον πάγκο.

Γιάννης Ιωαννίδης( Προπονητής της Α.Ε. Αμπελοκήπων


Ρόστερ: Κουζμιντσούκ, Λαζόγλου, Τότκας, Ξενίδης, Σιδηρόπουλος, Κυσσίδης Κ., Χατζηκούρτης, Μίγας, Στεργιανός, Καραγιαννίδης, Τόπι, Κυσσίδης Αθ., Γαλάζιος, Κουμπρόγλου, Τσερκέζος, Σαϊνίδης, Καραγκιζίδης, Χατζηδημητρίου, Τόνδρι, Ουζούνης, Περσίδης, Πέτρο, Κασαπίδης, Αυγουστάτος, Παπαδόπουλος, Σαγκινέτος

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *