Σ. Γιαματζίδης: «Το να φοράς το εθνόσημο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση» (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Στην Dramasport και στον Δημήτρη Μπουτζέκη, παραχώρησε συνέντευξη ο διεθνής και πλέον επαγγελματίας με την φανέλα της ΑΕΚ, Σάββας Γιαματζίδης.

Έδώ και περίπου 10 μέρες είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι ήταν ο στόχος σου όταν πήγες στην ΑΕΚ. Ποια είναι αρχικά τα συναισθήματα σου και πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα;

Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, σίγουρα πέτυχα έναν σημαντικό στόχο μου τώρα όσο αναφορά την διαδρομή, ξεκίνησε πρόσφατα και σίγουρα θα είναι δύσκολη.

Πέρσι σταμάτησε για μεγάλο διάστημα το πρωτάθλημα νέων, κάτι που ανάγκασε πολλά παιδιά της ηλικίας σου να μείνουν πίσω αγωνιστικά, πόσο δύσκολη ήταν αυτή η περίοδος λόγω κορονοϊου;

Πέρσι η καραντίνα άφησε πολλά παιδιά πίσω αγωνιστικά. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να προπονούμαι καθημερινά έχοντας στόχο την βελτίωση στα αδύναμα μου σημεία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα καλό ξεκίνημα στην φετινή σεζόν.

Περιμένεις κάποια στιγμή την συμμετοχή στην Β’ ομάδα της ΑΕΚ και κάποια στιγμή να πάρεις χρόνο συμμετοχής και με την μεγάλη ομάδα;

Περιμένω την συμμετοχή και στην Β’ ομάδα και στην πρώτη σίγουρα, πρέπει να είμαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα και γι’ αυτό κάθε μέρα προσπαθώ να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς.

Στην Δράμα αγωνίστηκες στον Ακρίτα Κ. Νευροκοπίου, τι σημαίνει αυτή η ομάδα για εσένα;

Ο Ακρίτας είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου γιατί εκεί ξεκίνησα ουσιαστικά την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν και είναι στην ομάδα γιατί μου έμαθαν ο καθένας ξεχωριστά από κάτι!

Γνωρίζω ότι σημαντικό ρόλο στην πορεία μέχρι τώρα έχει παίξει ένας πολύ καλός Δραμινός προπονητής, ο Λευτέρης Ροδίτης. Ποιες είναι οι επαφές που κρατάς μαζί του; Tον συμβουλεύεσαι ακόμη και σήμερα;

Με τον Λευτέρη Ροδίτη, που μέχρι και σήμερα τον αποκαλώ “coach”, οι επαφές μας είναι πολύ καλές και σίγουρα έχει συμβάλει στην ατομική μου βελτίωση όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στον χαρακτήρα μου. Eίναι από τους ανθρώπους που έχω εμπιστοσύνη και φυσικά δεν θα διστάσω να ζητήσω την συμβουλή του.

Ακόμη ένας άνθρωπος σημαντικός για εμένα είναι ο κύριος Αντώνης Παπάζης ο οποίος και αυτός έβαλε το χέρι του και ειλικρινά πέρασα πολύ ωραία χρόνια έχοντας τον προπονητή. Τον σέβομαι άπειρα και είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Πέρα από ένα επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ είσαι και μέλος της Εθνικής μας ομάδας. Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν φοράς την γαλανόλευκη και αν όντως είναι διαφορετικό το να φοράς το εθνόσημο;

Το να φοράς το εθνόσημο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Τα συναισθήματα μου είναι θετικά γιατί αγωνίζομαι για την πατρίδα μου. Τώρα, όσον αφορά για την γαλανόλευκη, φέρνει ανατριχίλα μόνο και μόνο που έρχεται στο μυαλό μου και όντως είναι διαφορετικό το να φοράω εθνόσημο γιατί αγωνίζομαι για την Ελλάδα μας.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι πάνω στο ποδόσφαιρο και πιο το κρυφό σου όνειρο;

Έχω βάλει αρκετούς στόχους στην ζωή μου και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο. Πρώτος στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος και μετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Ένα κρυφό μου όνειρο είναι να κάνω χαρούμενους και περήφανους τους γονείς μου και τα αδέρφια μου για όλα αυτά τα χρόνια που στάθηκαν και θα σταθούν δίπλα μου.

Αρκετά παιδιά στην ηλικία σου αλλά και μικρότερα έχουν ως στόχο να πετύχουν αυτά που έχεις καταφέρει, τι είναι αυτό που θα τους συμβούλευες;

Θα συμβούλευα να ακολουθούν τις οδηγίες των γονιών και των προπονητών τους, σίγουρα να μην το βάλουν κάτω στις δύσκολες ημέρες, γιατί θα έρθουν και αυτές, να προσπαθούν να βελτιώνονται καθημερινά μέσα από την προπόνηση τους και να βάζουν στόχους τους οποίους εύχομαι να πετύχουν!

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *