Η Γιουνάιτεντ στην Τουρκία, το στημένο του 1993!

Στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στην Μπασάκσεχιρ δοκιμάζεται απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ManUtd έχει 3-2-3 επί τουρκικού εδάφους: ηττήθηκε από Γαλατά (2012) και Φενέρ (2016) στα τελευταία δύο, η έσχατη ισοπαλία ήταν τον Σεπτέμβριο του 1994, 0-0 με τη Γαλατασαράι. Κυριαρχεί απόψε το ματς στα προγνωστικά Champions League.

Ενα χρόνο νωρίτερα, Νοέμβρης του 1993, είχαν φέρει την άλλη τους ισοπαλία, 0-0, μετά το 3-3 του «Ολντ Τράφορντ» και οι Τούρκοι, που μερικά χρόνια αργότερα κατέκτησαν ευρωπαϊκό τρόπαιο, κάνουν το… μπαμ αλλά τα εξωαγωνιστικά, ακόμη μνημονεύονται στο Νησί. Οι «κόκκινοι διάβολοι»; Βίωσαν, τότε… κόλαση από τη στιγμή που προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη έως και την ώρα που αποχώρησαν και τα, αμούστακα ακόμη, παιδιά του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κοιτούσαν με χαμόγελο αμηχανίας τις σημαίες με τις νεκροκεφαλές και τις απειλές…

Περίπου 150 οπαδοί της «τσιμ μπομ» είχαν σχηματίσει… επιτροπή υποδοχής στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κρατώντας τα απαραίτητα πανό: «Welcome to hell», έγραφε το πιο διάσημο εξ αυτών, δηλαδή «Καλώς ήλθατε στην κόλαση». Το «Αλί Σαμί Γεν», το τότε γήπεδο της Γαλατά, ήταν όντως κολαστήριο, κατάμεστο και ως και η τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, ντυμένη στα κίτρινα και κόκκινα, πήγε στο γήπεδο.

Το ματς έληξε 0-0 κόντρα στα στοίχημα προγνωστικά της εποχής, η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε ενώ ο διαιτητής Ρετλισμπέργκερ στο 77’ απέβαλε τον Ερίκ Καντονά για αγκωνιά στο στήθος στον τερματοφύλακα Νεζίχ Αλί Μπολόγλου. Μετά τη λήξη ο εξοργισμένος Καντονά κυνηγούσε τον ρέφερι στη φυσούνα!

Και, μόλις προ 10ετίας ο Τούρκος πρώην διαιτητής Αχμέτ Τσακάρ, ο οποίος είχε διευθύνει αγώνες στο Euro ’96, αποκάλυψε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν παράγοντας της Γαλατά πρότεινε τηλεφωνικά στον ρέφερι Κουρτ Ρετλισμπέργκερ ανταλλάγματα για να βοηθήσει την ομάδα του: οι Τούρκοι προκρίθηκαν και ο Ερίκ Καντονά είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον Ρετλισμπέργκερ ότι δωροδοκήθηκε. Η καριέρα του Ρετλισμπέργκερ είχε τερματιστεί πρόωρα κατηγορούμενος για… δωροληψία σε άλλους αγώνες: κυρίως παιχνίδι του Champions League 1995-1996 μεταξύ Γκρασχόπερς και Οσέρ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *