Ολυμπιακοί Αγώνες – Σκοποβολή: Έκτη η Κορακάκη στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι

Η Άννα Κορακάκη ολοκλήρωσε την παρουσία της στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι με την κατάληψη της έκτης θέσης στον τελικό του αγωνίσματος.

Δεν μπόρεσε να ανέβει ξανά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων η Άννα Κορακάκη. Η σπουδαία σκοπεύτρια αγωνίστηκε για τρίτη φορά σε τελικό κάτι που από μόνο του αποτελεί σπουδαίο κατόρθωμα.

Η Άννα Κορακάκη έμεινε πίσω μετά τις πρώτες δέκα βολές και στη συνέχεια παρά την προσπάθειά της δεν μπόρεσε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 240.03, μια επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), ενώ η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα), που είχε κάνει στον προκριματικό γύρο Ολυμπιακό ρεκόρ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πλέον στρέφεται στα 25μ.

Φυσικά, η παρουσία της Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν ολοκληρώθηκε τώρα. Η Ελληνίδα σκοπεύτρια θα αγωνιστεί και στα 25μ. εκεί όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο.

Ο προκριματικός για το συγκεκριμένο αγώνισμα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 29 Ιουλίου και φυσικά στόχος της Άννας Κορακάκη είναι να πάρει την πρόκριση στον τελικό και από εκεί να διεκδικήσει το τρίτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

Αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς της η Άννα Κορακάκη έσπευσε στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή της, Τάσου Κοράκακη και λίγο αργότερα έκανε τον απολογισμό της προσπάθειάς της.

“Ο τελικός είναι κάτι το διαφορετικό. Όπως τονίζω κάθε φορά, ο τελικός ειδικά στο δικό μας άθλημα είναι ρώσικη ρουλέτα. Ακόμα και η πρόκριση στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία και εγώ ήρθα εδώ με αυτόν τον στόχο. Την πρόκριση στον τελικό και όχι τα μετάλλια.

Ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Είναι πραγματικά ρώσικη ρουλέτα. Αν παίζαμε μετά από μία ώρα θα βλέπατε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ίδια μέρα, οι ίδιες αθλήτριες και στην ίδια φόρμα, τα αποτελέσματα αλλάζουν δραματικά” ανέφερε αρχικά η Άννα Κορακάκη.

Στη συνέχεια επεσήμανε για την παρουσία της στον προκριματικό: “Για τον προκριματικό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Έφυγα με τεράστια αισιοδοξία για να έρθω στον τελικό. Έκανα έναν εξαιρετικό αγώνα. Δύο πόντους κάτω από το Παγκόσμιο ρεκόρ που είχα πετύχει το 2018. Πάρα πολλά δεκάρια, πάρα πολύ καλή τακτική και τεχνική”.

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της για τη συμμετοχή της στα 25μ. τονίζοντας: ‘Σίγουρα ο στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό. Από εκεί και πέρα ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Φυσικά, προσδοκούμε για ένα μετάλλιο, όπως κάναμε και εδώ. Αλλά είπαμε είναι το timing της κακή βολής, είναι πολλά”.

Πηγή Sport24

  • Ας ευχηθούμε στα 25 μέτρα η Άννα να καταφέρει να φέρει πίσω στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο… Άννα είμαστε μαζί σου!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *