Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Και επίσημα χωρίς μάσκες το τριήμερο στις Απόκριες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Το Dnews ενημερώνει ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι και έγινε. Από το Σάββατο οι πολίτες όλης της χώρας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους παρά μόνον όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η πληρότητα επιστρέφει στο 100%.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους
Μπορεί τα περισσότερα μέτρα να αρθούν για τους εμβολιασμένους το ίδιο όμως δεν θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην εστίαση, οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να είναι σε αποκλεισμό, τουλάχιστον από τους κλειστούς χώρους και δεν συζητείται καν στο άμεσο διάστημα να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Δεδομένου ωστόσο ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όσο ανοίγει ο καιρός τα πράγματα έτσι κι αλλιώς θα είναι πιο ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται, ότι επιτρέπεται η είσοδός τους στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

«Στην εστίαση έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ και επισήμανε ότι, «προς το παρόν, η κυβέρνηση το λέει με πλήρη σαφήνεια θα συνεχίσουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους».

«Δεν πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους σύντομα και δεν ξέρω αν πάμε γενικώς» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Άλλωστε το ίδιο ακριβώς είχε επισημάνει και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως το μέτρο που θα αργήσει πολύ να καταργηθεί για τους ανεμβολίαστους, είναι οι περιορισμοί και στην εστίαση αλλά και το κόστος για rapid test.

«Κάποιος που είναι ανεμβολίαστος τώρα δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο στην εστίαση. Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *