Σχολή προπονητικής UEFA D από την ΕΠΣ Καβάλας

Η ΕΠΣ Καβάλας ανακοίνωσε την λειτουργία σχολής UEFA D φέτος το καλοκαίρι τα οποία θα διεξαχθούν με τα ανάλογα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν για τον Covid-19.

Για όσους ενδιαφέρονται για περεταίρω πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας (epskavalas.gr) ώστε να βρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα.

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Η Ειδική Επιτροπή Προπονητών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά από συνεννόηση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάνει γνωστή τη λειτουργία σχολής UEFA D, στα πλαίσια των προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών Ενώσεων και ακαδημιών από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της ΕΠΟ.

Η σχολή UEFA D θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη ΕΠΣ Καβάλας και ΕΠΟ σε δύο διήμερα, στις 17-18 Ιουλίου 2021 και στις 24-25 Ιουλίου 2021. Τα μαθήματα (θεωρητικά) θα διεξαχθούν διαδικτυακά, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία των συμμετεχόντων από την COVID-19.

Η σχολή UEFA D αφορά παράγοντες (ΕΠΣ και συλλόγων), υπεύθυνους Ακαδημιών, προπονητές, εθελοντές και γονείς που συμμετέχουν στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, η απόκτηση του διπλώματος UEFA D αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε σχολή UEFA C.

Στο κάθε διήμερο θα πραγματοποιούνται 8 διδακτικές ώρες, με σκοπό το πρόγραμμα να είναι εποικοδομητικό και ευέλικτο για τους συμμετέχοντες.»

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, για το το σχετικό θέμα:

«Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ομάδων και ακαδημιών, προπονητών, γονέων και εθελοντών, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 17-18 και 24-25 Ιουλίου 2021 στην ΕΠΣ Καβάλας.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 16 ωρών Σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων – αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Ανάλυση κανονισμών αναπτυξιακών ηλικιών, προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, οργάνωση δράσεων στην ακαδημία, οργάνωση ποδοσφαιρικών δράσεων, Προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται  στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.

Επίσης, η παρακολούθηση της σχολής UEFA D είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους υποψήφιους προπονητές επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάθε νέα σχολή UEFA C».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *