Μαρία Αντωνίου : Συγχαρητήρια στην εταιρεία FHL Kiriakidis Group , για τη σπουδαία διάκριση σε διαγωνισμό γλυπτικής του αγάλματος «Νίκη της Σαμοθράκης».( Φωτογραφίες )

Το Δραμινό μάρμαρο και οι εταιρίες μαρμάρου στην πόλη μας είναι παγκοσμίως γνωστές, την περασμένη εβδομάδα προβάλαμε την μεγάλη διάκριση της Δραμινής εταιρείας FHL Κυριακίδης. Έτσι, η επικεφαλής του γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη συνεχάρη τον Όμιλο Κυριακίδη για αυτή την μεγάλη διάκριση και για την εξωστρέφεια της, όπως επίσης και για την ευγενική χορηγία της για το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Αναλυτικά :

Θέλω να συγχαρώ θερμά την εταιρεία FHL Kiriakidis Group με έδρα τη Δράμα, για τη σπουδαία διάκριση που απέσπασε σε διαγωνισμό για την γλυπτική του αγάλματος «Νίκη της Σαμοθράκης».

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ, το περασμένο καλοκαίρι, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, να ξεναγηθώ και να ενημερωθώ από τον ιδιοκτήτη Ηλία Κυριακίδη για τον κύκλο εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί θαύμασα από κοντά και τη δημιουργία αυτού του μοναδικού έργου τέχνης «Νίκη της Σαμοθράκης».

Το άγαλμα, το οποίο έγινε από το διεθνούς φήμης μάρμαρο Θάσου, αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα. Είναι ακριβές πιστοποιημένο αντίγραφο του αγάλματος στο Μουσείο του Λούβρου, σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού και βάρος περίπου 6,5 τόνους. Ρομποτικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας σμίλευσε τη φτερωτή Νίκη ενώ εξειδικευμένοι γλύπτες εργάστηκαν εντατικά για το τελικό φινίρισμα του αγάλματος.

Στόχος της ευγενικής χορηγίας της μαρμαβιομηχανίας είναι να τοποθετηθεί το πιστό αυτό αντίγραφο στο νησί της Σαμοθράκης, εκεί όπου ανήκει. Η κίνηση του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη, με την ευγενική δωρεά του, είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *