Συνέντευξη με τον Στράτο Καρασάββα για το ενδιαφέρον του για την ενασχόληση με τα διοικητικά της Δόξας Δράμας

Πριν από περίπου 10 μέρες λάβαμε ένα email  με μια ανοιχτή επιστολή προς τους φιλάθλους της Δόξας Δράμας, για το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Στράτου Καρασάββα. Όπως ήταν φυσικό εμείς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον κ. Καρασάββα για να μάθουμε περισσότερα για αυτό το ενδιαφέρον που εξέφρασε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε αποκλειστικά στην Dramasport  

Ερ :Αρχικά κ. Καρασάββα θέλω ένα σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία την ομάδας και πότε είδατε τελευταία φορά από κοντά την Δόξα;

Απ:  Τελευταίος αγώνας που είδα την Δόξα ήταν πέρυσι τον Φεβρουάριο που χάσαμε στο τέλος από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ με 1-2.

Από εκεί και πέρα και φέτος λόγω των γνωστών απαγορεύσεων παρακολουθώ την ομάδα τηλεοπτικά και οφείλω να αναγνωρίσω πως η αγωνιστική παρουσία σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλή μέχρι τώρα .

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και ανάμεσα τους αρκετά Δραμινα παιδιά που πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά .

Ερ: Πως είχε γίνει η προσέγγιση στην διοίκηση της Δόξας  για να ασχοληθείτε με τα διοικητικά της ομάδας;

Απ: Κατόπιν της δημόσιας πρόσκλησης του Προέδρου της ΠΑΕ για την υποβολή προτάσεων για την Διοικητική ενασχόληση με την Δόξα, αποστείλαμε την πρόταση μας στο ΔΣ της ΠΑΕ, την 5-2-2021 και αυτή  όπως ενημερωθήκαμε παραλήφθηκε άμεσα από αυτήν.

Ύστερα από δέκα ημέρες καθώς δεν λάβαμε καμία απάντηση δημοσιοποιήσαμε την πρόθεση μας με ανοιχτή επιστολή στους φιλάθλους και ιδιαίτερα στους μετόχους.

Βέβαια το ενδιαφέρον μας ήταν έμπρακτο από την στιγμή που έδειξε πρόθεση ο κ.Μπυρος να αποχωρήσει.

Τότε υπήρξε αρχική συμφωνία που δημοσιοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019 αλλά ναυάγησε η διαδικασία λόγω διαφωνιών σε επιλογές που είχαν σχέσεις με την ομάδα.

Ερ: Γιατί το καλοκαίρι που υπήρχε πραγματικό διοικητικό πρόβλημα δεν κάνατε τότε κάποια δυνατή κίνηση;

Απ : Είχαμε και έχουμε καλή εικόνα για τις διοικητικές διεργασίες στην Δόξα απο την πρόθεση  αποχώρησης του Γιάννη Μπυρου μέχρι σήμερα.

Υπήρξε τακτική  επικοινωνία με τον πρώην  – πλέον – μεγαλομέτοχο που θεωρούμε πως η παρουσία του ήταν και είναι καταλυτική στην Δόξα.

Για τις καλοκαιρινές εξελίξεις υπενθυμίζω πως όλα παρουσιαζόταν ιδανικά και τακτοποιημένα τοσο από την προσωρινή διοίκηση όσο και από μερίδα των Δραμινων δημοσιογράφων.

Η παρουσία Κυπρίων και Κρητικών που επί μήνες επιδίωξαν να ασχοληθούν με την Δόξα  ήταν απαγορευτική για οποιαδήποτε άλλη κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ή κυρίως να χρεωθεί ευθύνες για αυτά από τους ένθερμους διοικητικούς  ή διαδικτυακούς (ενίοτε και με απειλές ή ύβρεις) ή δημοσιογραφικούς υποστηρικτές των προερχόμενων από τις Ελληνικές μεγαλονήσους ενασχολούμενων με την Δόξα  

Τώρα έγινε επίσημη πρόσκληση , τώρα ανταποκριθήκαμε, αλλά δυστυχώς η Διοίκηση απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση μας.

Ερ: Σήμερα παραμένει το ενδιαφέρον σας για την Δόξα, σας ενδιαφέρει να στηρίξετε την προσπάθεια της φετινής πορείας των Μαυραετών με κάποια οικονομική στήριξη, καθώς κάτι ανάλογο είχατε κάνει και την περσινή σεζόν

Απ: Το ενδιαφέρον μας για την Δόξα δεν έπαψε ποτέ και είμαστε πάντα στην διάθεση του συλλόγου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εξακολουθούμε να αναμένουμε την απάντηση της Διοίκησης στην επιστολή μας από την 5-2-2021.

Ερ: Μπορείτε θεωρείτε να σηκώσετε μόνος σας  το οικονομικό κομμάτι της Δόξας ή θεωρείτε ότι χρειάζεστε και συμμάχους σε αυτό ;

Απ: Με την επιστολή μας προς το ΔΣ της ΠΑΕ ζητήσαμε να πληροφορηθούμε σχετικά με :

α. Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οφειλές της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.

β. Ταμειακή κατάσταση και προσδοκώμενες εισροές.

γ. Τυχόν συμφωνίες με χορηγούς. 

– Τα ανωτέρω στοιχεία ήταν  αναγκαία προκειμένου  να εκτιμήσουμε το ποσό της επένδυσης που είναι αναγκαίο για την ενασχόληση την δική μας και των συνεργατών μας, στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας.

Εφόσον πάρουμε τις απαντήσεις που ζητήσαμε θα γνωρίζουμε αν χρειάζεται να αναζητήσουμε επιπλέον συνεργάτες στην κίνησή μας.

Ερ: Γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε καθώς αρκετές διοίκησης της ομάδας απέτυχαν δαπανώντας αρκετά χρήματα ;

Απ : Γνωρίζουμε άριστα  τον χώρο του ποδοσφαίρου και είμαστε πεπεισμένοι πως με τις προσπάθειες τις δικές μας και των ικανών συνεργατών μας  θα πετύχουμε περισσότερα και δαπανώντας λιγότερα από ότι ο άξιος έντιμος και καλοπροαίρετος ηγέτης Γιάννης Μπυρος.

Ερ: Ποιο είναι το πλάνο σας σε περίπτωση που ασχοληθείτε με την ομάδα

Απ : Περιγράφοντας σε αδρές γραμμές το πλάνο μας για την Δόξα θα ήθελα καταρχάς να τονίσω πως η ομάδα μας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότητες  του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε αυτήν δεν αρμόζει παρά να πρωταγωνιστεί σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος των εκάστοτε διοικούντων της.

Το σχέδιο μας θα το πραγματοποιήσουμε με βάση τους στρατηγικούς μας στόχους (Strategic objectives) και ουσιαστικό στοιχείο για την επίτευξη του είναι:  «οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις».

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί μια ισχυρή διοικητική δομή που θα έχει και την αντίστοιχη βούληση  για την τήρηση του σχεδίου, με την ανάλογη επιστημονική και τεχνολογική υποστήριξη για την διαμόρφωση φίλαθλης κουλτούρας, που θα ενστερνιστούν πέρα από το υπάρχων κοινό, ηλικιακά νεώτεροι φίλαθλοι και οικογένειες.

Στρατηγικοί μας στόχοι είναι, η διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στην SUPER LEAGUE, η αναδιοργάνωση των υπαρχουσών υποδομών και η προώθηση νέων ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν σε σημαντικό βαθμό την πρώτη ομάδα και η δημιουργία αθλητικού – προπονητικού κέντρου.

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ θα μετέχουν επιφανείς επιχειρηματίες και προσωπικότητες  Δραμινής καταγωγής, όχι τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο για την ευρύτερη προβολή της ομάδας στην Δραμινή κοινωνία. 

Η ΔΟΞΑ θα ανήκει και θα διοικείται από Δραμινούς, αλλά όχι από πρόσωπα με αβέβαιες προθέσεις. Στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου θα υπάρχει οικονομικός και διοικητικός απολογισμός. 

Θα υπάρξει μερική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, με διαρκή οργανωτική μάθηση και ανάπτυξη των στελεχών, με έμφαση στα τμήματα  μάρκετινγκ και scouting.

Θα υπάρχει διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία με τον απανταχού φίλαθλο κόσμο μας, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων. Η Επικοινωνία θα αποτελεί για εμάς βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Δόξας γιατί οι φίλαθλοι αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης της.

Επίσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για προσέλκυση νέων ηλικιακά φιλάθλων  και οικογενειών.

Θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, που εκτιμάται πως ήδη λειτουργούν σε ικανοποιητικό βαθμό, με στελέχωση των τμημάτων υποδομής από τους καλύτερους παίκτες ηλικιακά στο Νομό μας. Στόχος μας είναι  σε χρονικό διάστημα 3 έως 5 χρόνια, σε ποσοστό 50% τουλάχιστον η στελέχωση της πρώτης ομάδας από γηγενείς παίκτες, της ευρύτερης περιοχής (Δράμα και γειτονικοί νομοί). 

Για τον σκοπό αυτό απαιτείται συνεργασία με όλες τις αξιόλογες Δραμινές ομάδες.

Θα δημιουργηθεί ιδιόκτητο αθλητικό  – προπονητικό  κέντρο, με αξιοποίηση περιφερειακών και Ευρωπαϊκών πόρων, καθώς και ιδίων κεφαλαίων. 

Πέρα του προπονητικού χαρακτήρα, κρίνεται χρήσιμη και η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων που θα μπορέσουν να χρηματοδοτούν την λειτουργία του (προτεινόμενος χώρος η περιοχή της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας).

Μέχρι την ολοκλήρωση, του χρήση – ενοικίαση άλλων προπονητικών χώρων (π.χ. εγκαταστάσεις Ε.Π.Σ.Δράμας – οικισμός Νικοτσάρας).

Στους ποδοσφαιριστές θα δοθούν αναγκαία κίνητρα, για την αξιοποίηση στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους και για την αποφυγή ανάπτυξης –κακώς εννοουμένων – δημοσιοϋπαλληλικών νοοτροπιών.

Θα επιτευχθεί σύσφιξη σχέσεων με τους παλαιμάχους και του συλλόγου τους, συμμετοχή στην διοίκηση εκπροσώπου του συλλόγου, με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Παροχή στα μέλη του συλλόγου οικονομικών διαρκείας – τιμής ένεκεν.

Τα έσοδα μας θα είναι από διαρκείας, εισιτήρια, χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και ιδία κεφάλαια.  Στόχος είναι η Π.Α.Ε να είναι βιώσιμη οικονομικά και σε κάθε περίπτωση η αποτροπή δημιουργίας χρεών

Ερ:  Τι είναι για εσάς η Δόξα Δράμας

Απ: Η ΔΟΞΑ είναι η ομάδα της καρδιάς μου, η μόνη ομάδα που έχω  κλάψει για αυτήν στην ζωή μου.

Ήμουν μέλος στο ΔΣ της ΠΑΕ σε νεαρή ηλικία επί διοικήσεως Ευμοιριδη.

Η πρόθεση ενασχόλησης μου με την ΔΟΞΑ,  έχει μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτελή μου αγάπη για αυτήν, όπως με γαλούχησε ο αείμνηστος πατέρας μου που και αυτός υπηρέτησε διοικητικά την Δόξα.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένω απλός στρατιώτης, στην διάθεση της αγαπημένης μας Δόξας.

– Τέλος θέλω να σας ευχαριστώ θερμά για ευκαιρία που μας δόθηκε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Αναμένουμε από την διοίκηση της ΠΑΕ να θέσει υπόψη των μετόχων -εστω και με διαδικτυακή Γενική Συνέλευση –  κάθε πρόταση προκειμένου αυτοί να αποφασίσουν για το μέλλον του συλλόγου μας, που αυτή την στιγμή όπως φαίνεται και από την πρόσφατη δικαστική απόφαση, ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ  στην δεύτερη κατηγορία.

Αν δεν δεχθεί η ΠΑΕ καλούμε τον Γυμναστικό Σύλλογο Δόξα, τους μετόχους και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά δρώμενα της Δόξας να κινήσουμε ολες τις νόμιμες ενέργειες για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ώστε να αποφασίσουν αυτοί όπως προβλέπεται για το διοικητικό μέλλον της ΠΑΕ.

Ανεξάρτητα από την ενασχόληση μας ή μη με την Δόξα ευχόμαστε να συνεχιστεί η ελπιδοφόρα αγωνιστική πορεία και να βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία που της αξίζει.

Απαραίτητη προϋπόθεση όπως προείπαμε να ξεπεραστεί το δικαστικό εμπόδιο που περιορίζει το δικαίωμα της ανόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *