Τα Μαυραετόπουλα του Λεωνίδα Βογιατζόγλου τίμησαν το βαρύ όνομα «ΔΟΞΑ Β» που τους εμπιστεύτηκε ο ιστορικός σύλλογος της Δράμας!

       Η συμμετοχή της ομάδας ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Β΄ για πρώτη φορά σε ανδρικό πρωτάθλημα  της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας, την περίοδο 2022 – 2023, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου ομίλου της Β΄ κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς σε 14 αγώνες, στους οποίους σημείωσε 8 νίκες, παραχώρησε 4 ισοπαλίες και ηττήθηκε 2 φορές. 

       Η ομάδα, υπό την τεχνική καθοδήγηση του κ. Λεωνίδα Βογιατζόγλου, στο σύνολό της, σχεδόν, απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2007 και είναι μαθητές της Α΄ λυκείου. Τους ενισχύουν 3 ακόμη αθλητές οι οποίοι γεννήθηκαν το 2006. Το καλοκαίρι του 2022 αποφασίστηκε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και δόθηκε στην ομάδα ο βαρύς τίτλος «Δόξα Β΄» αν και μέχρι την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο οι ίδιοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Δράμας σαν Κ15! Κάποιοι προβληματίστηκαν για το πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα διαχειρίζονταν αυτή την τιμή που τους έγινε. Να φέρουν δηλαδή τον χαρακτηρισμό της δεύτερης ομάδας της Δόξας Δράμας! Την απάντηση των 15χρονων φερέλπιδων ποδοσφαιριστών θα παρακολουθήσουμε μέσα από την πορεία τους στο πρωτάθλημα στο οποίο πήραν μέρος.

       Το ξεκίνημα της Δόξας Β΄ ήταν εντυπωσιακό. Δύο νίκες με το ίδιο σκορ. 6-0, η πρώτη εντός έδρας με τον Αετό Βαθυτόπου και 6-0 η δεύτερη εκτός με την Δόξα Κάτω Βροντούς.       Μέχρι και την 4η αγωνιστική η Δόξα Β΄ βρισκόταν στην 1η θέση της βαθμολογίας, συγκάτοικος με άλλες ομάδες, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων.       Οι επόμενες 3 αγωνιστικές μέχρι την λήξη του α΄ γύρου έφεραν την χειρότερη συγκομιδή βαθμών (δύο ήττες εκτός έδρας και μια ισοπαλία εντός) με αποτέλεσμα η ομάδα να βρεθεί στην 5η θέση.       Ακολούθησε η ονειρώδης αήττητη πορεία του β’ γύρου (5 νίκες και 2 ισοπαλίες) που έφερε την ομάδα στις κορυφαίες θέσεις.       Δείτε τις βαθμολογίες του πρώτου και του δευτέρου γύρου, σε 7 αγώνες η κάθε μια, καθώς και την τελική βαθμολογία(14 αγώνες):

       Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι ομάδες Β΄ των συλλόγων δεν έχουν δικαίωμα ανόδου στην ανώτερη κατηγορία και έτσι η Δόξα Β΄ δεν θα μετάσχει στους αγώνες κατάταξης μεταξύ των τεσσάρων πρώτων των δύο ομίλων της Β΄ κατηγορίας,       Από τα στοιχεία που κράτησα σ’ αυτό το blog, το οποίο περιλαμβάνει όλη την αθλητική δραστηριότητα της ομάδας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-23 (αγώνες προετοιμασίας, φιλικά παιχνίδια, αγώνες πρωταθλήματος) στα επίσημα παιχνίδια που έδωσε η Δόξα Β΄ αξίζει να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

       Στους 14 αγώνες πρωταθλήματος συγκέντρωσε 28 βαθμούς, μετά από 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.       Εντός έδρας παρέμεινε αήττητη με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.       Εκτός έδρας αγνόησε την ισοπαλία (5 νίκες και 2 ήττες).        Τα παραπάνω αποτελέσματα της απέφεραν 13 βαθμούς εντός έδρας και 15 εκτός.       

       Για έδρα χρησιμοποίησε 5 φορές το γήπεδο της Νέας Σεβάστειας (1 νίκη, 4 ισοπαλίες), 1 φορά το γήπεδο της Δόξας (1 νίκη) και μία φορά την φυσική της έδρα, το βοηθητικό της Δόξας στο πλαστικό (1 νίκη).      Αγαπημένο σκορ στις νίκες το 2-1 (3 φορές). Ακολούθησαν από 2 φορές το 3-1 και το 6-0, ενώ μια φορά επικράτησε με 5-1.       Στις ισοπαλίες τρεις αγώνες έληξαν 2-2 και ένας 1-1.       Γνώρισε την ήττα δυο φορές με 1-3 και 2-3.       Άκρως επιθετική η ομάδα σκόραρε και στα 14 επίσημα παιχνίδια!       Παρουσίασε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 39 γκολ (2η αυτή της Γραμμένης με 33 γκολ).       Η άμυνά της κράτησε το “0” μόνο στους δύο πρώτους αγώνες και δέχτηκε 19 γκολ στα επόμενα 12 παιχνίδια.       Κατά μέσο όρο η ομάδα σημείωνε γκολ κάθε 32΄ ενώ η εστία της παραβιάζονταν κάθε 67΄.       Το γράφημα που ακολουθεί, δείχνει τα γκολ που πέτυχε και δέχτηκε η Δόξα Β΄ ανά 15λεπτο. 

       Γίνεται αντιληπτό πως στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα παρουσίαζε μεγαλύτερη δραστηριότητα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και πιο κάτω όπου απομονώνουμε τα σκορ του 1ου και του 2ου ημιχρόνου. Η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και το νεαρό της ηλικίας, όσο περνούσε ο χρόνος, υπερίσχυαν της σωματικής διάπλασης των ενήλικων αντιπάλων.

       Αν τελείωναν οι αγώνες στο πρώτο ημίχρονο θα είχε συγκεντρώσει 21 βαθμούς με τέρματα 17-11 και αν λαμβάνονταν υπ’ όψη το σκορ μόνο του δευτέρου ημιχρόνου θα είχε συγκεντρώσει 27 βαθμούς με τέρματα 22-8. Η αισθητή βελτίωση της ομάδας στο 2ο μισό του αγώνα διαμόρφωσε τα τελικά αποτελέσματα που της απέφεραν τελικά 28 βαθμούς και τέρματα 39-19!

       Η ομάδα της Δόξας Β΄ προηγήθηκε στο σκορ σε 7 παιχνίδια, ενώ στα υπόλοιπα 7 πρώτη πέτυχε γκολ η αντίπαλη ομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση ήταν 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, όταν δηλαδή δέχτηκε πρώτη γκολ, τελικά σημείωσε 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και ηττήθηκε 1 φορά.

       Πιο κάτω βλέπουμε τις επιθέσεις και τις άμυνες όλων των ομάδων που συμμετείχαν στον όμιλο μας. Πέντε από αυτές είχαν θετικό πρόσημο και τρεις αρνητικό. Και στην κατηγορία αυτή πρώτη είναι η Δόξα Β΄ με +20.

           Τα 39 γκολ της Δόξας Β΄ πέτυχαν συνολικά 14 ποδοσφαιριστές. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Χάρης Γεωργιάδης. Αναλυτικά οι σκόρερς:6 γκολ: Γεωργιάδης5 γκολ: Βασιλειάδης, Κοντογιάννης4 γκολ: Κοτζαμάνης, Κυριακίδης3 γκολ: Ελευθεριάδης, Καρράς, Χατζηγεωργιάδης1 γκολ: Κοντρόπουλος, Μητρούσης, Μιχαηλίδης, Μουρατίδης, Νοάρδος, Σταυρόπουλος      Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το πρώτο ιστορικό γκολ της ομάδας σε ανδρικό πρωτάθλημα πέτυχε ο Σήφης Χατζηγεωργιάδης. Ο ίδιος παίκτης σημείωσε και το τελευταίο γκολ. Και τα δύο με εύστοχο κτύπημα πέναλτι! Ένα σε κάθε γωνία! Δείτε τα:       https://www.blogger.com/video.g?token=AD6v5dwZm0HHyat6fgELvbFV7IrckUlf6wY8S4pOuhOeJE7XK2HXGtBmxu5fFLpnyxbsUbSGCJrrDwPtRbIVLVfcJSji_xeeRtxrPaQSiMQ119vNuYzZJD1KC5VTsnS6PaK8MHqwwTf3
      Υπέρ της Δόξας Β΄ σφυρίχτηκαν 6 πέναλτι με τα 5 από αυτά να μετατρέπονται σε γκολ, ενώ από τα 5 που σφυρίχτηκαν σε βάρος της, τα 4 μετατράπηκαν σε γκολ.       Κανένας ποδοσφαιριστής της ομάδας δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα, ενώ 9 φορές παίκτες της αντίκρυσαν την κίτρινη, κυρίως για σκληρό παιχνίδι και σπάνια για διαμαρτυρία.       Το πλέον δυσάρεστο γεγονός για την ομάδα σημειώθηκε στον πρώτο αγώνα με τον Αετό Βαθυτόπου, όταν τραυματίστηκε στο γόνατο ο τερματοφύλακας της ομάδας Μιλτ. Καρυπίδης και έχασε ολόκληρη την χρονιά. Το άδικο είναι πως προσπάθησε να αποσοβήσει γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 6-0 υπέρ της ομάδας του. Του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη επάνοδο.       Ο προπονητής της ομάδας κ. Λεωνίδας Βογιατζόγλου είχε το δύσκολο έργο να διαχειρισθεί περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές. Χρησιμοποίησε συνολικά 28 από αυτούς.       Πρώτος σε συμμετοχές και αγωνιστικά λεπτά ο αρχηγός της Δόξας Β΄ Κώστας Χατζηαθανασιάδης       Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα:

και οι συμμετοχές τους:

       Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η Δόξα Β΄ δεν χρειάστηκε και δεν έκανε καμία μεταγραφή. Αποχώρησαν 4 ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Δράμας.       Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως ποδοσφαιριστές της Δόξας Β΄ αποτελούν τον κορμό της Μικτής της ΕΠΣ Δράμας (Κ16). Στην φωτογραφία που ακολουθεί εικονίζονται 9 ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, πριν από επίσημο παιχνίδι της Μικτής.

Πηγή: doxadramab.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *