Αλιστράτη – Προάστειο 3-1: Με ανατροπή η πρόκριση για τον Μακεδονικό

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο Δημ. Αδάκτυλος

Ένα από τα πιο αμφίρροπα και ενδιαφέροντα παιχνίδια έγινε πριν από λίγο στο γήπεδο Νικοτσάρα με τον τυπικά γηπεδούχο Μακεδονικό Αλιστράτης να κερδίζει 3-1 με ανατροπή τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ Προαστείου και να προκρίνεται στους 16 του κυπέλλου.


Οι φιλοξενούμενοι καλά διαβασμένοι με έξυπνη τακτική “μπλόκαραν” τα ατού της Αλιστράτης και όχι μόνο κατάφεραν να προηγηθούν στο 24′ αλλά είχαν και χρυσή ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Τοσούνογλου να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων.
Η Αλιστράτη σαφέστατα πολύ έμπειρη και ποιοτική ομάδα βρήκε την ισοφάριση πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και έχοντας τον έλεγχο στο β’ μέρος πέτυχε το χρυσό γκολ της πρόκρισης στο 75′ με τον Θεοφανίδη και στο 90′ ο Βουγιουκλής έκανε το τελικό 3-1.

Οι κορυφαίοι του ματς
Από τους νικητές που είναι η αλήθεια ότι δεν είχαν την καλή απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών πέρα από τους δύο σκόρερ καλό ματς έκανε ο Μαλλές και βοήθησε και η αλλαγή του Δούρλιου.
Από τους φιλοξενούμενους κορυφαίος στην άμυνα ο Ξυγιτζής και πολύ καλό ματς από τους Χατζή, Σαφαρίδη, Καρατζιά, Μουρούζη και Σταύρο Παλιόγλου.

Φάσεις αγώνα
Στο 18′ σέντρα του Τσιχλακίδη κεφαλιά του Θεοφανίδη άουτ.

Στο 23′ αλλαγή παιχνιδιού από τον Μαλλέ ο Θεοδωράκης πέφτει στην περιοχή ζητώντας πέναλτι τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα για το θέατρο ο διαιτητής.

Στο 24′ στην κόντρα το Προάστειο ο Μουρούζης μπαίνει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία του εξερχόμενου Καρακούση κάνει το 0-1.

Στο 38′ λάθος κοντρόλ του Καρακούση που στη συνέχεια διεκδικεί την μπάλα απο τον Δεληγιαννίδη, ο βοηθός Μαρμαρίδης συμβουλεύει τον Ραβίκαλη για πέναλτι που δίνεται. Το εκτελεί ο Τοσούνογλου αποκρούει εντυπωσιακά ο Καρακούσης.

Στο 41′ μακρινό σουτ του Γιάντσιου Γιώργου αιφνιδιάζει τον Γιάγκου και το 1-1.

Στο 45+ καταπληκτική προσπάθεια του Καρατζιά και κάθετη πάσα στον Τοσούνογλου που βγαίνει τετατετ το πλασέ όμως ελάχιστα άουτ.

Στο 56′ καλό σουτ του Μαλλέ λίγο άουτ.

Στο 73′ ωραία πάσα του Κοκοτσάκη τετατετ ο Θεοφανίδης το σουτ εντυπωσιακά σε κόρνερ διώχνει ο Γιάγκου.

Στο 75′ σουτ από πλάγια του Δούρλιου και από κοντά ο Θεοφανίδης κάνει το 2-1.

Στο 84′ εκτελεί φάουλ από πλάγια ο Μητρούσης διώχνει με γροθιές ο Καρακούσης.

Στο 94′ μακρινό ξαφνικό σουτ του Τικταπανίδη πέφτει στη γωνία του και διώχνει ο Καρακούσης.

Στο 95′ λάθος στην άμυνα και ο Μπουγιουκλής από κοντά με πλασέ κάνει το 3-1 παρά τις διαμαρτυρίες του Προαστείου για οφσάιντ.

Τα στοιχεία του αγώνα
Διαιτητής του αγώνα Πέτρος Ραβίκαλης με βοηθούς Τάσο Μαρμαρίδη και Μαρία Ζάχαρη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μακεδονικός Αλιστράτης(Κώστας Καραμπατζάκης):
Καρακούσης, Τσιχλακίδης, Γιάντσιος Χρήστος, Γιάντσιος Πασχάλης, Χατζηπουργάνης, Μαλλές, Γιάντσιος Γιώργος, Δημητριάδης, Κοκοτσάκης Μανώλης, Θεοφανίδης, Θεοδωράκης.
Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Δούρλιος, Καμπόλης, Μπουγιουκλής.

ΠΑΟΚ Προαστείου(Παναγιώτης Μεσσίνης):
Γιάγκου, Σαφαρίδης, Χατζής, Σανίτσας, Ξυγιντσής, Ορφανίδης, Μουρούζης, Τοσούνογλου, Δεληγιαννίδης(41′ λ.τ. Λύτρας), Καρατζιάς, Παλιόγλου Σταύρος.
Στο β μέρος αγωνίστηκαν και ο: Σκηνίτης, Άντζας, Λύτρας, Μητρούσης και Τικταπανίδης.
Δημ. Αδάκτυλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *