ΚΑΟΔ: Το καμάρι της Δράμας επιστρέφει (vids)

Ο ιστορικός ΚΑΟΔ πραγματοποιεί την επιστροφή του μέσα από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το Basketa.gr θυμάται πώς οδηγήθηκε στην αφάνεια και από εκεί ξανά σε σημείο… να τραβά ξανά για τη δόξα.

Ήταν το καλοκαίρι του 2015, όταν ο ΚΑΟΔ αποφάσιζε υπό την απειλή της γενικότερης καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, που σε πολίτες και επιχειρήσεις εκφράστηκε μέσω των capital controls, να αφήσει την Basket League, στην οποία βρισκόταν για τέσσερα συναπτά έτη.

Η ομάδα της Δράμας έγραφε τώρα μια σκληρή σελίδα στην ιστορία της, αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Το καλό στην ιστορία αυτήν ήταν, ότι η τότε διοίκηση θέλησε να ακολουθήσει μια εντιμότατη στάση, προτιμώντας να διαλύσει την ομάδα, παρά να την αφήσει να… φυτοζωεί και να την «πνίξει» στα χρέη, μόνο και μόνο για να έχει ως περιτύλιγμα τη λάμψη της μεγάλης κατηγορίας.

Η απόφαση εκείνη, επτά χρόνια αργότερα, δείχνει να δικαιώνει τους τότε ιθύνοντες. Μπορεί ο ΚΑΟΔ να απουσίασε από το προσκήνιο και να έφτασε σε σημείο να παύσει τη λειτουργία του, μη συμμετέχοντας ούτε σε τοπικό πρωτάθλημα για δύο ολόκληρα χρόνια, αλλά πραγματοποιεί έκτοτε μια «καθαρή» και σοβαρή επιστροφή στα μπασκετικά δρώμενα.

Η πορεία πρωταθλητισμού στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής καταδεικνύει τα σωστά «βήματα», που έγιναν από το σύλλογο, που προτίμησε ένα δύσκολο μεν, ορθό δε δρόμο. Έχοντας οργανωθεί σωστά σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από την Ακαδημία το καλοκαίρι του 2016, δείχνει ικανός να πρωταγωνιστήσει ξανά και ζήσει τις στιγμές δόξας, που πέρασε στο αρκετά πρόσφατο παρελθόν, με κορυφαία την 6η θέση στην Basket League το 2014 υπό τον Νέναντ Μάρκοβιτς.

Το ρεκόρ 6-2 τον κρατά στη δεύτερη θέση, ισόβαθμο του Ιωνικού Ιωνίας και αποτελώντας τη μόνη ομάδα, που νίκησε μέχρι σήμερα τη Σταυρούπολη, μαζί με την Ελπίδα Αμπελοκήπων, τη Γαλάτιστα, την Ασπίδα Ξάνθης, τον Ζέφυρο και τον ΒΑΟ, έχοντας γνωρίσει την ήττα μόνο από την ομάδα των Διαβατών και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αν και με την πρώτη έχει να διαχειριστεί μια διαφορά τριών πόντων στο δεύτερο γύρο, με το παιχνίδι στην έδρα του.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η αποχώρηση του ΚΑΟΔ έγινε με «κρότο». Το καλοκαίρι του 2015 δεν έφυγε απλά από την Basket League, αλλά παρουσίασε ξανά ομάδα τη σεζόν 2017-2018, έχοντας έναν χρόνο νωρίτερα ξεκινήσει να λειτουργεί τα τμήματα υποδομής.

Από τότε, όμως, φρόντισε για να γίνει η επιστροφή σε σωστές βάσεις. Με πρόεδρο τον Άκη Γρηγοριάδη σε αυτή την νέα προσπάθεια ορισμένων… ρομαντικών Δραμινών του μπάσκετ, η επάνοδος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017, αν και μέχρι το 2019 ο στόχος της ανόδου στη Γ’ Εθνική δεν επιτεύχθηκε.

Αυτό δεν πτόησε κανέναν στο «στρατόπεδο» του ΚΑΟΔ, ο οποίος πήρε τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο την άνοιξη του 2020, με την πανδημία να «εισβάλλει» στην χώρα και να επισπεύδει την εκ νέου παρουσία στις εθνικές κατηγορίες, αν και την επόμενη σεζόν ο κορονοϊός δεν τον άφησε να μπει στο γήπεδο.

Χωρίς να έχει παίξει το παραμικρό λεπτό στο παρκέ, η σεζόν ακυρώθηκε, αλλά τα όνειρα δε σταμάτησαν. Ο ΚΑΟΔ είχε κάνει σπουδαίες κινήσεις, όπως η απόκτηση του Φώτη Στυλίδη, η επιστροφή των Χαρισμίδη και Γαϊτανίδη στις ρίζες, καθώς και η παρουσία άλλων αξιόλογων παικτών, όπως ο Κουμλέλης, ο Μπόζης, ο Γρηγοριάδης και άλλοι, βάζοντας εν τέλει ισχυρά «θεμέλια» για την επιστροφή σε κάτι που θεωρούσε… κανονικότητα κάποτε, υπό τις οδηγίες του Νίκου Γρηγοριάδη.

Ο ιστορικός σύλλογος, που η Δράμα καμαρώνει ως το μεγάλο της εκπρόσωπο, δείχνει να έχει κάνει όλα όσα ακριβώς χρειάζονται. Το θέμα είναι μόνο, αν όντως μπορεί σε ένα ανταγωνιστικό φετινό περιβάλλον να κάνει το μεγάλο «βήμα»…

basketa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *